Folkemøde Møn – en guide til den erhvervsinteresserede

af | 17. aug 2022 | Events

Interesseret i erhvervsliv og erhvervsudvikling? Her er en guide til Folkemøde Møn 2022 – en oversigt over de mest erhvervsrelevante events. 

Guide til Folkemøde Møn 2022

Folkemøde Møn i Stege byder på mange debatter, foredrag, talks og workshops og Business Vordingborg har lavet en guide til erhvervslivet med forslag til hvad der er interessant og relevant at deltage i.

Folkemødet finder sted fredag 19. august og lørdag 20. august. Der er en række forskellige scener, der har navne som Øen, Haven, Kundskaben, Danske Bank scenen, Verden og Diversen.

En lang række partier, foreninger og organisationer har også boder og informationsstader rundt om i Stege.

HER kan du finde et kort over scenerne til Folkemøde Møn 2022

Her er Business Vordingborg guide til erhvervslivet:

Scene: Øen – Folkemødets Hovedscene

Fredag Kl. 13.00-13.50: Hvad kan man gøre for at skabe et godt unge-liv i provinsen?

Steffen Damgaard (formand for Landdistrikternes Fællesråd), Simon Hansen (borgmester i Guldborgsund Kommune, S), Rune Kristensen (folketingskandidat for C), Tine Vinther Clausen (byrådsmedlem og gruppeformand for V i Lolland Kommune), Jakob Mark (folketingsmedlem for SF), Mai Villadsen (folketingsmedlem og formand for Ø). 

Moderator: Jacob Viuf Overgaard, TV2 Øst.

Lørdag: Kl. 11.00-11.50: Integrationspolitik i krydsfeltet mellem højre og venstre

Debat med:Kaare Dybvad Bek (Udlændinge- og integrationsminister, S), Kathrine Olldag (folketingsmedlem for RV), Pia Kjærsgaard (folketingsmedlem for DF). 

Moderator: Søren Knudsen, Business Vordingborg.

Lørdag: Kl. 13.00-13.50: Madliv på Møn

Debat med Hans Christian Ambjerg (Brut de Møn), Inger Marie Scavenius (Klintholm Gods), Katrine Karmisholt (medforfatter til bogen Møn & Mad), Kirsten Rohde Jensen (Rytzebækgaard), Jesper Dams Hansen (ND122 i Klintholm).

Moderator: Erik Harr, forfatter til bogen Møn & Mad.

Scene: Haven

Fredag: Kl. 14.00-14.50: Hvilken rolle spiller landbruget i fremtiden? 

Iben Krog (folketingskandidat for V), Rune Kristensen (folketingskandidat for C), Louise Johansen (sekretariatschef, Dansk Vegetarisk Forening), Astrid Carøe (folketingsmedlem for SF), Christian Christensen (direktør i DRYK). 

Moderator: Lene Jensen.

Lørdag: Kl. 14.00-14.50: Sådan bliver Vordingborg en vinderkommune – med flere arbejdspladser, flere tilflyttere og nye virksomheder 

Erhvervslivet og kommunen arbejder sammen om en fælles Erhvervsmasterplan 2030, og i denne debat kan du høre mere om planen. Debatten er arrangeret af Business Vordingborg. Jesper Adler (kommunalbestyrelsesmedlem i Vordingborg, C), Jacob Møller (direktør i Insatech). 

Moderator: Søren Knudsen, Business Vordingborg.

Lørdag: Kl. 15.00-15.50: Den nye grønne industrisektor 

Power to X, Brint, Biogas, eFuels til fly, methanol til skibe. Mød de nye grønne energiselskaber, der bruger sol, vind, halm og affald til at skabe fremtidens brændstoffer. Den grønne omstilling fra fossile brændstoffer til CO2-neutral energi er i fuld gang og skal accelereres voldsomt. Men kan det lade sig gøre, og går det stærkt nok? Og hvad skal der til for at omdanne Vordingborg Kommune til centrum for grøn energi? Lars Kaspersen (Nature Energy), Peter Stabell (Biofuel Vordingborg), Jens Ole Madsen (European Energy), Bolette Christensen (Business Vordingborg). Debat arrangeret af Business Vordingborg.

Moderator: Søren Knudsen (Business Vordingborg).

Lørdag: Kl. 16.00-16.50: Grøn omstilling i praksis 

Mød lokale virksomheder, der er helt i front med den grønne omstilling. I stedet for at tale om grøn omstilling, så handler de. Solceller på taget, elbiler, varmepumper, affaldssortering og konstant fokus på grønne løsninger. Hvorfor gør de det, og hvordan påvirker det deres forretning? Gør det overhovedet en forskel? Og hvorfor er der ikke flere virksomheder, der følger efter? Steffen Steffensen (Liselundfontænen), Christian Petersen (direktør på Hotel Residens Møen), Lars Bang (elinstallatør Bang El), Bolette Christensen (Vordingborg Erhverv). Debatten er arrangeret af Business Vordingborg.

Moderator: Søren Knudsen (Business Vordingborg).

Scene: Kundskaben

Fredag: Kl. 13.00-13.50: Alle unge i uddannelse, TAK! 

Debat arrangeret af FGU Syd- og Vestsjælland. Mikael Smed (borgmester i Vordingborg Kommune, S), Brian Bressendorff (folketingsmedlem for S), Anne Sophie Callesen (folketingsmedlem for RV), Jesper Adler (kommunalbestyrelsesmedlem i Vordingborg Kommune, C), Mads Marius (influencer). 

Moderator: Thomas Bille, lektor på Professionshøjskolen Absalon.

Fredag: Kl. 14.00-14.50: Erhvervsuddannelse eller ej – vi elsker vores unge 

Kasper Roug (folketingsmedlem for S), René Christensen (folketingsmedlem for DF), Martin Lasse H. Sieben (direktør i VUC Storstrømmen), Camillo Krog (folketingskandidat for C), Anne Valentina Bertelsen (folketingsmedlem for SF), Charlotte Bagge (folketingskandidat for Moderaterne). 

Moderator: Ole Knudsen, redaktør på Gyldendal.

Lørdag: Kl. 13.00-13.50: Faglært arbejdskraft – hvad gør vi?

Poul Nyrup Rasmussen (tidl. statsminister og protektor for lærlingeindsatsen under Femern-projektet), Bolette Christensen (direktør i Business Vordingborg), Nick Petersen (Elforbundet Ungdom), Henrik Mielke (direktør i MT Højgaard). 

Moderator: Mads Vaczy Kragh, direktør for Erhvervshus Sjælland.

Scene: Verden

Fredag: Kl. 10.00-10.50: Skal du også være med til at redde klimaet? 

Mød fremtidens klimareddere – elektrikeren, smeden og automekanikeren – som redder klimaet, mens alle andre bare taler om det. Oplev en debat, hvordan vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Deltager: Amalie Schwartz (nyudlært elektriker), Mikkel Dalsgaard (automekanikerlærling), Thomas Bach-Pedersen (VVS- og energimontør).

Arrangeret af Business Vordingborg.

Scene: Danske Bank Scenen

Fredag: Kl. 12.00-12.50: Fra Befrielsens øjeblik til et nyt parti, visionen for et bredt samarbejde i Danmark 

En politisk talk med Lars Løkke Rasmussen (Moderaterne). 

Moderator: Louise Lindhagen, kommunikatør og projektleder for Folkemøde Møn.

Fredag: Kl. 13.00-13.50: Unge og iværksætteri

Mød Corolab, som med spændende partnere inddrager jer i, hvordan man som ung kan arbejde innovativt, let komme fra handling til idé, og hvorfor erhvervslivet efterspørger unge menneskers idéer, særligt når det handler om bæredygtighed. 

Eventet er arrangeret af Danske Bank.

Fredag: Kl. 14.00-14.50: Hvordan bliver man iværksætter med succes? 

Talk med Louise Holm, kendt fra Løvens Hule, som startede SalesStyling i 2016.

Moderator: Martin Trane, FAAST.

Lørdag: Kl. 10.00-10.50: Jagten på de gode idéer – hvordan udvikler vi turismen på Møn? 

Debat arrangeret af Visit Sydsjælland og Møn. Destination SydkystDanmark indleder en skattejagt på de gode ideer på Møn og undersøger, hvorfor de ikke er blevet til noget. Mød de to lokale initiativtagere Carl Gustav Scavenius og Steffen Steffensen, samt Bolette Christensen, direktør i Business Vordingborg og chefen for det hele, kommunal direktør Kristina Sloth. 

Moderator er Martin HH Bender, direktør i Destination SydkystDanmark.

Lørdag: Kl. 13.00-13.50: Værdien af udlejning af sommerhuse. 

Hvilken betydning har det for udlejer at leje sit sommerhus ud? Hvilken betydning har det for kommunen og det “lokale BNP”, når turister bruger penge i butikker, på restauranter og på aktiviteter. Debat med Lasse Nygaard fra Danske Bank samt repræsentanter fra Visit Lolland-Falster, et udlejningsbureau og en udlejer. 

Debatten er arrangeret af Danske Bank.

Lørdag: Kl. 14.00-14.50: Bæredygtig bolig – kan det overhovedet betale sig at renovere sin bolig og gøre den bæredygtig? 

Oplæg med Jesper Langborg fra Danske Bank og en repræsentant fra Home med efterfølgende mulighed for at stille spørgsmål. 

Eventet er arrangeret af Danske Bank.

Lørdag: Kl. 16.00-16.50: Borgmestertopmøde: Grøn omstilling i kommunerne – er den overhovedet mulig? 

Mikael Smed (borgmester i Vordingborg Kommune, S), Holger Schou Rasmussen (borgmester i Lolland Kommune). 

Moderator: Iben Krog.

Scene: Vordingborg Kommunes telt

Lørdag: Kl. 9.30-10.30: Debat om grøn omstilling med respekt for naturværdierne. 

Regeringens ambitiøse mål om mere grøn omstilling forudsætter flere vindmøller og solceller på land. Men hvordan får vi gennemført den nødvendige grønne omstilling samtidig med, at vi fastholder fokus på at bevare og udvikle vores naturværdier og biodiversitet. I debatten deltager Anders J. Andersen (A) – kommunalbestyrelsesmedlem og formand for Vordingborg Kommunes Klima- og Teknikudvalg, Jesper Adler (C) – kommunalbestyrelsesmedlem og medlem af Vordingborg Kommunes Klima- og Teknikudvalg, Kristian Borch – seniorforsker v/Aalborg Universitet, Lars Midtiby – direktør i Danmarks Naturfredningsforening og Brian Bressendorff (A) – tidligere formand for Socialdemokratiets Klima-, Energi- og Miljøudvalg, 2017-2021, stedfortrædende folketingsmedlem 2021-2022.

Lørdag: Kl. 11.00-11.50: Turisterne på Møn bliver kun flere og flere i de kommende år. 

Ikke mindst når Femern-forbindelsen står klar i 2029 og bliver den nye port, der forbinder Nord- og Sydeuropa. Hvordan håndterer vi den stigende turiststrøm på en måde, så øens unikke natur og miljø ikke lider overlast? I debatten deltager Peter Rømer Hansen, international turismeekspert, de to lokale ildsjæle Marianne Florman og Ole Eskling samt Vordingborg kommunes borgmester Mikael Smed.

Moderator: Martin HH Bender, direktør i Destination SydkystDanmark.

Lørdag: Kl. 14.00-15.15: Hvordan skaber vi den gode skole? 

Vordingborg Kommune har i længere tid arbejdet på at skabe et bæredygtigt skolevæsen, som både undervisningsmæssigt og økonomisk hænger bedre sammen end i dag. Men hvad er den gode skole, og hvordan skaber vi den med de ressourcer, vi har? I debatten deltager Else-Marie Langballe Sørensen (SF) – kommunalbestyrelsesmedlem og formand for Børn- og Familieudvalget i Vordingborg Kommune, Karina Foss (V) – kommunalbestyrelsesmedlem og medlem af Børn- og Familieudvalget i Vordingborg Kommune, Lærke Broberg – tidligere skoleelev i Vordingborg Kommune, Jacob Fuglsang – uddannelsesredaktør på Politiken m.fl.

Scene: FAGBEVÆGELSENS HOVEDORGANISATION (FH)

Lørdag: kl.10.00-12.00: Foredrag om de unge generationer og fremtidens arbejdsmarked

Med kultursociolog Emilia van Hauen.

Lørdag: kl. 14.00-16.00: “Fra arbejdsliv til seniorliv (FATS)” 

FATS tager jer med på en rejse om det at gøre sig klar til et aktivt liv, når arbejdsmarkedet forlades, og den tredje alder skal leves.

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev