Birte lever af at passe på naturen

af | 23. nov 2017 | Iværksætteri

Det er Birte Hvarregaards mission at passe på naturen – og det kan hun leve af. I marts startede hun sin virksomhed Natursupport, og på få måneder har hun allerede opnået det, hun havde drømt om.

Birte Hvarregaard har i mange år arbejdet som naturmedarbejder i både amter og kommuner. Men efterhånden blev der for meget indendørs kontorarbejde og for lidt udearbejde i naturen. Det fik hende til at tage springet og blive selvstændig.

”Jeg er overrasket over, at der er så stort et behov for det, jeg leverer,” siger Birte. ”Jeg har haft mange opgaver siden marts, og der har heldigvis været meget feltarbejde. Det har jeg savnet som ansat.”

Sydsjællandsk Natursupport til alle

Birthe fra Natursupport er glad for at have mere feltarbejde som selvstændig

Som selvstændig har Birte fået mere feltarbejde

Natursupports forretningskoncept går ud på, at stat og kommuner kan kontakte Birte, når de har natursager, de ikke selv har ressourcer til at varetage. Det kan fx handle om sagsbehandling, kortlægning af forekomsten af forskellige planter og bekæmpelse af bjørneklo.

Birte hjælper også private og virksomheder, når de har brug for fx at søge myndighederne om tilladelser og dispensationer. Med sine mange års erfaring inden for naturområdet kender hun lovgivningen og ved, hvad der skal til, for at den bliver overholdt.

”Jeg har ikke en overordnet plan med Natursupport”, fortæller Birte. ”Jeg har egentlig allerede opnået det, jeg ville. Min fremtidsplan er, at det gerne må fortsætte som nu. Det er helt fantastisk og behøver ikke være anderledes!”

God iværksætterhjælp styrker lysten til at være selvstændig

Birte fra Natursupport er glad for at være blevet selvstændig

Birte er glad for at være selvstændig og for den hjælp, hun har fået hos Vordingborg Erhverv

Undervejs med udviklingen af Natursupport har Birte fået god hjælp af en konsulent hos Vordingborg Erhverv.

”Jeg var nok ikke kommet i gang, hvis det ikke havde været for Vordingborg Erhverv. Som fastansat ved man ikke noget om at være selvstændig. Men jeg fandt ud af, at der var løsninger på det, jeg var i tvivl om. Jeg har mødt nogen, der kender den spilleplade, man agerer på som selvstændig, og som har kunnet forberede mig på spillets regler.”

Birte fortæller videre, at hun via Vordingborg Erhverv har mødt andre iværksættere:

” Vi er en gruppe på seks kvindelige iværksættere, som mødes jævnligt, udveksler ideer og hjælper hinanden. Vi udfordrer og støtter hinanden,” siger hun og mener, at det er en stor fordel, at man kan sparre med andre i samme situation.

En international drøm

Selv om Birte synes, hun allerede har opnået meget, er der dog nogle opgaver, som hun gerne vil have flere af – det ekstra krydderi, som hun siger.

Kurser i botanik, eksempelvis, hvor hun kan give glæden ved naturen videre, og lære andre, hvordan man passer på den – og guidede ture på det smukke Møn. Og så er der en lille international drøm:

”Jeg kunne godt tænke mig internationale kontakter med andre, der arbejder med naturbeskyttelse inden for EU. Så kunne vi eventuelt gå sammen i nogle EU-projekter,” afslutter hun.

Læs mere om Natursupport på natursupport.dk.

Vil du også i gang som selvstændig? Kontakt Vordingborg Erhverv

[su_button url=”https://businessvordingborg.dk/kontakt-os/” background=”#7c014d” color=”#ffffff” size=”10″ radius=”5″ text_shadow=”1px 1px 0px #000000″ title=”Kontakt Vordingborg Erhverv for rådgivning”]Kontakt os[/su_button]

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev