Gang i byggeriet ved afkørsel 41

af | 28. jan 2018 | Bygge og Anlæg, Vækst

På blot tre år har Lars Bang stablet en succesrig virksomhed med syv ansatte på benene. Og væksten fortsætter med nye faciliteter i det nye erhvervsområde ved afkørsel 41.

Vest for Stensved på den østlige side af afkørsel 41 ved Mønsvej og Vordingborgvej skal Vordingborg kommunes nye erhvervsområde – Business Park Vordingborg – bygges op.

Lige nu ser de forbipasserende dog mest store jordbunker med rester af beton og murbrokker. Men det er der en god forklaring på. Den skal findes hos den lokale el-installatør Lars Bang.

Lokalt samarbejde bliver til genbrug af materialer

Netop Lars Bang var én af de første til at byde ind, da det blev muligt at købe en grund med den attraktive beliggenhed tæt på motorvejen. I marts måned gik arbejdet med at gøre grunden klar til bebyggelse i gang – og her ligger årsagen til de store bunker.

”Det er murbrokker og beton fra Morsø Anlæg, som de har tilovers fra deres anlægsprojekter. I stedet for at de skal bortskaffe det, kan vi bruge det til at udjævne grunden”, siger Lars Bang.

Han fortsætter med at forklare, at samarbejdet mellem de to virksomheder betyder, at materiale, der ellers ikke længere skulle anvendes, kan genbruges i stedet for at gå til spilde. Dermed har de to lokale virksomheder sammen fundet frem til en win-win-situation, som også medfører en stor økonomisk besparelse for begge parter.

Udvidelse nødvendig for mere vækst

Da Lars Bang i 2015 etablerede sin elektrikervirksomhed, havde han ikke drømt om, at han blot tre år efter ville stå med syv ansatte og behov for mere plads. Oprindeligt var det planen, at han bare skulle være sig selv og en lærling. Men det viste sig hurtigt, at der var potentiale for mere. Om succesen siger Lars:

”Det er vores gode, gedigne arbejde, der gør det. Vi lægger vægt på god kvalitet, og mange kan godt lide den måde, vi kommunikerer på. Vi opfører os pænt og er altid smilende og glade.”

Så nu er der brug for mere plads:

”Vi kan ikke producere mere, end vi gør nu, så rammerne skal udvides, for at vi kan vækste virksomheden yderligere.”

Eventyret fortsætter ved afkørsel 41

Som Lars selv siger, var det lidt af et eventyr, han begav sig ud på, da han startede som selvstændig. Det viste sig hurtigt, at hans positive tilgang til opgaverne og engagement i at få dem løst til kundernes fulde tilfredshed, var det rette udgangspunkt for at skabe en sund virksomhed.

Selv om købet af grunden ved afkørsel 41 og udvidelsen af virksomheden er en større investering, er Lars derfor ikke nervøs for fremtiden. Han ser også gerne, at medarbejderantallet vokser fra de nuværende syv til 12-15 medarbejdere.

Foreløbig skal de trange rammer på adressen Olsbjergvej 51 dog først skiftes ud med nye faciliteter på grunden ved afkørsel 41.

”Det bliver højst sandsynligt til foråret 2019, at vi er helt færdige og er klar til flytningen.” fortæller han.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev