Pribo i Stensved sætter indtjeningsrekord

af | 11. nov 2022 | Bygge og Anlæg, Erhvervsnyheder, Pribo

I mere end fem årtier har samme cvr-nummer været registreret på Skovbrynet 3 i Stensved. I 1970 oprettede Jørgen Henriksen virksomheden PriboHuset på adressen. Tømrermesteren skulle bygge sit eget hus på Primulavej i Stensved, og det blev ét af de første huse virksomheden byggede. Navnet til virksomheden opstod med inspiration fra vejnavnet, hvor Jørgen Henriksens hus skulle ligge. Primulavej og bolig blev til PriboHuset.
I dag mere end 50 år senere er navnet reduceret til Pribo, og det er absolut også det eneste, man kan sige er reduceret omkring Pribo. Ejerparret hedder nu Kenneth Henriksen og Rasmus Rostgaard Kristiansen, og de har i år med deres 27 ansatte leveret rekordomsætning og rekordoverskud for 2021. Fra 2020 til 2021 er overskuddet steget med 20 procent.

”Det er megafedt og et skulderklap til gutterne og til os på kontoret. Vi har gjort det godt. Der har været travlt, og vi har helt klart arbejdet flere timer end en almindelig 37 timers uge. Men vi har løftet i flok,” siger tømrermester Rasmus Rostgaard Kristiansen om den nye rekord.

Opgangen i aktivitet er især sket under coronapandemien og fortsat under genåbningen af samfundet. Her har Pribo været involveret i flere store erhvervsprojekter, mens de også har haft et stigende antal privatkunder.

”Jeg er meget glad på vegne af Pribo. For mig handler det om, at Pribo er her om yderligere 50 år, end at jeg tjener mest på den korte bane. Pribo værner jeg rigtig meget om, og det betyder meget for mig at Pribo også er her om 50 år”, siger tømrermester Kenneth Henriksen. ”Der er ikke mange, der har et cvr-nummer, der er så gammelt. Det er vi lidt stolte af, for det viser, at vi er pålidelige, og at kunderne kan stole på os”, fortæller Kenneth Henriksen.

“Der har været travlt, og vi har helt klart arbejdet flere timer end en almindelig 37 timers uge.”

Tømrermester Rasmus Rostgaard Kristiansen | Pribo

Pribo sætter rekordoverskud

Forretning der giver overskud

Pribo laver alt inden for tømrerarbejde lige fra nye vinduer hos private til store erhvervsprojekter fra adressen i Stensved. De er glade for placeringen på Skovbrynet og er derfor begyndt at opkøbe omkringliggende adresser for overskuddet. Dermed kan virksomheden blive i Stensved, samtidig med at Pribo bliver større. Virksomhedens stifter Jørgen Henriksen er Kenneth Henriksens onkel. Kenneth Henriksen blev udlært i PriboHuset og fik mulighed for at overtage virksomheden i 2005.

”Min onkel var matematisk meget dygtig og vidste, hvordan man kunne skabe en forretning, der gav overskud. Det har nok fulgt navnet. Udover at vi skal kunne finde ud af at slå søm i, så skal vi også have forretning, der giver overskud” forklarer Kenneth Henriksen om, hvordan det kan lade sig gøre at have en succesfuld tømrervirksomhed i 50 år.

Pribo sætter rekordoverskud

”Der er i dag helt andre krav, der er svære at opfylde. I princippet er det helt i orden, at der er mere styr på byggeriet.”

Tømrermester Kenneth Henriksen | Pribo

Moderne tider

Der er sket meget i byggebranchen siden Jørgen Henriksen byggede sit første hus. Kenneth Henriksen husker, at onklen blot skulle lave en enkelt stregtegning til kommunen, og så kunne man gå i gang med at bygge. Sådan er det ikke længere. Inden Kenneth Henriksen og Rasmus Rostgaard Kristiansen overhovedet har tænkt på det første spadestik, skal der laves et helt myndighedsprojekt. Der skal laves tegninger, jordbundsundersøgelser og energiberegninger. Derfor er det vigtigt at være på forkant med udviklingen, så nye krav og reglementer ikke sætter virksomheden tilbage.

”Der er i dag helt andre krav, der er svære at opfylde. I princippet er det helt i orden, at der er mere styr på byggeriet. Op gennem 1970’erne og 1980’erne blev der bygget en del ulovligt byggeri. I dag holder kommunen øje blandt andet med foto fra oven, og det er helt fint”, forklarer Kenneth Henriksen og tilføjer, at det stadig kan være svært for privatkunderne at forstå mængden af resurser, der skal bruges på papirarbejde.

Faktisk har Pribo indledt et samarbejde med et rådgivningsfirma, så de kan hjælpe med hele processen omkring ny- og tilbygninger. Derudover oplever tømrervirksomheden klimamæssige krav på de store opgaver. Det giver ekstra administrativt arbejde. Det er blandt andet derfor, Rasmus Rostgaard Kristiansen sidste år købte sig ind i Pribo og blev medejer.

”Der kommer nye regulativer hele tiden. Og allerede nu skal vi til at redegøre for vores CO2-aftryk ved større erhvervsbyggerier. Det kommer også til mindre byggerier, og det skal vi også være klar til, når det kommer”, forklarer den nye medejer.

Ifølge de to tømrermestre er Pribo godt rustet til den nye virkelighed med klimakrav i kraft af deres konstruktion, hvor de to kan bruge resurser på papirarbejde, mens svendene udfører arbejdet.

Pribo sætter omsætningsrekord

Fremtid

Efter 21 år som Pribo-ejer har Kenneth Henriksen så småt sat gang i generationsskiftet.

”Det er hårdt at være tømrermester. Så jeg synes, at jeg gør det rigtige ved at sælge anparter til Rasmus”, siger den ene Pribo-ejer, der desuden fortæller, at han blandt andet også er begyndt at bruge mere tid på sin anden virksomhed KB Fritidshuse.

Hermed viser Kenneth Henriksen igen én af de vigtige Pribo-dyder, der har medvirket til virksomhedens eksistens gennem fem årtier. Endnu engang er man på forkant og planlægger fremtiden, selvom der stadig er flere år til Kenneth Henriksen slipper sit tag i virksomheden.

Næste led er også ved at blive kørt i stilling, så Rasmus Rostgaard Kristiansen ikke skal sidde alene.

”Vi har en god mand i Lars Buhmann, som er en god sparringspartner, og vi har et godt samarbejde”, forklarer Rasmus Rostgaard Kristian. ”Jeg tror virkelig på, at Pribo også er der også om 50 år. Det vil glæde mig at se som 80-90 årig, at navnet stadig eksisterer. Og det er faktisk det vigtigste for mig”, siger Kenneth Henriksen.

I farfars fodspor som tømrer

I farfars fodspor som tømrer

20-årige Frederik Henriksen er lærling hos Pribo og han allerede kommet helt til tops på sin arbejdsplads – sådan i bogstavelig forstand. Øverst...

Pribo er mestre i personalepleje

Pribo er mestre i personalepleje

Kodeordet hos tømrervirksomheden Pribo, der ligger i Stensved, har altid været, at man skal lade være med at love noget man ikke kan holde. Det og...

Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29
E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev