CB Entrepriser tager ansvar for fremtiden

af | 18. apr 2016 | Iværksætteri, Vækst

Vi kommer til at mangle håndværkere i fremtiden. Det er man meget bevidst om hos CB Entrepriser, hvor indehaver Christian Birker går op i, at virksomheden tager del i uddannelsen af den kommende generation.

Mange unge står uden en praktikplads, selv om prognoserne viser, at der fremover vil blive brug for velkvalificeret arbejdskraft. Men Christian Birker, indehaver af CB Entrepriser i Præstø, som udfører murer- og kloakarbejde, er meget bevidst om sit ansvar, og har derfor to lærlinge ansat.

”Det er en stor pædagogisk opgave, for de unge skal motiveres, og man skal gøre arbejdet spændende, så de har lyst til at møde tidligt hver dag, selv om de måske har lidt ondt i halsen”, siger Christian Birker og tilføjer, at håndværkere jo nok  ellers ikke er det mest pædagogiske folkefærd! Men det er både nødvendigt og berigende at give unge mennesker en praktikplads:

”Håndværksmestre er nødt til det, for vi kommer til at mangle håndværkere. Det er også smart at have lærlinge, for de kommer med deres ungdommelige input og nye måder at se tingene på. Det er meget forfriskende.”

Ud over de to lærlinge har Christian Birker også 11 svende ansat, og det er en stor udvikling på blot få år.

Mange nye arbejdspladser

Christian Birker har aldrig været i tvivl om, at han skulle have sin egen virksomhed:

”Min far var også selvstændig, og allerede som lærling vidste jeg, at det skulle jeg også være. Jeg ville gerne være mig selv, for jeg kan godt lide det med at styre det hele selv. Det er spændende.”

I 2006 startede han som enkeltmandsvirksomhed. Da krisen kom, kunne han mærke, at privatkunderne forsvandt, men via en bekendt fik han opgaver gennem HusCompagniet, byggefirmaet med speciale i typehuse. Derfra voksede det støt og roligt, og markedet blev udvidet. I 2009 kunne han ansætte sin første medarbejder, og i de efterfølgende år blev der skabt flere nye arbejdspladser. I dag består CB Entrepriser af 14 medarbejdere inklusive ham selv.

Lokalt samarbejde og netværk er en styrke

Udviklingen af virksomheden har i høj grad været baseret på mund-til-mund-metoden. Christian Birker siger:

”Hele min forretning er drevet ved hjælp af netværk. Det går fra mund-til-mund. Hvis man laver noget godt, så spreder det sig.”

Han er også opmærksom på værdien i, at lokale virksomheder arbejder sammen. Selv samarbejder han med et lokalt tømrerfirma, el-firma og VVS-firma. Det giver tryghed, at man kender hinanden godt og kan ringe til hinanden, hvis der er en større opgave, der skal løses.

En virksomhed i vækst

I 2015 blev CB Entrepriser for andet år i træk kåret som gazellevirksomhed af Børsen. Gazellevirksomheder er definerede som virksomheder, ”der i løbet af de seneste fire regnskabsår har haft kontinuerlig vækst i omsætning eller bruttoresultat, og som samlet set har mere end fordoblet omsætningen eller bruttoresultatet i perioden.”

Da Christian Birker blev ringet op af Børsen i 2014, kendte han ikke til deres koncept med at kåre virksomheder, som har præsteret en usædvanlig positiv vækst. Han troede derfor først, at der var tale om en sælger – og det har de siden grinet meget af i virksomheden.

Men Christian Birker er glad for det skulderklap, som kåringen er et udtryk for, og der er heller ingen tvivl om, at det går rigtig godt for CB Entrepriser. Indehaveren har derfor tænkt meget over, hvordan virksomheden skal udvikle sig:

”Der er sket rigtig meget på kort tid, så jeg skal også selv lige følge med. Jeg er meget glad for kundekontakten, og det vil blive noget andet, hvis virksomheden bliver større, ”siger Christian Birker,  som dog ikke er afvisende over for tankerne om at ekspandere igen om 3-5 år.

Fakta om CB Entrepriser:

  • Etablereret som enkeltmandsvirksomhed i 2006
  • Blev til et ApS i 2009 og ansatte den første medarbejder
  • Udfører murer- og kloakopgaver på hele Sjælland
  • Varetager primært fagentrepriser, men også hovedentrepriser
  • Kåret som Gazelle af Børsen i 2014 og 2015

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev