Den 8. maj var det blevet tid til endnu et virksomhedsbesøg – denne gang hos PPC i Præstø. Borgmester Mikael Smed var i selskab med Susanne Sørensen taget forbi for at høre mere om hvordan det stod til i den internationale virksomhed ved fjorden.
PPC Denmark har til huse på Værkstedsvej i Præstø, og er globalt førende indenfor ”connective technology”. Som en del af en international koncern er medarbejderne i Præstø med til at optimere lyd, billede og hastighed for forbrugere verden over.
I Præstø ledes virksomheden af Peter Sander, og det går godt i forretningen. Der er for nylig kommet flere store ordrer ind ad døren, og medarbejderne arbejder i treholds-skift i døgndrift for at følge med produktionen. De er ligeledes effektive og arbejder 3,5 gang mere effektivt end deres kollegaer i USA. Hos PPC Denmark er der én medarbejder til 3 maskiner. Derfor kan virksomheden også konkurrere med andre lande som Kina, og beholde produktionen i Danmark.
Effektiviteten kommer ikke kun til udtryk på samlebåndet, men også når der skal tænkes i nye løsninger. Derfor er medarbejderne også inddraget, når der skal tænkes innovativt. Der er således flere af firmaets løsninger på nogle af kabel-udfordringerne, som medarbejderne har været med til at finde løsninger på. For Heidi Morgenstjærne, som er HR Manager hos PPC Denmark er der hård konkurrence for at finde dygtige medarbejdere, og det er vigtigt at de føler sig som en værdsat del af virksomheden.
PPC har fabrikker i flere lande, blandt andet i England, og snakken faldt også på det kommende Brexit. Det tager de dog med ophøjet ro i Præstø. De ser England som en mulighed for nye vækstmarkeder med et nyt produkt, de har på vej.
Selv med en international profil og hovedkontor i New York, så er det også vigtigt at være nærværende i lokalområdet, hvor PPC er aktiv og støtter flere lokale foreninger.
”Det er godt at se en virksomhed, som har travlt og er internationalt anerkendte, men som også er synlige i lokalmiljøet og inddrager sine medarbejdere i udviklingen.” fortæller borgmester Mikael Smed, om sit indtryk fra besøget.