Færgen IDA fejrer 60 år på Grønsund

af | 29. jun 2019 | Vordingborg Erhverv nyheder

Lørdag den 29. juni var lidt af en historisk dag. Færgen IDA, en af Danmarks eneste operationelle træfærger i fast rutefart, fyldte nemlig 60 år. Og hun er slet ikke færdig.

Færgen Ida er en sejlende kulturarv, som nu har fejret rund fødselsdag. M/F Ida sejler i sommerhalvåret i fast rutefart over Grønsund, mellem Bogø og Stubbekøbing, og fragter årligt 25.000-30.000 passagerer, 4.000 biler og 8.000 cykler. Tidligere havde færgen en stor trafikal betydning for Møn, Bogø og det nordlige Falster. I dag har Farøbroerne gjort færgeoverfarten mindre betydningsfuld for den daglige trafik, men færgen har stadig stor betydning for især cykelturismen og færgen i sig selv er lidt af en turistattraktion. Faktisk kan man leje Færgen Ida til private eller erhvervsmæssige arrangementer. Færgen er en anderledes måde at vise området frem, eksempelvis for lokale virksomheder, personaleudflugter, kundebesøg, foredrag eller noget helt fjerde. Man kan blandt andet få en guidet tur med færgen, eller arrangere sejlads til det igangværende Storstrømsbyggeri.

Hvis man har lyst til at leje færgen til et erhvervsarrangement, kan man læse mere på https://vordingborg.dk/faergen-ida/

Lokal forankring over sundet

M/F Ida blev bygget i 1950’erne og er bygget af træ fra de Mønske skove. Færgen blev bygget på Stege Skibsværft og blev dengang opkaldt efter amtmand Wechselmanns datter, Ida. I lørdags kom hun forbi og holdt tale ved fejringen af færgens 60-års jubilæum. Så det kan næsten ikke blive et større lokalt klenodie, der blev fejret.

Færgen er blandt andet en del af Margueriteruten og to internationale cykelruter (Østersøruten og Berlin/København). I særdeleshed fordi man ikke kan cykle over Farøbroerne har færgen afgørende betydning for cykelturismen på Bogø og Nordfalster. M/F Ida er i dag en af de få træfærger, som stadig sejler i fast rutefart.

 

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev