Fra gamle biler til mobilteknologi

af | 18. dec 2015 | Iværksætteri

Teknologien udvikler sig eksponentielt og bliver mere og mere kompleks. Ved brug af mikroprocessorer kan man efterhånden om-programmere et hvilket som helst produkt til at kunne blive styret via en app fra mobilen. Men det kræver en masse viden – viden som spire Lars Larsen har.

I august 2015 blev Lars Larsen tilknyttet spirepladserne hos Vordingborg Erhverv. Efter dialog med erhvervsservicechef Dan Holck-Hansen har Lars Larsen nu startet et samarbejde med ZBC.

En af spidskompetencerne er programmering og om-programmering af mikroprocessorer – såkaldte ’bare metal processors’. En mikroprocessor er den lille metalplade som sidder i enhver form for elektronik i dag. For de fleste er en støvsuger et redskab vi bruger, når vi gør rent. For folk som Lars Larsen er en støvsuger kun en støvsuger, indtil den bliver om-programmeret til at være noget andet.

”En mikroprocessor er dum fra fødslen. Den er ikke andet end et stykke metal og den kan ikke noget før den bliver programmeret. Men den kan programmeres til hvad som helst”, fortæller Lars Larsen.

Teknologi og iværksætteri

Lars Larsen bruger nu spidskompetencen til at undervise og vejlede unge studerende på undervisningsforløbet Young Enterprise. Young Enterprise er en non-profit organisation, som arbejder for at fremme innovation og iværksætteri, ved at tilbyde undervisningsforløb, som igangsætter unge under uddannelse med etablering og drift af selvstændig virksomhed.

På Young Enterprise-forløbet på ZBC hjælper Lars de studerende med at fremstille og programmere prototyper, apps og forskellige former for robotter. Med hjælp og undervisning fra Lars får de unge og potentielle iværksættere mulighed for at omsætte teori til praksis. Han lærer dem at programmere eller om-programmere mikroprocessorer, så en robot eksempelvis kan styres trådløst fra computer eller mobiltelefon.

30 år i udlandet

I 1984 rejste Lars til USA, hvor han i 30 år arbejdede med programmering i forskellige store virksomheder. Han har blandt andre arbejdet med Volkswagen-biler som speciale. De gamle biler blev restaureret og elektronikken blev ombygget, når bilerne blev specialbygget til forskellige biludstillinger. Lars Larsen har erfaring med næsten alt inden for elektronik og har også arbejdet med at udvikle mobilteknologi og 3D-printere. Hos Vordingborg Erhverv er der også begejstring over de alsidige kompetencer Lars Larsen besidder.

”Det er en stor ressource Lars bidrager med, ikke kun til ZBC, men til flere forskellige samarbejdspartnere, og målet er, at han efter sin tid på spirepladserne kan starte egen konsulentvirksomhed, så han kan hjælpe endnu flere virksomheder med at udvikle deres teknologi. Lars vil med sin viden og kompetencer kunne bidrage både til produktudvikling og innovation i vores kommune.” fortæller erhvervsservicechef Dan Holck-Hansen.

 

 

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev