Flere arbejdspladser på vej

af | 14. sep 2021 | Baltic Sea Offshore Hub, Erhvervsnyheder, Klintholm Havn

Tenna Opstrup Petersen

Flere arbejdspladser på vej til Klintholm Havn!

Væksten i vindmølleindustrien fortsætter med at skabe nye job på Klintholm havn. Vattenfall, der driver Skandinaviens største havvindmøllepark på Kriegers Flak, udvider nu med yderligere 4 stillinger på deres servicecenter på Klintholm Havn.

Det oplyser Tenna Opstrup Petersen, Head of Operations Offshore Wind, i et interview med Vordingborg Erhverv:

”Vi har lige nu 12 teknikere og 4 administrative medarbejdere ansat og vi ansætter 4 nye nu. Vi støtter den lokale industri – det er rigtig rigtig vigtigt for os at det er en del af den omstilling der også er,” siger Tenna Opstrup Petersen fra Vattenfall.

Så for jer er den grønne omstilling ikke kun havvindmøllerne – det er også arbejdspladser?

”Det er også arbejdspladser og det er vækst i yderområder,” fastslår Tenna Opstrup Petersen.

Den anden vindmølleoperatør på Klintholm Havn EnbW søger også en ekstra medarbejder fremgår det af et stillingsopslag på deres hjemmeside.

Klintholm Havn er et godt sted

Vattenfall servicerer Kriegers Flak havvindmølleparken fra Klintholm Havn på Møn.

I har valgt Klintholm Havn som service havn. Hvorfor har I gjort det?

”Det har vi gjort fordi det har været et godt samarbejde med Vordingborg Kommune. Og der ligger en anden havvindmøllepark der hvor vi kan få nogle synergier ud af det. Det er et dejligt område – så det gav mening,” siger Tenna Opstrup Petersen fra Vattenfall.

Hvad betyder det for Vattenfall at I etablerer jer i Klintholm Havn og i forhold til erhvervsudviklingen – hvad kan det give?

”Vi er meget inde i det her og vi vil gerne styrke de områder, som ligger lidt afsides – det er der vi kan lave vores vindmølleparker og skabe jobs,” siger Tenna Opstrup Petersen.

Lokal elektriker blev vindmølletekniker

Mikael Hansen har boet i Klintholm Havn i 24 år og har været selvstændig el-installatør i 13 år. Han har siden 1. februar i år arbejdet for Vattenfall som vindmølletekniker.

”Det er et fedt job med masser af udfordringer,” siger Mikael Hansen. ”Jeg ventede på at møllerne ville komme, og var klar til at søge da muligheden bød sig. Vindmøllerne er positivt for Klintholm Havn og vil give en positiv udvikling,” siger han i et interview med Vordingborg Erhverv.

Mikael Hansen er ved siden af jobbet som vindmølletekniker hos Vattenfall også stationsleder på den lokale søredningsstation i Klintholm Havn. Det har han været i de seneste 20 år.

”Så det med at sejle og især sejle i dårligt vejr, det er jeg vant til,” siger Mikael Hansen.

Du kan møde Mikael Hansen fra Klintholm Havn, der fik job som vindmølletekniker hos Vattenfall i denne video.

Ringede kort efter jeg søgte

Bente Petersen, der bor i Udby lige uden for Stege, har siden 1. december 2020 arbejdet for Siemens Gamesa som daglig planlægger. Hun har kontor i Vattenfalls servicebygning på havnen i Klintholm.

Bente Petersen og Mikael Hansen fotograferet foran Vattenfalls servicebygning på Klintholm Havn

Bente Petersen er uddannet automatiktekniker hos Karen Volf/Bisca i Stege.

”Virksomheden jeg arbejdede for, gik pludselig konkurs og jeg stod uden job. Så sagde min ældste søn, at de søgte nogen ude på vindmøllerne. Men det afviste jeg, da jeg ikke skulle ud at kravle i møller,” fortæller Bente Petersen.

Men efter at have læst stillingsopslaget igennem og konstateret at hun ikke skulle kravle op i møllerne, skrev hun en ansøgning, og derefter gik det stærkt.

”Jeg havde lige sluppet enter knappen på mailen og kort efter ringede de til mig for at tale med mig om jobbet – og derefter gik det stærkt,” siger Bente Petersen.

Bente Petersen har til opgave at planlægge vindmølleteknikernes arbejdsdag i forhold til hvad der skal serviceres på hvilke vindmøller på Kriegers Flak.

”Det er et megaspændende job, og jeg er ret glad for det,” siger Bente Petersen.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev