5 pladser frem – fremgang for tredje år i træk

af | 5. sep 2017 | Industri, Vordingborg Erhverv nyheder

Den årlige erhvervsklimaundersøgelse fra Dansk Industri er netop offentliggjort og Vordingborg kommune går fortsat frem i placering.

De seneste år har Vordingborg Kommune været på vej frem i Dansk Industris erhvervsklimaundersøgelse. For tredje år i træk viser analysen, at tingene går den helt rigtige vej. Denne gang er Vordingborg gået 5 pladser frem i analysen til plads nr. 66 – hvilket er det bedste resultat nogensinde i de otte år Dansk Industri har udgivet Lokalt Erhvervsklima.

Særligt på den generelle opfattelse af erhvervsvenligheden er Vordingborg kommune sprunget 15 pladser frem, og 70% af virksomhederne i Vordingborg Kommune vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen, hvilket er højere end landsgennemsnittet. Den fortsatte fremgang giver en klar indikation om at en god dialog med virksomhederne og et opsøgende og imødekommende arbejde har haft en positiv effekt.

“Målet er stadig at komme op i den bedste tredjedel i den overordnede vurdering af erhvervsklimaet, og der er stadig plads til forbedringer. Mht. at skaffe nok kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne har vi, ligesom mange andre kommuner, nogle udfordringer. Derfor er vi også glade for, at det er lykkedes os at skaffe finansiering til Vækstprogrammet, som i samarbejde med Lolland og Guldborgsund Kommuner skal sætte ind netop overfor tiltrækning af arbejdskraft.” uddyber formand for Vordingborg Erhverv A/S Christian Brix-Hansen.

”Vi er glade for at se at vores indsats giver resultater. Især er vi tilfredse med at indsatsen for at sikre erhvervsgrunde med plads til udvikling har taget et hop fremad med 13 pladser i analysen og Virksomhederne vurderer den kommunale sagsbehandling så positivt, at Vordingborg kommer ind som landets 14. bedste i den kategori.” siger formand for Erhvervsudvalget Asger Diness Andersen.

Hos Vordingborg Erhverv er vi glade for den fortsat positive udvikling i erhvervsklimaet.

”Vi tror på at udviklingen fortsætter fremad. Vordingborg er et godt sted at drive virksomhed, og derfor ser vi også mange nye virksomheder, og eksisterende virksomheder der udvider. Et godt eksempel er DLG, som i den grad har sat sig på landkortet i det Sydsjællandske, både med deres nye hovedlager for webhandel, som er ved at blive bygget på deres domicil DLG Øst i Bårse, og ligeledes på Vordingborg Havn, hvor de udvider både pladsen og mængden af kunder.” fortæller erhvervsdirektør Susanne Kruse Sørensen fra Vordingborg Erhverv A/S.

 

 

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev