Energihjælp til virksomheder på Sjælland

af | 17. nov 2022 | Detail, Erhvervsnyheder, Grøn omstilling

Erhvervshus Sjælland har på kort tid fundet ekstra midler og ressourcer til en helt ekstraordinær energihjælp, som skal assistere virksomheder med at spare på energien – og dermed reducere de kolossalt høje energiregninger.

Stefan Poulsen Erhvervshus Sjælland

”Vi vil gerne gøre en ekstraordinær indsats for at hjælpe regionens virksomheder og detailhandel, der er hårdt ramt på energiregningen. Derfor har vi arbejdet hurtigt for at skaffe ressourcer til et meget målrettet tilbud med akut energihjælp til virksomheder og butikker,” siger Stefan Poulsen, chefrådgiver Erhvervshus Sjælland.

Erhvervshus Sjælland har fundet ekstra midler i smv:PRO, og dem vil de bruge på at tilbyde energikortlægning til virksomheder – for at hjælpe dem med hvor de kan spare på kort og lidt længere sigt. Erhvervshuset har købt assistance hos Andel Energi, der har en gruppe af erfarne energirådgivere, der kan hjælpe virksomhederne.

Energihjælpen er kommet i gang med kort varsel og derfor er der et begrænset antal pladser.

”Det er muligt på den korte bane at spare på energien i virksomheder og butikker gennem en række enkle tiltag. Det kan en gennemgang af en energirådgiver hurtigt vise, og derfor opfordrer vi alle virksomheder til hurtigt at tilmelde sig,” siger Stefan Poulsen fra Erhvervshus Sjælland.

Der tilbydes to former for energihjælp.

For det første et 1-1 produkt målrettet produktionsvirksomheder, som kan få gennemgået deres virksomhed for energisparemuligheder på kort og lidt længere sigte.

”Første skridt er, at energivejlederen går virksomheden igennem. Energivejlederen er ekspert i, hvad der bedst betaler sig på både kort og lidt længere sigt, og erfaringen er at der altid er en del penge at spare lige nu og her på energiregningen,” siger Stefan Poulsen.

Energivejlederen laver sammen med virksomheden en kortlægning og handlingsplan for, hvordan der kan optimeres i forbruget af el og varme.

Tilmelding kan se via denne side www.ehsj.dk/energioptimering, hvor der også kan læses mere om hvad tilbuddet indeholder. Det koster 500 kr. for virksomheden at deltage.

“Vi kommer vi med et målrettet og billigt tilbud om hjælp til energioptimering, der kan reducere el- og varmeregningen så hurtigt som det kan lade sig gøre.”

Erhvervsudviklingskonsulent Johnny Meyer opfordrer alle butikker til at gøre brug af energihjælp

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoyMjYzMiwicG9zdF9sYWJlbCI6IkluZGzDpmcgMjI2MzIgLSBIYWFydXAgTWFza2luZmFicmlrOiBFbmVyZ2l0dW5nIHZpcmtzb21oZWQsIHNvbSBibGV2IGdyw7huIiwidXJsIjoiIiwiaW1hZ2VfaWQiOjIyNjQxLCJpbWFnZV91cmwiOiJodHRwczovL2J1c2luZXNzdm9yZGluZ2JvcmcuZGsvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjIvMTAvSGFhcnVwLU1hc2tpbmZhYnJpay1mcmEtbHVmdGVuXzExODBweC5qcGciLCJ0aXRsZSI6IkzDhlMgT0dTw4U6IEhhYXJ1cCBNYXNraW5mYWJyaWs6IEVuZXJnaXR1bmcgdmlya3NvbWhlZCwgc29tIGJsZXYgZ3LDuG4iLCJzdW1tYXJ5IjoiIiwidGVtcGxhdGUiOiJ0ZXN0In0=”]

Målrettet hjælp til butikker

Erhvervshus Sjælland retter også fokus på detailhandlen, hvor mange butikker er hårdt ramt af høje regninger til elektricitet og opvarmning.

”Områdets butikker er meget hårdt ramt af en blanding af høj inflation, store prisstigninger på produkter, ekstremt høje energipriser og efterveeerne af corona-lån og udskudt moms. Her kommer vi med et målrettet og billigt tilbud om hjælp til energioptimering, der kan reducere el- og varmeregningen så hurtigt som det kan lade sig gøre, ” siger Stefan Poulsen.

Konceptet er det samme som tilbuddet, der gives til virksomheder, dog med den forskel, at andre butikker inviteres med for at blive inspireret til hvad de selv kan gøre.

Udvalgte butikker i regionens handelsbyer får besøg af en energirådgiver og får gennemgået optimeringsmuligheder i forhold til el- og varmeforbrug. For at flest mulige butikker får gavn af tilbuddet bliver de inviteret med til energigennemgangen hos den udvalgte butik, så de kan blive inspireret og stille spørgsmål til energirådgiveren fra Andel Energi.

”I Vordingborg kommune findes værtsbutikkerne i samarbejde med Business Vordingborg og Citymanagerne fra de tre købstæder i kommunen. Vi opfordrer alle butikker til at gøre brug af denne mulighed, ” siger Johnny Maul Meyer, erhvervsudviklingskonsulent Business Vordingborg.

Det koster kun 250 kr. for værtsvirksomheden, der selv får energioptimeringsplanen.

Første besøg er 1.december klokken 09 hos Slagter Stig i Stege.

Andet besøg er 6. december klokken 09 hos Lykke Cykler i Præstø.

Der arbejdes pt. på at arrangere et besøg i en butik i Vordingborg.

Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92

E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev