Iværksættere i Vordingborg Kommune: Grave-eksperten

af | 6. feb 2020 | Iværksætteri

I flere år har Michael Larsen fået mange ideer, som kunne være grundlaget for hans selvstændige karriere. Ideen om Grave-eksperten blev den rette idé, der skulle føres ud i livet.

I en skuffe hjemme på Michael Larsens gård ligger der mange noter med ideer, som han har fået gennem de seneste 6 år. Han har nemlig længe haft en drøm om at blive selvstændig. Han kommer selv fra en familie af selvstændige, og han kan særligt se op til sin morfar, som var storentreprenør i mange år. Men den rette idé for hans egen virksomhed manglede.

Michael fortæller: ”Det har, så længe jeg kan huske, været et mål at få min egen virksomhed. Men gennem årene har jeg været mødt af forskellige forhindringer, som har forsinket det. Og det var faktisk min kone Gitte, der sidste år sagde, at det nu var det rette tidspunkt til at komme i gang. Så det gjorde vi.”

Maskiner er klar til arbejde

Michael og Gitte etablerede sammen virksomheden Grave-eksperten i maj 2019. Michael er uddannet maskinfører og rørlægger, og i flere år har han arbejdet som maskinfører og udført brolægning, bundopbygning, udgravning, flisebelægning og meget mere. Den erfaring kan han i dag kan tilbyde sine kunder.

Og selvom hans fag kræver megen inventar, så var han allerede klar til at varetage mange forskelligartede opgaver lige fra starten.

”Jeg har nok længe vidst, at hvis jeg skulle være selvstændig, så ville det være inden for entreprenørfaget. Så gennem flere år har jeg opkøbt maskiner til det formål, så jeg havde noget at starte op med.”

Michael ejer blandt andet en minigraver på 1,5 tons, motorbør, minilæsser, pladevibrator, brolæggerværktøj, afretningsudstyr, nivilleringsinstrumenter og rørlæggerværktøj. Og traileren fungerer som transportmiddel ud til hans mange opgaver.

”Der er da nogle, der har spurgt til min trailer; om det ikke ville være nemmere med en varevogn. Men det fungerer rigtig godt med traileren. Alt, hvad jeg skal bruge til en opgave, kan være der. Og selv med en varevogn skal jeg jo stadig bruge en trailer – ellers kommer jeg ikke langt med min minigraver, som jeg ofte skal bruge,” siger Michael.

Fokus på privatkunder

Med alt Michaels udstyr og hans erfaring hjælper han i øjeblikket mest privatkunder med alverdens opgaver, men han er også klar til arbejde for større kunder som kommuner og virksomheder.

Michael forklarer: ”Jeg har bevidst sat fokus på private kunder til at starte med. Det gør jeg til dels fordi det lader til, at de fleste andre virksomheder i branchen fokuserer på større entreprenør-opgaver. Derfor ser jeg et stort markedspotentiale, og jeg betragter egentlige mine kundehenvendelser som bevis på det. Men også fordi jeg sætter en stor ære i at tilbyde god kundeservice, og det gør jeg bedst med direkte kundekontakt til private kunder.”

Og ingen opgaver er for små. Grave-eksperten tilbyder alt lige fra hækkeklipning og gravearbejde til komplet haverenovering.

”Som større opgave hjalp jeg f.eks. en haveejer i Næstved. Hun havde været plaget af rotter fra en gammel terrasse, som blev revet op, og jeg skulle blandt fjerne terrassens fundament. Kunden havde rigtig mange ideer til havefornyelse, som vi snakkede om, og undervejs ændrede vi planerne flere gange. Jeg fik blandt andet lagt fundament til et stort drivhus og lagt stier med perlesten. Resultatet overgik hendes forventninger, og det var fedt at se glæden i hendes øjne. Det gør mig så glad, at min rådgivning og mit arbejde ledte til fuld kundetilfredshed,” fortæller Michael.

   

Mødet med Vordingborg Erhverv

Michael og hans kone Gitte havde faktisk været i gang med Grave-eksperten i noget tid, da de lærte Henrik Høyer fra Vordingborg Erhverv at kende.

Han fortæller: ”Vi havde allerede styr på etablering af virksomheden, og der var fuld gang i forretningen. Men kunderne bliver ikke ved med at komme af sig selv, så vi opsøgte Henrik for at finde ud af, hvordan Vordingborg Erhverv kunne hjælpe med at sprede budskabet om, at Grave-eksperten findes. Og for os har det især drejet sig om vejledning til digital markedsføring.”

Michael får ofte sine kunder på baggrund af god omtale fra tilfredse kunder, og det fungerer rigtig godt. Han løber aldrig tør for opgaver, og det kniber faktisk med at finde tiden til at hjælpe alle, der henvender sig. Men sådan vil det måske ikke altid være, og for at sikre sin fremtid som selvstændig, vidste han, at han måtte gå aktivt til værks for at sikre en god og vedvarende omtale.

”Henrik hjalp os med at få styr på vores hjemmeside som salgskanal. Jeg er ikke så god til det tekniske, men det har min kone heldigvis styr på. Hun var topmotiveret efter vores samtale med Henrik og sad nærmest hele natten for at lave hjemmesiden. At reklamere og promovere sig selv er et helt nyt land for os, så det er rigtig godt med den sparring og vejledning, som vi får af Henrik,” siger Michael.

Snart fuldtids-selvstændig

Selvom revisoren siger, at Michael og hans kone Gitte godt kan leve af deres virksomhed, så har Michael en klar plan.

”Vi vidste, at det første år ville være hårdt. Jeg har stadig mit fuldtidsarbejde, og Grave-eksperten skal samtidig bygges op. Det koster rigtig meget tid og energi, men det er det værd. Jeg går nok med livrem og seler for jeg vil gerne opbygge en kapital, før vi tager springet som fuldtids-selvstændige. Målet er at nå det til maj 2020, men vi må tage det, som det kommer,” afslutter Michael.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev