Få banken til at sige JA

af | 24. mar 2022 | Iværksætteri, Vækst, Vordingborg Erhverv nyheder

Ideen er god og ambitionerne er høje og alligevel sagde de nej i banken til at låne penge til at komme i gang. Det er en situation, som mange iværksættere oplever, når de gerne vil have deres nye virksomhed i gang. De kan ikke skaffe penge til det. Derfor sætter Vordingborg Erhverv fokus på hvordan du som iværksætter skaffer finansiering til din nystartede virksomhed.

Få banken til at sige ja til finansiering

Det sker ved en række iværksætter arrangementer kaldet Iværktøjet og til det kommende arrangement 5.april, vil Lollands Bank gøre deltagerne klogere på, hvad der skal være forberedt, inden de møder op i banken.

Ifølge erhvervschefen er det meget forskellige udgangspunkter, de bliver mødt med fra iværksættere. Flere ting spiller ind i vurderingen blandt andet, hvordan privatøkonomien er, og hvor klar forretningsplanen er. Og det er disse aspekter, der er vigtige at have styr på inden mødet med banken.

“Når vi skal låne penge ud til iværksættere, så låner vi ud med forventning om at forretningen kan løbe rundt. Hvis du ikke engang har et overblik over din privatøkonomi, og hvad du forventer, hvordan skal vi så tro på, at du har styr på virksomheden og er på rette spor. Hvis du ikke har pejlepunkter at køre efter, hvordan ved du så om, du er foran eller bagud,” forklarer Niclas Gøttsche.

“Jo bedre forberedt du er, jo mere sandsynligt er det, at vi kan finde en måde at hjælpe på.”

Erhvervschef Niclas Gøttsche | Lollands Banks Vordingborg filial

Vækstfonden

Det kan være svært at vurdere en helt nystartet virksomhed, der ikke har nogen eller meget lidt økonomisk historik. Derfor er Lollands Bank begyndt at inddrage og vejlede iværksættere i at søge hos Vækstfonden.

“De kan jo komme med forskellige lånepakker og give kaution,” siger Niclas Gøttsche.

Til arrangementet 5.april kan deltagerne høre meget mere om forretningsplaner, mødet med banken og meget andet.

Desuden vil Daniel Fjordhøj, der er ejer af spiludviklingsvirksomheden Freaking Games holde et oplæg. Daniel Fjordhøj fik en millioninvestering fra en hollandsk spiludgiver. Han vil fortælle sin historie og svare på spørgsmål om hvordan han oplevede arbejdet med at skaffe finansiering og få sparket iværksætterdrømmen i gang.

Du kan tilmelde dig arrangementet her.

Bankansatte
Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29

E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev