Iværksætterne skaber 1400 job i Vordingborg

af | 18. dec 2015 | Iværksætteri

Der er i alt 10.000 job i Vordingborg Kommunes erhvervsliv, og af dem er 1400 skabt af de iværksættervirksomheder, som startede i perioden 2004-2012. Det viser nye opgørelser fra rapporten VækstTendens 2015.

De nye virksomheder i Vordingborg bidrager rigtig meget til antallet af job i det lokale erhvervsliv. 14% af kommunens private job er faktisk skabt af virksomheder startet inden for de seneste ti år. Det svarer til 1400 arbejdspladser ud af de i alt 10.000 private job, der var i kommunen i 2013, som er de senest tilgængelige tal.

Tallene stammer fra rapporten VækstTendens, som er udarbejdet af Center for VækstAnalyse for Vækstforum Sjælland og udkommer i sidste halvdel af december. Tallene viser med al tydelighed, hvor afgørende de nye virksomheder er for det lokale erhvervsliv i Vordingborg Kommune.

– At iværksætterne giver os så mange job, viser, hvor vigtig indsatsen for de nye virksomheder er. Vi har et godt erhvervsliv i Vordingborg Kommune, og vi prioriterer fra kommunens side at gøre det endnu bedre. Det gør vi på flere områder, men ét af de vigtige områder er iværksætteriet, fordi de bidrager meget positivt til, at man her i kommunen kan få et lokalt job, udtaler formand for Erhvervsudvalget Asger Diness Andersen.

I Vordingborg Erhverv, som arbejder for at udvikle erhvervslivet i kommunen, ser direktør Susanne Kruse Sørensen også positivt på tallene.

– Vi ser iværksætterne som et rigtig vigtigt område for vores indsats. Sammen med en løbende og stærk kontakt med de eksisterende virksomheder er arbejdet med de nye virksomheder en af grundpillerne i vores arbejde, fordi vi ved de gør en stor forskel for kommunens erhvervsliv både nu, men ikke mindst i fremtiden. Nye jobs skal komme fra nye virksomheder, fortæller direktøren.

Vordingborg Erhverv arbejder målrettet med iværksættere og lancerede i juni måned de nye spirepladser, som giver kommende og nyetablerede iværksættere mulighed for at få en kontorplads samt vejledning og sparring. Forløbet er gratis og kan tilbydes alle iværksættere i Vordingborg Kommune, som står i den spæde start af deres virksomhed. MikroVirk, som blev lanceret i oktober, har ligeledes til formål at styrke iværksætteriet i Vordingborg Kommune og er etableret for at understøtte lokale mikrovirksomheder med netværk, sparring og relationer. Der har været stor opbakning til initiativet og netværket har allerede mere end 80 medlemmer.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev