Galleri Ewald åbnet med ro i sjælen

af | 24. nov 2015 | Iværksætteri, Vordingborg Erhverv nyheder

Den 15. november 2015 afholdt Galleri Ewald fernisering i anledning af åbningen af deres vintergalleri på Søndersognsvej i Stege. Det har været en lang rejse for parret Peder Ewald-Hansen og Camilla Bøggild, men nu er der gang i forretningen og ikke mindst ro i sjælen.

I august måned trådte Camilla Bøggild og Peder Ewald-Hansen ind ad døren hos Vordingborg Erhverv, med en drøm om at starte eget galleri. Ejendommen var købt og huset var netop blevet sat i stand på rekordtid. Men der var nogle udfordringer med at finde ud af hvordan firmaet skulle etableres i forhold til moms-regler, når der både skal sælges egne værker og udstilles og sælges andres kunstværker.

”Vi så en annonce i avisen, fra Vordingborg Erhverv, så vi kontaktede dem for at få vejledning. Med det samme fik vi kontakt til en revisor, som kunne hjælpe os med at afklare hvilket selskab vi skulle starte. Det er helt enestående”, fortæller Camilla Bøggild, som er Art Manager i parrets firma.

Gennem Vordingborg Erhvervs rådgiverbase blev Galleri Ewald tilknyttet en lokal revisor, som har hjulpet med at afklare selskabsformen, som endte med et IS. Men momsafregning og selskabsform var dog den mindste udfordring.

I 2009 blev Peder Ewald-Hansen ramt af en hjerneblødning efter fejlmedicinering og efter mange ture med ambulancen og en hård kamp med genoptræning har parret valgt at flytte tilværelsen fra det hektiske Nordsjælland til Møn, hvor livet nu går i et helt andet tempo. Parret har oplevet en fantastisk modtagelse og har ikke et øjeblik fortrudt den store beslutning, hverken om at flytte eller at starte eget galleri.

”Vi er simpelthen blevet taget så godt imod, både privat og som erhverv. De lokale har budt os velkommen og jeg er simpelthen blevet en del af lokalrådet på Møn. Vi er så glade for at komme i gang”, fortæller Camilla Bøggild.

Den 15. november blev der afholdt fernisering i den gamle smedje hvor Galleri Ewald har til huse, og ferniseringen var velbesøgt. Formand for beboerforeningen De Søndre Byer, Mogens Bengtsson holdt åbningstalen og ønskede tillykke og komplimenterede det høje aktivitetsniveau, som Galleri Ewald og parret bringer til øen.

galleri-ewald-stege-norFra galleriet på Søndersognsvej er der en fantastisk udsigt over Stege Nor. Peder Ewald-Hansen har allerede produceret en serie af billeder fra Stege Nor og omegn og planen er at male hele Møn. Man kan se Peder Ewald-Hansens egne værker og på sigt også andre kunstnere udstillet hos Galleri Ewald, Søndersognsvej 101 i Svensmarke. Der er vinteråbent efter aftale og når flaget er ude.

 

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev