Butikker får energitjek

af | 29. nov 2022 | Detail, Erhvervsnyheder

Elprisen er endnu engang steget til rekordhøjde og det betyder at især virksomheder og butikker får meget høje elregninger. Tre butikker i Vordingborg kommune får nu særlig hjælp til hvordan de kan spare på energien og dermed reducere den store elregning. Det sker gennem et professionelt energitjek af butikken.

Der inviteres til Energitjek hos Slagter Stig i stege

Det er Slagter Stig i Stege, Lykke Cykler i Præstø og Min Købmand i Mern.

Alle tre butikker har sagt ja tak til en gennemgang af energiforbruget af en energivejleder fra Andel Energi. Det sker som led i en akut indsats fra Business Vordingborg og Erhvervshus Sjælland, der har stablet initiativet på benene på kort tid.

”Vi vil gerne gøre en ekstraordinær indsats for at hjælpe kommunens virksomheder og detailhandel, der er hårdt ramt på energiregningen. Derfor er vi glade for i samarbejde med Erhvervshus Sjælland at kunne komme med et meget målrettet tilbud om akut energihjælp til virksomheder og butikker,” siger Bolette Christensen, direktør Business Vordingborg.

Erhvervshus Sjælland har fundet ekstra midler i smv:PRO til at tilbyde energikortlægning til virksomheder og butikker. Formålet er at hjælpe dem med hvor de kan spare på kort og lidt længere sigt. Erhvervshus Sjælland har købt assistance hos Andel Energi, der har en gruppe af erfarne energirådgivere, der kan hjælpe virksomhederne.

“Business Vordingborg og Citymanagerne fra de tre købstæder opfordrer alle butikker til at gøre brug af denne mulighed.”

Direktør Bolette Christensen | Business Vordingborg

Åbent for andre butikker

Energitjekket i de tre butikker er åbent for andre butiksejere, der kan overvære gennemgangen og dermed selv få gode tips og råd til hvor de kan spare på energien i deres egen butik.

”Business Vordingborg og Citymanagerne fra de tre købstæder opfordrer alle butikker til at gøre brug af denne mulighed,” siger Bolette Christensen, direktør Business Vordingborg.

Energitjekket koster kun 250 kr. for værtsvirksomheden, der selv får energioptimeringsplanen. Det er gratis for de øvrige butiksejere at deltage.

Første besøg er 1. december klokken 09 hos Slagter Stig i Stege

Tilmeld dig her

Andet besøg er 6. december klokken 09 hos Lykke Cykler i Præstø.

Tilmeld dig her

Tredje besøg er 15. december klokken 12 hos Min Købmand i Mern.

Tilmeld dig her

Lykke Cykler i Præstø er vært for et Energitjek

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoyMjU5NCwicG9zdF9sYWJlbCI6IkluZGzDpmcgMjI1OTQgLSBFbmVyZ2lrcmlzZW4gYmxpdmVyIGV0IGxhbmd0IHNlanQgdHLDpmsiLCJ1cmwiOiIiLCJpbWFnZV9pZCI6MjI1OTgsImltYWdlX3VybCI6Imh0dHBzOi8vYnVzaW5lc3N2b3JkaW5nYm9yZy5kay93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAyMi8xMC9FbmVyZ2ltb2VkZV8zLmpwZyIsInRpdGxlIjoiTMOGUyBPR1PDhTogRW5lcmdpa3Jpc2VuIGJsaXZlciBldCBsYW5ndCBzZWp0IHRyw6ZrIiwic3VtbWFyeSI6IiIsInRlbXBsYXRlIjoidGVzdCJ9″]

Vigtigt med overblik

Her er hvad energirådgiveren undersøger i butikken. Det sker via tilgængelige data om el og brændstofforbruget i den konkrete butik. Det er data, som butikken selv har adgang til.

  • Overblik over forbrug varme (el/gas/fjernvarme/træpiller)
  • Overblik over elforbrug time for time
  • Overblik over brændstofforbrug / biler klasser osv.

Ud fra gennemgang af data og besøg i butikken kan energirådgiveren lave en analyse, der viser hvor energi, der kan spares ved ændret forbrug og forbedringer.

En fysisk gennemgang i butikken viser ofte muligheder for at spare på strømmen. Det kan f.eks. være udskiftning af lys til LED belysning.

Tomgangsforbrug er ofte stort

Når butikken er lukket og medarbejderne er gået hjem bruges der stadig strøm. Det er det såkaldte tomgangsforbrug. Erfaringen fra hidtidige energitjek af virksomheder og butikker er at der bruges meget strøm, når der er lukket.

Andel Energi oplever ofte ved energitjek, at der er et meget højt tomgangsforbrug i butikkerne, når de står tomme. Det kan være helt op til 70 % af energiforbruget og typisk er det på 25-30 % af forbruget, der ligger udenfor åbningstiden.

Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92

E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev