Mønne på Møn – ny butik i Stege

af | 12. jul 2018 | Detail

Der var en duft af delikatesser og en summen på klingende tysk, fra de mange turister der besøgte butikken i Storegade, da vi i sidste uge var forbi for at høre om hvad den nye butik Mønne byder på i den Mønske købstad.

Lillian og Frank Egholm har haft åbent i knap tre måneder og har stor succes med deres kombination af delikatesse-forretning, brugskunst og fairtrade legetøj i butikken. Det er tid for turister og tirsdagsmarked, og det giver masser af opmærksomhed, i sær med det lille snitteværksted, som var sat op på gaden.

”Ved tirsdagsmarked har vi haft én siddende udenfor og snitte – og det har folk været vilde med. Det er også noget af det vi gerne vil gøre mere af – senere planlægger vi at lave workshops, hvor folk kan lære at snitte.” fortæller Lillian om planerne for fremtiden.

[su_youtube url=”https://youtu.be/cmrTDn42pXE” width=”400″ height=”300″ autoplay=”yes”]

Snitteriet er også fundamentet for forretningen – Frank har gennem de sidste 20 år undervist i sløjd og i fællesskab har parret skrevet, illustreret og udgivet populære fagbøger om snitning, som er udgivet på flere sprog, blandt andet i Tyskland og England.

”Vi har mange tyske turister, som kommer forbi og ser vores snitte-bøger i vinduet. Så kommer de ind og hilser på, fordi de kender bøgerne, og har læst dem gennem mange år.” fortsætter hun.

Udover bøgerne kan man også købe knive og snitteklodser, hvis man ønsker at lave sine egne træfigurer.

Kreativiteten og kærligheden for træ skinner også igennem forretningen, som foruden snitteriet og bøgerne også byder på legetøj i høj kvalitet og lækre delikatesser, som egentlig er det bærende element i butikken.

Kernen i den alsidige forretning er netop kvalitet og bæredygtighed. Derfor byder legetøjshylderne blandt andet på fairtrade trælegetøj, som er produceret af kvinder i Indien.

Inspirationen til produkterne findes i forskellige kulturer og på rejser rundt om i verden. Produkterne spænder lige fra lokale produkter, eksotiske sæber, krydderier og pyntegenstande. Det æstetiske udtryk har stor betydning og Lillian indretter selv forretningen, som bærer præg af at være farvekoordineret.

”Vi er meget inspirerede af blandt andet engelsk, fransk og portugisisk kultur. Der må gerne være masser af farver og tingene skal se lækre ud – og så har vi altid forklæde på i butikken, så det ser ordentligt ud, og så kunderne kan se hvem der er personale.” fortæller Lillian.

Parret glæder sig over modtagelsen af den nye butik, og forventer inden længe at udbyde workshops – og så fortsætter de ligeledes med skriveriet og deres eget forlag, som de har haft de seneste 20 år.

Du kan læse mere om Mønne på deres hjemmeside eller besøge dem i Storegade 28 i Stege.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev