Vattenfall snurrer derudaf med godt 2022 resultat

af | 10. jan 2023 | Baltic Sea Offshore Hub, Erhvervsnyheder, Grøn omstilling, Industri, Klintholm Havn

Nomineret til Erhvervsprisen 2022: Det forgangne år har været et ualmindeligt godt år for havvindmøller og for Vattenfall på Klintholm Havn.

Kriegers Flak

Vindmøllerne giver grøn strøm til 600.000 husstande i Danmark og møllerne har også sat gang i en spændende erhvervsudvikling på Klintholm Havn med mange nye arbejdspladser.

Derfor er Vattenfall Danmark nomineret til Erhvervsprisen 2022 i Vordingborg kommune.

Det er en nyhed, der modtages med stor glæde hos Vattenfalls danske direktør Anne Mette Traberg.

”Tusind tak for nomineringen til Erhvervsprisen i Vordingborg Kommune. Det er noget, vi er rigtigt stolte af og ser som en anerkendelse af vores arbejde i lokalmiljøet. Vi glæder os rigtig meget til prisuddelingen den 26. januar,” siger Anne Mette Traberg.

“2022 har været et rigtig godt år for Vattenfall Danmark. Ikke mindst fordi vi har haft det første driftssikre år for Kriegers Flak som har været en stor succes. “

Direktør Anne Mette Traberg | Vattenfall Danmark

Anne Mette Traberg Vattenfall Danmark

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoxODQ3MiwicG9zdF9sYWJlbCI6IkluZGzDpmcgMTg0NzIgLSBIYXZ2aW5kbcO4bGxlciBnaXZlciBla3N0cmEgdHJhdmxoZWQgcMOlIEtsaW50aG9sbSBIYXZuIiwidXJsIjoiIiwiaW1hZ2VfaWQiOjE4NDczLCJpbWFnZV91cmwiOiJodHRwczovL2J1c2luZXNzdm9yZGluZ2JvcmcuZGsvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjIvMDYvQ1RWZXItaS1LbGludGhvbG0tSEF2bi5qcGciLCJ0aXRsZSI6IkzDhlMgT0dTw4U6IEhhdnZpbmRtw7hsbGVyIGdpdmVyIGVrc3RyYSB0cmF2bGhlZCBww6UgS2xpbnRob2xtIEhhdm4iLCJzdW1tYXJ5IjoiIiwidGVtcGxhdGUiOiJ0ZXN0In0=”]

Servicecenter i vækst

Hver morgen sejler to skibe med vindmølleteknikere ud af havnen med kurs mod Kriegers Flak for at servicere møllerne.

Klintholm havn er servicehavn for Baltic 2 og Kriegers Flak havvindmølleparkerne, der ligger kort tids sejlads fra den østmønske havn. Baltic 2 drives af det tyske selskab EnBW.

Vattenfall på Klintholm Havn driver Skandinaviens største havvindmøllepark på Kriegers Flak med 72 møller, der producerer strøm svarende til 600.000 husstandes årlige forbrug. Møllerne blev officielt taget i brug i september 2021 og de har siden da produceret løs af grøn strøm og ydet et stort bidrag til den grønne omstilling af energiproduktionen.

Tidligere var Klintholm Havn en aktiv fiskerihavn og i dag forvandlet til en moderne servicehavn for havvindmøller.

”Klintholm Havn var jo en gammel fiskerihavn, som vi nu med vores vindmøller kan få til at vokse igen, og få folk til at flytte til ved at skabe nye arbejdspladser. Og det har vi faktisk været rigtig succesfulde med og vi forventer at blive ved med at være succesfulde fremover også,” siger Anne Mette Traberg, direktør Vattenfall Danmark.

Morten Skouboe er operations manager hos Vattenfall på Klintholm Havn

“Tusind tak for nomineringen til Erhvervsprisen i Vordingborg Kommune. Det er noget, vi er rigtigt stolte af og ser som en anerkendelse af vores arbejde i lokalmiljøet.”

Direktør Anne Mette Traberg | Vattenfall Danmark

Morten Skouboe er leder af Vattenfalls nybyggede servicestation på Klintholm Havn og han er meget tilfreds med at være på Klintholm Havn.

”Vi oplever at vi er faldet godt til og at de lokale har taget godt imod os. Vi lægger vægt på at larme så lidt som muligt, og vi gør meget ud af at tilpasse os de øvrige aktiviteter her på havnen,” siger Operations Manager Morten Skouboe fra Vattenfall på Klintholm Havn.

Godt vindår for Vattenfall

2022 har været et godt år for Vattenfall. For Anne Mette Traberg er der stor tilfredshed med at virksomheden har haft stor vækst over hele linjen.

”2022 har været et rigtig godt år for Vattenfall Danmark. Ikke mindst fordi vi har haft det første driftssikre år for Kriegers Flak som har været en stor succes. Vi kan virkelig være stolte af, hvad vi har fået etableret der,” siger Anne Mette Traberg.

Udviklingen på Klintholm Havn har også været meget positiv.

”Generelt har vi vækstet både i forbindelse med vores havvindmølleparker men også med, at vi har ansat rigtig mange nye folk i lokalmiljøerne ved vores sites herunder ved Klintholm Havn. Så vi kan være rigtig stolte over det år, vi har haft i 2022,” siger Anne Mette Traberg.

Relaterede nyheder

Lukket dør bremser ny havvindmøllepark

Lukket dør bremser ny havvindmøllepark

Mandag meddelte Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet at sagsbehandlingen af havvindmølleprojekter under åben dør-ordningen stilles i bero. Det...

Fransk interesse for Klintholm og havvind

Fransk interesse for Klintholm og havvind

Interessen for havvind og havvindmølleparker er steget voldsomt i de seneste måneder. Denne torsdag i efterårsferien skal Vattenfalls pressechef...

Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev