Positiv overfor planer om testcenter på Snertingegaard Gods

af | 24. okt 2022 | Erhvervsnyheder, Grøn omstilling

Energiselskabet European Energys planer om at etablere et testcenter for solenergi og landbrugsproduktion på Snertingegaard Gods nord for Vordingborg modtages positivt af kommunens klima- og teknikudvalgsformand. Anders J. Andersen erklærer sig positiv, da han bliver præsenteret for planerne af Business Vordingborg.

”Det lyder utroligt positivt. Vi har lige vedtaget vores erhvervsmasterplan og klimaplan som går ud på at tiltrække flere grønne virksomheder og det her passer virkelig fint ind i den strategi,” siger Anders J. Andersen, formand for Klima- og teknikudvalget i Vordingborg Kommune.

Det er Knud Erik Andersen medstifter og administrerende direktør for det fremadstormende danske energiselskab med speciale i sol og vindprojekter, der lancerer ideen om et testcenter for såkaldt Agri-PV. Agri-PV kombinerer produktion af mad og energi, så samme stykke jord kan bruges til både landbrugsproduktion og produktion af solenergi på samme tid.

“Vi har en plan om at vi gerne vil lave Snertingegaard om til et område hvor vi kan forske og udvikle i samspillet mellem landbrugsproduktion og energihøst.”

Knud Erik Andersen | Direktør og medstifter, European Energy

Knud Erik Andersen fra European Energy, vil opføre testcenter på Snertingegaard Gods

European Energy har købt Snertingegaard Gods nord for Vordingborg, og har tidligere fået tilladelse til at etablere et 50 Mw solkraftværk på 40 hektar af godsets jorde.

”Vi har en plan om at vi gerne vil lave Snertingegaard om til et område hvor vi kan forske og udvikle i samspillet mellem landbrugsproduktion og energihøst,” siger Knud Erik Andersen fra European Energy til Business Vordingborg.

Anders J. Andersen ser frem til en dialog med European Energy om deres plan.

”Vi ved at landbruget har nogle udfordringer med deres CO2 reduktion og det kræver ny teknologi hvis vi skal opnå nogle af de mål, der er blevet stillet. Derfor vil det være rigtig godt hvis vi udvikler på det her område. Derfor vil det passe rigtig godt ind i vores strategi. Så de skal være hjertelig velkommen,” siger Anders J. Andersen.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev