Kom succesen i forkøbet: Iværksætteri kræver passion og drive

af | 15. nov 2018 | Iværksætteri, Vordingborg Erhverv nyheder

Snakken gik og lokalet summede af dialog, idéer og gode råd, og rundt omkring fløj ord, som ’flere kunder’, ’god service’ og ’nye produkter’. ”Gryden” på ZBC var rammen omkring årets iværksætter-event, hvor lokale, erfarne og succesfulde erhvervsledere gav sparring til både nye og ’gamle’ iværksættere, som fik input på forskellige dele af deres forretning.

”Det er hårdt at være iværksætter. Det hører man hele tiden, men jeg må altså sige, jeg synes det er noget vrøvl!” – sådan blev der lagt ud, da Martin Andersen, direktør og stifter af PriceRunner, startede aftenen med en peptalk til de mere end 70 fremmødte iværksættere og erhvervsfolk.

”Selvfølgelig er det hårdt, men det er også hårdt at have et arbejde. Det er hårdt at være murer, men det skal også være sjovt! Det kræver at man har en passion og et drive.” fortalte han om hans erfaring som iværksætter.

[su_youtube url=”https://youtu.be/3gjgRVEBiIs” width=”400″ height=”300″ autoplay=”yes”]

Oplægget var indledningen til årets iværksætter-event, som herefter fortsatte med tre sparringsrunder, hvor lokale iværksættere fik mulighed for at udfritte succesfulde erhvervsfolk om alt fra salg og markedsføring til personale, ledelse, finansiering og produktudvikling. Aftenen var arrangeret af Rotary Vordingborg og Vordingborg Erhverv i samarbejde med ZBC. Tidligere på dagen havde flere af de fremmødte sparringspartnere deltaget i en workshop, hvor elever fra ZBC ligeledes havde fået sparring på deres forretningsidéer.

”Det fantastiske er, at vi her har en skare af erhvervsfolk, hvor mange af dem selv er startet ud som iværksættere, og de giver nu deres råd og erfaring videre til den kommende generation af iværksættere – det er utrolig værdifuldt.” fortæller Susanne Sørensen, direktør for Vordingborg Erhverv.

”Det har været en bragende god eftermiddag. Der har været en god snak og en seriøsitet omkring bordene, og vi har fået bekræftet endnu engang, at der er en rigtig positiv holdning til erhvervslivet og til det at drive virksomhed i Vordingborg kommune.” fortæller Niels Fog, medlem af Rotary Vordingborg.

Efter arrangementet var der tid til tapas og netværk, og omkring flere af bordene fortsatte dialogen mellem deltagerne. Også iværksætterne var meget positive over den feedback de havde fået fra erhvervslederne.

”Der har været en rigtig god dialog på tværs af forskellige brancher og en god vidensdeling imellem dem der er garvede i fagene, og os der har brug for input. Jeg har helt sikkert fået nogle gode råd med, og nogle værktøjer, som jeg kan tage direkte med hjem i butikken.” siger Ronny Jensen fra Benchmark Biler.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev