Månedens Historie – August 2020: RUM Studio

af | 13. aug 2020 | Iværksætteri, Månedens Historie

RUMstudio er udnævnt som Månedens Historie i august 2020! Efter mange år som socialpædagog valgte Marie Holm Jylov at forfølge sin passion for at skabe en nyt, spændende arbejdsliv som danseunderviser og iværksætter.

Ejeren af RUMstudio: Marie Holm Jylov og Jens Damgaard, erhvervsservicechef hos Vordingborg Erhverv.

Længe har bygningen fra den gamle bilforhandler på hjørnet af Aarsleffsgade i Vordingborg stået tom. Derfor har den store forvandling vakt stor interesse for RUMstudio, Vordingborgs nye dansestudie.

Bygningen har stået tom så længe – uden pleje og uden aktivitet. Så da vi begyndte at bygge om, fik vi mange henvendelser. Og som mine skønne hjælpere har sagt, så er det et taknemmeligt hus – selv det mindste stykke arbejde viser resultater, og det kan ses af forbigående” fortæller Marie.

Marie har fået hjælp fra sin familie, frivillige, en håndfuld håndværkere og glade kunder, som har glædet sig til åbningen af det nye dansestudie.

Jeg ville ikke kunne gøre det uden dem! Bygningen krævede mere end en kærlig hånd, og vi har arbejdet hårdt. Jeg har også dedikeret en lang hylde med billeder, hvor man kan se forvandlingen fra det gamle til det nye. Og vi er så glade for resultatet, som vi allerede har taget i brug til både dans, fitness og udlejning” fortæller Marie.

Et rum med plads til alle

Da jeg skulle finde på et navn, tænkte jeg simpelt. Hvad er det? Det er et rum – deraf RUMstudio. Og det passer bare til hele konceptet. For det her skal være et sted med rum til alle. Som underviser er det rigtig svært at finde gode lokaler til et ordentligt prisleje. Det har jeg selv erfaret gennem mange år som danseunderviser” fortæller Marie.

Men navnet passede ikke kun til dansestudiet. Det passede også godt til de mange ideer, som kommer til ildsjælen.

Den gamle biludstilling er forvandlet til dansestudiet, men med køb af grunden fulgte også huset ved siden af. Det er vi nu i fuld gang med at renovere, og ønsker os en yogasal på 1. sal, kontorlokaler og omklædningsfaciliteter. Navnet skal være RUMoffice,” fortæller Marie.

Udnævnt for stærkt iværksætteri og sit bidrag til kulturlivet

I 2010 valgte Marie at skifte fra pædagog til selvstændig danseunderviser med virksomheden DanseDillen. Grundstenen var dans i pædagogiske miljøer både som underviser for store og små, men også som faglærer for lærere, insitutionspersonale, m.fl.

Men det er ikke uden risiko at udleve sin iværksætterdrøm og investere i en stor ejendom.

 

Der er jo altid en risiko forbundet med sådan en investering. Men vi mødte også en del udfordringer med f.eks. byggesager og godkendelser. I de situationer har jeg været ekstra glad for at have Jens ved min side” siger Marie og kigger på Jens Damgaard, erhvervsservicechef hos Vordingborg Erhverv.

Marie kontaktede Jens, da hun overvejede at investere i en ejendom og var på udkig efter det rette. I forbindelse med arbejdet på ejendommen på Aarsleffsgade, har Jens hjulpet med blandt andet byggesagen og kommunikation med Vordingborg Kommune. Løbende har de drøftet Maries forretningsidé.

Ejeren af RUMstudio Marie Holm Jylov og Jens Damgaard, erhvervsservicechef hos Vordingborg Erhverv

Men Marie har også skabt et stærkt dansefællesskab, som er vokset støt. Det blev grunden til, at hun måtte finde et større og mere præsentabelt alternativ til de lejede lokaler, men også grunden til, at hun turde tage springet og lave en stor investering i hendes drøm.

Jeg har fantastiske danse- og fitnesskunder, som også har glædet sig til, at vi kunne tage de nye lokaler i brug. Og de har støttet mig helt vildt under beslutningen for køb og opbygningen af RUMstudio. Vi har mange gange fået besøg af kunder, som gerne vil hjælpe og give gaver såsom blomster til vores gårdhave. Jeg sætter stor pris på det fællesskab, vi har” fortæller Marie.

 

Om Månedens Historie

Månedens Historie handler om det lokale erhvervsliv i Vordingborg Kommune. Hver måned bringer Vordingborg Erhverv en lokal succeshistorie med en udnævnelse af en lokal virksomhed, en iværksætter, en ildsjæl, et projekt, et samarbejde eller et initiativ. Formålet er at skabe større kendskab om de mange gode historier, som både illustrerer mangfoldigheden i det lokale erhverv samt kan skabe inspiration til vækst og udvikling.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev