Bæredygtig omstilling i det mønske byggefirma PKC

af | 24. mar 2020 | Bygge og Anlæg

Byggefirmaet PKC A/S er i fuld gang med at omstille sig til de forandringer, som uundgåeligt vil stille krav til branchens arbejde og håndtering af byggematerialer i den nære fremtid.

Borgmester Mikael Smed og Susanne Sørensen, direktør for Vordingborg Erhverv, drog mod Møn for at besøge Byggefirmaet PKC A/S. Den familieejet virksomhed har eksisteret siden 1975, hvor den blev grundlagt af Preben K. Christensen. I dag drives virksomheden af søskendeparret Dorte Christensen, adm. direktør, og Anders Christensen, kloakmester, der åbnede dørene for virksomhedsbesøget.

Her mødte Borgmesteren og Susanne Sørensen en håndværksvirksomhed, som med stærke værdier inden for traditionelt byggeri er i forandring. PKC har samarbejdet med Vordingborg Erhverv under projektet Manufacturing the Future. Et gratis tilbud til SMV’er, der har ambitioner om udvikling og som ønsker personlig sparring og vejledning til at opnå det. I projektet har PKC og Vordingborg Erhverv samarbejdet med Rodin Genoff, som er førende global ekspert i virksomhedsudvikling. Snart kan byggefirmaet PKC lancere resultatet af deres arbejde med bæredygtigt håndværk.

Fra tømrer til murer, kloak og jord/beton

I dag drives virksomheden af søskendeparret Dorte og Anders Christensen, som fører den oprindelige tømrervirksomhed videre med fortsat stærke værdier i hårdt arbejde og godt håndværk. Siden virksomheden blev grundlagt, har den også udviklet sig til fagområderne murer, kloak og jord/beton.

”Vi udfører mange forskelligartede opgaver lokalt og specialopgaver i København både for offentlige og private kunder. Fælles for alt vores arbejde er, at vi vil yde en rigtig god service og at vores arbejde bærer præg af høj faglighed og dygtigt håndværk”, fortæller Dorte Christensen.

Den bæredygtige omstilling

PKC er fortsat i forandring med fokus på fremtiden. De har, ligesom mange andre virksomheder i byggebranchen, et øget fokus på klimaproblematikker og cirkulær økonomi. Ifølge en undersøgelse fra FN i 2018 står byggeri og drift af bygninger for 36 % af hele verdens energiforbrug.

Og forventningerne til bæredygtige processer i byggebranchen er voksende. Blandt andet er der tilføjet en frivillig bæredygtighedsklasse i det seneste bygningsreglementet BR18. Men det er uundgåeligt, at der i fremtiden vil blive stillet større krav til, hvordan håndværksvirksomheder arbejder og håndterer materialer. Og det vil PKC komme på forkant af.

”Vores omverden er i konstant forandring, og PKC vil være med i front. Derfor er vi begyndt på en bæredygtig omstilling, som vi tror på. Vores arbejde skal fremtidssikre vores virksomhed ved blandt andet at udnytte ressourcer mere effektivt. Og med bæredygtighedsprincippet i vores forretning vil vi kunne tilbyde vores kunder en øget livskvalitet og større miljømæssigt hensyn ved brug af vores produkter,” fortæller Dorte Christensen.

Spændende forandring mod grønt byggeri

Det hele begyndte med et møde, som Dorte Christensen havde med Jens Damgaard, erhvervsservicechef hos Vordingborg Erhverv. Med ambitioner om udvikling startede de hurtigt et samarbejde, og PKC kom med i projektet Manufacturing the Future. Et projekt, der hjælper lokale virksomheder med f.eks. at udvikle nye forretningsområde, produkter og etablere nyt forretningssamarbejde – ofte med fokus på bæredygtighed.

Dorte og Anders Christensen fik sparring og vejledning af Jens Damgaard og Rodin Genoff, som er ekspert i virksomhedsudvikling og har hjulpet utallige af virksomheder både i Australien, Fjernøsten og Skandinavien. De udviklede sammen et bæredygtigt projekt, som kvalificerede sig til et tilskud på 100.000 kroner fra CØ SMV (Cirkulær vækst gennem Cirkulære Forandringer). Pengene blev brugt til at få teknisk ekspertise fra Lendager Group, som er et dansk arkitektfirma, der er internationalt førende på bæredygtige og genanvendte materialer.

Projektet Manufacturing the Future samt den løbende sparring og vejledning med Rodin Genoff og Vordingborg Erhverv har skabt en spændende udvikling i byggefirmaet PKC, som Dorte og Anders Christensen glæder sig til at dele.

”Det har været en rigtig spændende proces, hvor vi virkelig er kommet i dybden med vores forretning. Og i den proces er der dukket mange muligheder op for vækst og udvikling, som vi måske ikke ville have set eller arbejdet med, hvis vi ikke havde fået vejledning. Og så er det rigtig spændende at udfordre sig selv med en grøn tilgang til traditionelt arbejde, og vi glæder os meget til at lancere vores nye produkter,” fortæller Anders Christensen.

Vil du høre mere om dine muligheder for støtte og vejledning til at udvikle din virksomhed bæredygtigt? Du kan søge om tilskud fra både CØ SMV og Grøn Cirkulær Omstilling, og Vordingborg Erhverv hjælper gerne din virksomhed med ansøgning og løbende vejledning. Kontakt erhvervsservicechef Jens Damgaard på tlf. 28 18 09 12 eller mail jd@vordingborgerhverv.dk.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev