Vattenfall er stolte over at modtage Erhvervsprisen

af | 27. jan 2023 | Baltic Sea Offshore Hub, Erhvervsnyheder, Grøn omstilling, Klintholm Havn

Det var en yderst stolt og glad direktør for Vattenfall i Danmark, der torsdag aften kunne modtage Erhvervsprisen 2022 i Vordingborg kommune.

Det skete ved en stor prisuddelingsfest torsdag 26. januar 2023 i Stege.

Endnu mere stolt var Morten Skouboe, der er daglig leder af Vattenfalls store servicestation på Klintholm Havn. Den store anerkendelse af det arbejde Morten og kollegerne i Klintholm Havn betyder meget.

Vattenfall modtager Erhvervspris 2022

Her er takketalen fra Anne Mette Traberg

Hos Vattenfall er vi enormt glade og stolte over at modtage prisen som årets virksomhed i Vordingborg-området!

Kriegers Flak-parken åbnede i september 2021, men vores forhold til Vordingborg-området går helt tilbage til slutningen af 2016, hvor vi vandt udbuddet og dermed vidste, at vi skulle opføre og efterfølgende drive Skandinaviens største havvindmøllepark i dette område.

Vi gør os umage for at gøre en forskel her i området, og det er dejligt, at vores indsats ser ud til at virke.

Vi er lige fra begyndelsen blevet rigtig godt modtaget i lokalområdet, både af Vordingborg Kommune og erhvervsforeningen, men også af den lokale borgerforening i Klintholm. Det vil jeg gerne sige en stor tak for!

Havvind handler om en fossilfri fremtid og om sikkerhed i en tid med både klimakrise og energikrise.

Men havvind handler i høj grad også om lokale arbejdspladser. Levetiden for parken er mindst 25 år, så for os er vores partnerskab med lokalområdet langsigtet, og godt naboskab er afgørende.

Vi beskæftiger omkring 50 mennesker i lokalområdet. Og så er der afledt aktivitet, lige fra Brugsen her i Stege til lokale håndværkere og servicefirmaer. Vi er glade for at bidrage til, at Klintholm Havn og lokalområdet får nye muligheder for fremtiden.

For at et partnerskab skal fungere, er der brug for tillid og ærlighed, også når tingene ikke går helt som planlagt. Det oplevede vi omkring vores servicebygning i Klintholm, som flere lokale ikke synes passede så godt ind rent arkitektonisk.

“Vi gør os umage for at gøre en forskel her i området, og det er dejligt, at vores indsats ser ud til at virke.”

Direktør Anne Mette Traberg | Vattenfall Danmark

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoyMzA0MCwicG9zdF9sYWJlbCI6IkluZGzDpmcgMjMwNDAgLSBGcmFuc2sgaW50ZXJlc3NlIGZvciBLbGludGhvbG0gb2cgaGF2dmluZCIsInVybCI6IiIsImltYWdlX2lkIjoyMzA4NywiaW1hZ2VfdXJsIjoiaHR0cHM6Ly9idXNpbmVzc3ZvcmRpbmdib3JnLmRrL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIyLzEwL0tyaWVnZXJzLUZsYWstMTU0MDI5MC0xLmpwZyIsInRpdGxlIjoiTMOGUyBPR1PDhTogRnJhbnNrIGludGVyZXNzZSBmb3IgS2xpbnRob2xtIG9nIGhhdnZpbmQiLCJzdW1tYXJ5IjoiIiwidGVtcGxhdGUiOiJ0ZXN0In0=”]

Løsningen blev at udskrive en konkurrence for en kunstnerisk udsmykning, som den lokale kunstner, Mia Sloth Møller, vandt.

Mia Sloth Mølles udsmykning er en enorm guldsmed på den 240 m2 store facade på vores bygning i Klintholm. Jeg vil gerne citere noget af det, som Mia har sagt om sit kunstværk:

”I udsmykningen kan man få fornemmelsen af at se gennem guldsmedens vinger til himlen og havet bag bygningen. Det er Klintholm Havns helt egen guldsmed, der har vinger bestående af fiskenet, ruser og reb og former, der kan give associationer til bølger, konkylier, fisk, himmelstrøg og til vindmøllevinger.”

Og Mia Sloth Møller fortsætter:

”Guldsmeden har været på jorden i over 300 millioner år og har været god til at tilpasse sig de ændrede vilkår. Guldsmede bruges ofte som symbol på transformation og tilpasningsevne og det passer godt til Klintholm Havn, der startede som udskibningshavn for kvæg, så blev den fiskerihavn, så ferieområde og som nu har taget hul på en fremtid med vindmøller.”

Jeg synes citatet fra Mia på smuk vis er en fortælling om et lokalområde, der virkelig forstår at tilpasse sig og gribe de nye muligheder, som forandringerne giver. Og det bliver der lagt mærke til ude i den store verden.

Ferieby på Sukkerfabrikken Møn

“Havvind handler i høj grad også om lokale arbejdspladser. Levetiden for parken er mindst 25 år, så for os er vores partnerskab med lokalområdet langsigtet, og godt naboskab er afgørende..”

Direktør Anne Mette Traberg | Vattenfall Danmark

Stor international interesse for Klintholm Havn

Alene i 2022 har vi oplevet stor interesse for Kriegers Flak, og hvad vindparken betyder for lokalområdet, fra journalister, erhvervsfolk og politikere i lande som eksempelvis Sverige, Norge, Frankrig og Sydkorea. Alle ønsker de at komme her til området og blive klogere.

I april i år kommer den store internationale vindkonference ”Wind Europe” til København, og vi er allerede blevet spurgt, om deltagerne kan komme ned og se Kriegers Flak.

Så alt i alt håber og tror jeg, at den positive udvikling i Vordingborg-området vil fortsætte, og Vattenfall ser frem til at være en partner på rejsen.

Danmark har mere end nogensinde før brug for den fossilfrie energi, og der er fortsat et stort potentiale for mere havvind på Kriegers Flak. Så her til sidst vil jeg opfordre regering og Folketing til at huske Kriegers Flak og Østersøen, når der snart skal udbydes mere havvind i Danmark.

Tak for prisen.

Vi ser frem til et fortsat partnerskab her i området.

Erhvervsprisuddeling 2022
Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev