Konference: Samarbejde om arbejde ved Femern Bælt-forbindelsen

af | 21. nov 2019 | Bygge og Anlæg, Vækst

Over 200 virksomheder er klar til at samarbejde om at bygge verdens længste sænketunnel. Ventetiden er for alvor ovre, og det første spadestik til den nye Femern Bælt-forbindelse er inden for rækkevidde. Det betyder også, at de lokale virksomheder begynder at planlægge fremtidige opgaver – der investeres nemlig for mere end 50 mia. kroner i en fast forbindelse mellem Puttgarden og Rødbyhavn.

I Vordingborg Erhverv arbejder vi for, at flest mulige lokale virksomheder får en del i entrepriserne – det gælder både store og små. I samarbejde med Femern Bælt Development, Business Lolland-Falster, Erhvervsstyrelsen, Guldborgsund Kommune, Lolland Kommune og Vordingborg Kommune afholdte vi derfor d. 18. november en konference med overskriften ’Udnyttelse af virksomheders potentialer ved Femern Bælt-forbindelsen’.

Målet for konferencen er, at flere virksomheder skal arbejde sammen for at kunne byde ind på de store opgaver. Derfor var fokus i høj grad rettet mod samarbejde og partnerskab med indlæg som “Parathed til samarbejde”, “Jura vedr. Konsortiedannelse” og “Rekruttering og fastholdelse af medarbejdere”. Alle indlæg var meget aktuelle i forhold til at være underentreprenør/leverandør til projektet.

Vi ved nu, at der afholdes første spadestik til marts/april 2020. Det er derfor NU, at du og din virksomhed skal gøre jer klar til samarbejde for at komme i betragtning til de store opgaver, der er i forbindelse med Femern projektet. På konferencen fik de deltagende virksomheder mulighed for at tilkendegive de eventuelle virksomhedsgrupper/netværk, som de kunne være interesseret i at deltage i. Gik du glip af konferencen, kan du tage kontakt til Mikkel Lundemann Rasmussen mlr@vordingborgerhverv.dk, hvis du også ønsker at indgå i nye netværk.

Samtidig vil vi gøre jer opmærksom på, at der afholdes endnu en stor konference den 12. marts 2020 i Lalandia. Du kan læse mere om konferencen og tilmelding på www.femern-conference.com fra den 10. december 2019.

Hold dig opdateret med info om Femern Belt forbindelsen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet ”Femern Belt Update” på hjemmesiden www.femern.info

Ønsker du at blive underleverandør til Femern Belt projektet, kan du tilbyde din virksomheds ydelser, på www.femern-marketplace.info

 

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev