Tømrervirksomhed forudser krisen – store projekter udskydes

af | 31. okt 2022 | Bygge og Anlæg, Erhvervsnyheder, Pribo

Energikrise og inflation påvirker den lokale tømrervirksomhed Pribo i Stensved ligesom mange andre virksomheder i hele landet. Opgaver falder fra og tømrervirksomheden har fået sværere ved at skaffe materialer som gulve.

Tømrervirksomhed oplever aflyste projekter

”De store bygherrer trækker følehornene til sig. Vi har oplevet to store projekter blive udskudt på ubestemt tid. Den ene var en stor tag-opgave, der ville vare tre år. Det var rigtig ærgerligt, for det er noget, der ligger godt til os. Privatkunderne, som får meget store energiregninger, er også mere tilbageholdende med at lave nyt køkken eller bad,” fortæller tømrermester Kenneth Henriksen, der er medejer af Pribo.

Det er ikke den første krise Kenneth Henriksen har oplevet som ejer af Pribo. Da finanskrisen ramte i 2008 var virksomheden dybt fokuseret på at lave sommerhuse, og meget pludseligt forsvandt alle bestillinger.

Det lærte tømrermesteren at brede sin forretning ud, og derfor er virksomheden ikke lige så sårbar i dag, som den var for 14 år siden.

”Den virksomhed, vi har i dag, har mange ben at stå på. Boligselskaber, forsikringer, privat- og erhvervskunder og store virksomheder, der hyrer os ind til at stå for service”, siger Kenneth Henriksen.

”Det var dog ikke noget, der kom fra den ene dag til den anden. Det tog nogle år. Heldigvis var vi polstrerede, men der var nogle år, hvor vi tabte penge. Det lovede vi hinanden, at det ikke skulle ske igen. Det var ikke den måde, jeg ville drive forretning på. Der var perioder, hvor vi stod om fredagen og ikke vidste, hvad vi skulle ugen efter, fordi der ikke var nogen ordrer”.

“Der var nogle år, hvor vi tabte penge. Det lovede vi hinanden, at det ikke skulle ske igen.”

Tømrermester Kenneth Henriksen | Pribo

Tømrervirksomhed oplever aflyste projekter
[visual-link-preview encoded=”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″]

Virksomhed i krisetid

For at undgå en situation hvor Pribo begynder at tabe penge overvejer Kenneth Henriksen og Rasmus Rostgaard Kristiansen, hvordan strategien skal se ud næste år. Tømrermesterparret er sikre på at deres afdeling med energioptimering vil vokse i takt med stigende energipriser.

”Nu er det ekstra vigtigt, at man har et ordentlig lag isolering på loftet. Og gamle utætte vinduer skal også skiftes,” siger Kenneth Henriksen og supplerer:

”Servicearbejde vil også altid være der. Flyttelejligheder laver vi allerede meget nu for arbejdernes boligselskab og Vordingborg boligselskab. De er gode til at give os opgaver. Vi laver også meget service for Vordingborg Kommune.”

Den lokale tømrervirksomhed er allerede taksator for GF Forsikring, men tømrermestrene ser et større potentiale i at lave forsikringsarbejde.

”Det er et marked, der hele tiden er der. Det er et svært marked, fordi det er uforudsigeligt. Har der været storm, er der rigtig travlt. Det vil sige, der skal være resurser reserveret til den del. Ellers kan det ikke lade sig gøre at have en forsikringsafdeling”, forklarer Kenneth Henriksen.

Ferieby på Sukkerfabrikken Møn
Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29

E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev