DM i Skills: Sejr til tre lokale lærlinge

af | 22. jan 2020 | Bygge og Anlæg

Tre lærlinge fra Vordingborg Kommune kan nu kalde sig landets bedste brolæggerlærling, blikkenslagerlærling og tømrerlærling med stor sejr fra DM i Skills.

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelser. Hvert år deltager omkring 300 unge, hvor de kæmper inden for hvert deres felt for at blive kåret som Danmarks Bedste. Og konkurrencefagene går lige fra blomsterdekoratør og gourmetslagter til entreprenørmaskinmekaniker.

Danmarks bedste tømrerlærling, blikkenslagerlærling og brolæggerlærling

Ved DM i Skills har de deltagende mulighed for at vise deres talenter. Og det var i sandhed, hvad tømrerlærling Lau Joh Blytt Haubro fra Mester Madsen A/S, blikkeslagerlærling Benjamin Engel Rasmussen fra Skærbæk ApS og brolæggerlærling Martin Kamper Rysgaard fra Byager’s Brolægning A/S gjorde.

 

Lau Joh Blytt Haubro, tømrerlærling hos Mester Madsen A/S

 ”Det var en fed oplevelse – men også rigtig hård. Det er mange dage med fuldt fokus og ikke megen søvn. Som tømrer er man alene om opgaverne, så det er hårdt arbejde,” fortælle Lau Haubro, Mester Madsen A/S.

Lau er ikke kommet sovende til titlen som landsmester. Det har taget megen tid og forberedelse, så han kunne sikre sig en sejr.

”Jeg fik tilsendt to ud af tre arbejdsopgaver, som jeg har øvet mig meget på. Min opgave var at bygge tagkonstruktionen på et tårn, der også har et spir. Jeg tilbragte mindst en dag om ugen på skolen og øvede på det – indtil nogle uger før DM i Skills, hvor jeg var på skolen stort set hver dag,” fortæller Lau Haubro, Mester Madsen A/S.

 

 

 

Som brolæggerlærling var arbejdsopgaven anderledes bygget op for Martin Rysgaard, Byager’s Brolægning. Han arbejdede i et team med Lasse Holmqvist Hansen, som til daglig er lærling hos Dybdal Brolægning i Næstved.

Martin Kamper Rysgaard, brolæggerlærling hos Byager’s Brolægning

”Vi fik en belægningsopgave med påfuglemønster – 21 timer over tre dage til at lægge 22 kvadratmeter sten. Det var hårdere end forventet. Det var mange timer med stor koncentration, og vi kunne nok godt have forberedt os mere, men det gik jo rigtig godt,” fortæller Martin Rysgaard.

Lau Haubro går i skole på CELF i Nykøbing F., og Martin Rysgaard tager til NEXT UDDANNELSE i København, hvor han går i skole som brolægger.

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, smilende personer, folk, der står

Benjamin Engel Rasmussen, blikkenslagerlærling hos Skærbæk ApS (th) og Marlo Boekestein de Ligt, blikkenslagerlærling hos Holmegaard Blik (tv).

 

 

Øresundsmesterskab

I forbindelse med afholdelse af DM i Skills blev Øresundsmesterskabet i zink og kobber også afholdt. Øresundsmesterskabet afholdes som en dyst mellem danske og svenske brolæggerlærlinge, og også her fik vi en lokal vinder.

Benjamin Engel Rasmussen gik med titlen som landets bedste brolæggerlærling med en sejr i kobber. Titlen deler han sammen med Marlo Boekestein de Ligt, som er lærling hos Holmegaard Blik. Begge lærlinge går på EUC Sjælland.

Arbejdsmiljøprisen

Ikke nok med en kåring som Danmarks Bedste tømrerlærling og brolæggerlærling, så løb både Lau Haubro og Martin Rysgaard også med Arbejdsmiljøprisen.

Dommerne vurderer de deltagendes evne til at overholde sikkerhedsforanstaltninger og rydde op på arbejdspladserne mens de arbejder på deres projekter.

Tømrerlandsholdet og Euroskills

Med sin sejr i DM i Skills har Lau Haubro kvalificeret sig til at blive en del af tømrerlandsholdet. De skal deltage i Euroskills 2020, som afholdes i Østrig den 16.-20. september 2020.

Stort tillykke til begge vindere af DM i Skills 2020!

 

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev