Vordingborg får hele Danmark på skærmen

af | 11. nov 2015 | Iværksætteri, Vækst

Et tryk på fjernbetjeningen, så toner Saga Norén fra Broen eller Vild med dans frem på skærmen. På vores computer eller tablet læser vi avisen eller holder kontakten med venner og familie vedlige. Det er noget, vi gør uden at tænke over det og tager som en selvfølge.  Men for at det kan lade sig gøre, ligger der faktisk kompliceret teknik bag – og denne teknik er skabt af to store virksomheder placeret i Vordingborg Kommune.

Det er nok de færreste mennesker, som går op i, hvad der skal til for, at vi kan se kabel-tv, eller hvordan vores internetforbindelse fungerer. Det skal bare virke. I Præstø og Vordingborg findes der to virksomheder, som hver på deres måde har helt styr på det tekniske. De fremstiller nemlig de produkter, der er afgørende for, at vi kan se tv og bruge nettet uden problemer.

Verdensomspændende virksomhed med lokal ekspertise

En konnektor er det stik, som forbinder tv-kablet med selve apparatet, som så kan levere tv eller bredbåndsforbindelse til internettet. Det er de eksperter i hos PPC Denmark i Præstø. Virksomheden er en del af en verdensomspændende koncern, som igennem mange år har udviklet og produceret de produkter, der skal til for at levere godt tv-signal og hurtige internetforbindelser til forbrugerne.

For 20 år siden valgte koncernen, som har hovedsæde i Syracuse i staten New York,  at etablere en afdeling i Europa for at være tæt på det europæiske marked. Der er nemlig ingen fælles standarder for konnektorer uden for USA, og derfor ville det være en fordel at være tilstede for nemmere at kunne tilpasse produktionen til kravene i de forskellige lande.

PPC Denmark har også produktionsfaciliteter i Kina, men medarbejderne i Præstø kan noget, som kineserne ikke kan: De kan producere og levere små mængder af varer. Helt ned til 2-3 stk., hvis det er det, kunderne, som bl.a. tæller Stofa og YouSee, ønsker. Det krav kan kineserne ikke imødekomme, fordi de har et stort produktionsapparat, som er beregnet til masseproduktion. Den danske afdeling kan derimod nemt omstille sig og tilpasse produktionen til behovet.

Oprindeligt blev virksomheden grundlagt i 1942 og har i dag ca. 1400 medarbejdere globalt set. Heraf er de 60 ansat hos PPC Denmark i Præstø, som hvert år fremstiller omkring 400 millioner konnektorer. Virksomheden er førende inden for sit område, hvor de primært har fokus på det såkaldte hardline-marked – dvs. de traditionelle løsninger baseret på kabel-tv og bredbånd.

Global aktør på Sydsjælland giver danskerne tv og mobiltelefoni

Det er ikke kun PPC Denmark, som sørger for, at danskerne kan se deres yndlingsserier og holde sig opdateret på Facebook med, hvad vennerne laver. Også Corning Cabelcon i Vordingborg producerer de konnektorer, der forbinder kablerne med de forskellige apparater i de danske hjem.

Ligesom PPC Denmark er Corning Cabelcon en del af en verdensomspændende virksomhed – dog med et dansk udgangspunkt: Det var en dansk iværksætter, som i 1983 etablerede virksomheden med navnet Cabelcon i Ørslev. Sidenhen blev den overtaget af Corning Inc., som i dag er Europas største leverandør af koaksiale konnektorer og tilbehør til kabel-tv og bredbåndsforbindelser.

Virksomheden har et stadigt stigende fokus på optiske fibre, dvs. løsninger til fibernet. Fibernet er baseret på, at kablerne, som leder dataene, er lavet af glas, som dataene bliver spejlet i. På den måde bliver transporten udført med lysets hastighed, og fordelen er hermed, at forbrugerne kan få en meget hurtig forbindelse.

Udover konnektorer til tv- og bredbåndsforbindelser gør virksomheden sig også gældende på et andet område med enorm betydning for danskernes hverdag: Mobiltelefoni: De producerer nemlig de konnektorer, der forbinder mobilmasterne med mobilcentralerne, og som sørger for, at dataene kan blive udvekslet, så vi kan ringe og sende sms’er.

Corning Inc. har på verdensplan ca. 37.000 ansatte, og hos Corning Cabelcon i Vordingborg er de knap 100 medarbejdere.

Vordingborg er udgangspunktet for hele Danmarks tv og internet

Både PPC Denmark og Corning Cabelcon er en del af verdensomspændende koncerner med stor betydning for vores hverdag – de står bag de produkter, der sørger for, at vi kan se tv og bruge internettet.

Man kan godt sige, at der er tale om en nicheproduktion – hvem tænker til daglig over, hvor betydningsfulde de er? Vores tv og internet skal bare fungere, og så er det underordnet, hvad der skal til for, at det kan lade sig gøre.

Ikke desto mindre er de ret vigtige, og de to førende virksomheder inden for området har begge valgt at placere sig i Vordingborg Kommune. Med andre ord – Vordingborg skaffer tv- og internetforbindelser til hele Danmark!

 

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev