Det kræver mindre end du tror – at udvikle den virksomhed du drømmer om!

af | 8. mar 2019 | Iværksætteri

Vi har endnu engang lånt bloggen ud til en af vores spirer for en stund – her kan du læse historien om, hvad et næsehorn, havudsigt og tørre tal har med en spireplads at gøre. 

”Hvad laver du til daglig?” Mit navn er Troels Dyhr Leighton og folk plejer gerne at se lidt tomme ud i blikket, når jeg nævner, at jeg er økonomisk rådgiver og forretningsudvikler. Men med en fantastisk udsigt over Grønsund og et næsehorn som nabo på kontoret, så er økonomisk rådgivning slet ikke så kedeligt, som det ellers kunne lyde.

Det har dog heller aldrig været kedeligt for mig. Med en lang karriere i større virksomheder indenfor bl.a. finans og transport, er en forkærlighed for tal en ret afgørende faktor. Min styrke er at bygge bro mellem tal, mennesker og forretning. Og derfor brænder jeg for at hjælpe dem, som ikke nødvendigvis synes at tal og økonomi er hverken særligt spændende eller nødvendigt at beskæftige sig med.

Derfor besluttede jeg og familien, at det gode job i København og det lille hus i en forstad til Malmö, Sverige skulle skiftes ud med egen virksomhed og et liv i land og natur på Bogø ved Vordingborg. Og så kunne man tro, at det er her næsehornet og havudsigten kommer ind i billedet – men nej.

Som ny-udsprunget iværksætter kan det, selv for en tal-mand som mig, være en udfordring. Men Spirepladserne hos Vordingborg Erhverv gav en masse medvind, og lærte mig, hvor ’nemt’ salg og netværk faktisk kan være.

På spirepladsen fik jeg ikke bare en kontorplads, jeg fik et sted at starte min virksomhed. Én ting har været vejledninger med konsulenterne, den uformelle snak og sparring henover en kop kaffe med de øvrige spirer-kollegaer eller adgangen til gratis mødefaciliteter, hvor jeg har afholdt adskillige kundemøder. Noget andet og uvurderligt er det netværk og de kontakter man får, både på kontoret og med folk udefra. Da jeg alligevel havde min daglige gang på kontoret på Marienbergvej, fik jeg nemlig et kendskab til flere af de projekter og initiativer, som var i gang. På den måde kom jeg blandt andet med som Kapitalcoach i Vækstprogrammet – et initiativ, hvor jeg hjælper virksomheder med at skaffe kapital til vækst, samt senest en indgang til Erhvervshus Sjælland og projektet Digitale veje til vækst.

En anden ting jeg hurtigt blev bekendt med, var netværket MikroVirk. I MikroVirk fandt jeg andre iværksættere, som jeg har indgået samarbejde med, og netværket har været guld værd – især for en tilflytter som mig. Det har åbnet op for flere bekendtskaber og nye forretningsmuligheder.

Alt i alt har spirepladsen gjort vejen fra tanke til handling kortere for mig – på den måde er jeg sikker på, at det har været ’nemmere’ at komme godt i gang. Og her kommer vi så til havudsigten og næsehornet – for tiden på spirepladsen blev en naturlig bro til Vækstfabrikken E-handel på Bogø, hvor det 650 kg. tunge metal-næsehorn bor, og hvor jeg nu har min forretning. Med en smuk udsigt til vandet i Grønsund og grønne marker, arbejder jeg hver dag for at gøre en forskel ved at hjælpe med at skabe vækst og fremgang for de virksomheder, jeg rådgiver. På Vækstfabrikken arbejder jeg videre med min forretning i økonomisk rådgivning, og så tilbyder jeg specifik rådgivning for e-handelsvirksomheder, hvor jeg blandt andet hjælper dem med prissætning, effektivisering og analyse.

Og ligesom fortællingen om næsehornet Otto, så bliver (tanke)stregerne på tapetet til virkelighed – næste projekt, som kom til live i august 2018, er et partnerskab med John Martinussen fra virksomheden Voksewerk. Det nye selskab hedder Bedre Indtjening IVS.

I Bedre Indtjening brænder vi for at forløse mennesker og virksomheders potentiale. Vi leverer strukturerede udviklingsforløb i form af strategi-, vækst- og udviklingsplaner til mindre og mellemstore virksomheder på hele Sjælland. Vi har en praktisk tilgang til rådgivning og sørger for at kunderne får det fulde udbytte af vores rådgivning. Som noget nyt starter vi gør-det-selv-udviklingsforløb op indenfor kort tid. Her kan små virksomheder på kosteffektiv måde udvikle deres forretning.

Du kan læse mere om Bedre Indtjening på bedreindtjening.dk

Kunne du tænke dig at gøre tanke til handling, og starte egen virksomhed? Så kontakt Vordingborg Erhverv på telefon 5534 0393 eller mail info@vordingborgerhverv.dk og hør mere om hvad vi kan gøre for dig! 

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev