Millionstøtte til nyt vækstprogram for lokale turismevirksomheder

af | 9. sep 2019 | Turisme, Vækst, Vordingborg Erhverv nyheder

De ambitiøse planer for den lokale turisme får yderligere luft under vingerne i disse dage. Erhvervsstyrelsen har netop støttet et innovationsforløb for små- og mellemstore turismevirksomheder med 1,1 millioner kroner.  Nu efterlyses lokale virksomheder, der ønsker at udvikle innovative produkter og services – gerne med et internationalt tilsnit.

Vækstprogram Lolland-Guldborgsund-Vordingborg har modtaget støtte på 1,1 millioner kroner fra Erhvervsstyrelsen. Projektet er et led i en tværkommunal alliance mellem Lolland, Guldborgsund og Vordingborg Kommune på turismefronten, og skal sikre en opkvalificering af de små- og mellemstore turismevirksomheder med størst udviklingspotentiale. Kongstanken er, at projektet giver mulighed for at arbejde målrettet på at udvikle nye og innovative produkter og services inden for turismeområdets styrkepositioner i regionen. Det forklarer Mikkel Lundemann Rasmussen, der er programkoordinator for Vækstprogram Lolland-Guldborgsund-Vordingborg:

”Jeg ser projektet som vigtigt for hele regionen. Vi har et stort potentiale i at gå sammen om at udvikle turismevirksomhederne tværkommunalt, og projektet er skræddersyet til at skabe flere arbejdspladser og overnatninger ved at gøre os endnu bedre til det, som vi allerede er gode til.”

Sætter ekstra tryk på udvikling og vækst
Vækstprogram Lolland-Guldborgsund-Vordingborg giver op til 10 virksomheder mulighed for at arbejde struktureret med innovation og udvikling med fokus på at udvikle produkter og services, gerne med et international tilsnit. Projektet drives af Vordingborg Erhverv og Visit Lolland-Falster. Direktør i Vordingborg Erhverv Susanne Kruse Sørensen udtaler:

”Det her er en unik mulighed for vores lokale virksomheder til at sætte ekstra tryk på deres udvikling. Gennem Vækstprogrammet har vi før haft succes med forløb, hvor virksomhederne får 1-1 rådgivning i et skræddersyet forløb – og så ligger det tilmed i en periode, hvor turismevirksomhederne har bedre tid og overskud til at være med”

Gennemføres med stærke lokale kompetencer
Den eksterne konsulent, der sammen med Vordingborg Erhverv og Visit Lolland-Falster står for gennemførelsen af vækstprogrammet, er hentet lokalt.  Jørgen Jensen er bosat i Nykøbing Falster, og har gennem de seneste 25 år besiddet ledende stillinger i Danmark og Tyskland inden for transport og turisme. Som kommerciel direktør i rederiet Danske Færger gjorde han samarbejdet med turisterhvervet til en vital del af succesopskriften, og hans kompetencer tæller derudover erfaring fra feriehusbranchen og en periode som næstformand for bestyrelsen i Destination Bornholm.

Vækstprogram Lolland-Guldborgsund-Vordingborg kickstartes med en workshop tirsdag den 24. september kl. 15-17 på Hotel Falster, hvor projektet og ansøgningsproceduren præsenteres. Alle med relation til turisme er velkomne og tilmelding eller yderligere informationer om workshoppen og projektet kan fås hos tovholder Lindy Kjøller på telefon 20 33 50 44 eller via lindy@lindykjoeller.dk.

For yderligere information om Vækstprogram Lolland-Guldborgsund-Vordingborg kontakt Mikkel Lundemann Rasmussen, Vordingborg Erhverv, mlr@vordingborgerhverv.dk tlf.: 28 25 46 37.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev