Ny bæredygtig feriepark på Møn

af | 31. aug 2020 | Bygge og Anlæg

En ny feriepark på Møn bliver Danmarks første feriecenter, der lever op til den høje standard DGNB-guld, som arbejder med FN’s bæredygtighedskrav indenfor byggeri.

Det er planerne fra ide-gruppen, Cliffs of Denmark, som vil udvikle en feriepark ved Hjelm Bugt på Møns sydøst-kyst. Parken ligger i et område, hvor alle naturværdierne er intakte og efterkommer behovet for en aktiv, inspirerende og bæredygtig familieferie.

Ferieparken skal opføres i bæredygtige træ-materialer og samtidig skal alle de nyeste, energibesparende teknologier indarbejdes.

Udover Møns Klint har Møn attraktioner som Camønoen og Dark Sky med det frie udsyn til milliarder af stjerner på en uforstyrret nattehimmel. Det vil være blot tre af de attraktioner, der venter de danske og udenlandske gæster.

Når ferieparken står endelig færdig, vil den bestå af knapt 70 små klynger af huse med op mod 500 ferieboliger. Hver klynge er et lille samfund i sig selv, hvor beboerne kan være fælles om aktiviteter omkring en central plads.

Klyngehuskonceptet giver ferieparkens gæster rige muligheder for at skabe relationer på tværs af familier og generationer. Samtidig giver det alle boliger god adgang til de naturskønne omgivelser med mulighed for vandreture, adgang til løberuter og andre sportsaktiviteter.

“Vores vision er at etablere et bæredygtigt ferieprojekt, som er baseret på en integration med området omkring Hjelm Bugt. Alle fællesarealerne skal integreres med den kuperede natur og dermed appellere til et publikum, som sætter natur og bæredygtighed i højsædet”, siger direktør John Bengt Møller fra Cliffs of Denmark.

I skitseforslaget til ferieparken indgår også restaurant- og café-områder, hvor der blandt andet serveres morgenmad, brunch med mere. Her er der også plads til fælles aktiviteter og oplevelser som små intimkoncerter, foredrag og andre fritidsaktiviteter. Alt sammen med udgangspunkt i den enestående natur og de mange muligheder området tilbyder.

“Der er ingen tvivl om at et bæredygtigt feriecenter kan blive en styrke, ikke kun for Møn, men for hele Vordingborg Kommune. Bæredygtighed er et must, ikke mindst på Møn som har så mange eftertragtede og efterspurgte kvaliteter. Derfor glæder jeg mig over, at Cliffs of Denmark lægger vægt på netop bæredygtighed i de planer, som de har præsenteret for Vordingborg kommune”, siger borgmester Mikael Smed.

Vordingborg Kommune er ikke en del af projektet, men har til opgave at udarbejde det plangrundlag og gennemføre de høringer, som kan bane vej for en mulig gennemførsel af ferieparken.

“Det vil vi arbejde videre på med udgangspunkt i, at områdets naturværdier skal bevares. Dermed vil det være en optimal win-win situation for alle, at have en bæredygtig feriepark i et område, hvor også naturværdierne er intakte. At netop det kan lykkes, vil uden tvivl føre til det bedste resultat for både Cliffs of Denmark og for Vordingborg Kommune”.

“Det vil bidrage markant til den vækst i overnatningskapacitet, som er meget efterspurgt på Møn, og opfylde det stadigt stigende behov, som mange har for at komme ud i naturskønne omgivelser og koble af med lange vandreture og andre udendørs aktiviteter på naturens præmisser”, siger Mikael Smed.

Projekteringen af parken er lagt i hænderne på den rådgivende ingeniørvirksomhed NIRAS, som bl.a. står bag ikon-projekter som DOKK 1 i Århus, DR’s koncertsal , samt LEGO Campus mfl. i samarbejde med tegnestuen Concept.

Læs mere om:

FN’s Verdensmål – www.verdensmaalene.dk

Dark Sky: https://www.sydkystdanmark.dk/darksky

Camønoen https://camoenoen.dk

Niras: https://www.niras.dk/baeredygtighed/

https://www.niras.dk/om-niras/niras-paa-et-minut/

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev