Klintholm Havn på Møn er klar til flere havvindmølleparker

af | 1. dec 2021 | Baltic Sea Offshore Hub, Erhvervsnyheder, Grøn omstilling, Klintholm Havn

Klintholm Havn på Møn er klar til at være servicehavn for yderligere havvindmølleparker i Østersøen.

Klintholm Havn

I dag bruges havnen som servicehavn af Vattenfall og EnBW, der servicerer henholdsvis Kriegers Flak og Baltic 2 vindmølleparkerne.

”Havnen er i dag en moderne servicehavn med alle de faciliteter vindmølleoperatørerne har brug for. Vi er i gang med at gøre plads til yderligere operatører, og efter planen vil havnen mindst kunne rumme yderligere 4 operatører, når den er fuldt udbygget,” siger Thorsten Gregersen, erhvervsudviklingschef hos Vordingborg Erhverv og ansvarlig for udviklingen af Klintholm Havn.

Hele indsatsen går under navnet Baltic Sea Offshore Hub, da det er visionen at Sydøstdanmark med udgangspunkt i Klintholm Havn skal være Østersøens svar på Esbjerg. Udbygningen af den tidligere fiskerihavn til en moderne servicehavn for vindmølleoperatører har været i gang gennem en årrække, og den fortsætter.

Thorsten Gregersen og Bolette Christensen fra Vordingborg Erhverv

(Thorsten Gregersen og Bolette Christensen fra Vordingborg Erhverv på Klintholm Havn)

”Kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune godkendte i foråret 21 en ambitiøs udviklingsplan for hele havnen og området, og det arbejde er vi i fuld gang med at realisere,” siger Thorsten Gregersen.

Den hidtidige satsning som servicehavn har skabt 100 lokale arbejdspladser og øget aktiviteten på havnen betydeligt. Der er i det lokale erhvervsliv opbygget en solid viden og erfaring med at levere ydelser og services til såvel Vattenfall som EnBW på Klintholm Havn på Møn.

”Den grønne omstilling giver arbejdspladser og vækst i områder som Møn og Vordingborg kommune. Samtidigt er det tydeligt, at regeringen er nødt til at sætte hastigheden op og godkende og etablere flere havvindmølleparker i Østersøen. Her er Kriegers Flak Nord og Syd oplagte at sætte i gang, da de hurtigt kan etableres og serviceres fra Klintholm Havn,” siger Bolette Christensen, direktør Vordingborg Erhverv.

Etablering af yderligere havvindmølleparker i Østersøen er blevet aktuelt efter det dels er kommet frem at den planlagte vindmøllepark ved Hesselø er udskudt indtil videre på grund af blød havbund og dels fordi behovet for grøn strøm langt overstiger den planlagte produktionskapacitet.

I de igangværende finanslovsforhandlinger bliver udbygningen af havvind også et vigtigt tema, og det Radikale Venstre har taget et krav om udbygning af havvindmølleparker med ind i forhandlingerne.

”Klintholm Havn er klar til at servicere flere vindmølleparker i Østersøen, og vi vil klart anbefale, at der hurtigt tages beslutning om at bygge flere havvindmølleparker på Kriegers Flak Nord og Syd, der er meget velegnede til havvindmøller,” siger Bolette Christensen.

 

Se video hvor direktør Bolette Christensen fortæller om visionen med Baltic Sea Offshore Hub på Klintholm Havn.

Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92

E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev