Erhvervskonference 2020

af | 17. jun 2020 | Vordingborg Erhverv

Kommune og virksomheder står sammen om vækst og arbejdspladser

Hvordan sikrer vi et arbejdsmarked med de rette kompetencer til at indfri virksomheders behov og vækstpotentiale? Hvordan kan vi sammen tiltrække nye borgere til vores lokalområde? Og hvordan italesætter vi Vordingborg Kommune som et attraktivt sted at bo, arbejde og drive virksomhed?

Det kan være en udfordring at finde kvalificerede medarbejdere i vores lokalområde. Og det koster vækst og velstand for hele kommunen, når en virksomhed må opgive at besætte en ledig stilling.

Derfor vil Vordingborg Kommune og Vordingborg Erhverv invitere til Erhvervskonferencen 2020, hvor vi starter med at finde løsninger. Vi har inviteret en række lokale succesfulde virksomheder og Dansk Industri til at dele deres erfaringer med blandt andet talentudvikling af medarbejdere. Og Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted kommune, vil dele sine erfaringer om at forbedre erhvervsklimaet i deres lokalområde i samarbejde med erhvervslivet.

Deltagere vil få mulighed for at give deres besyv på, hvordan vi sikrer lokal, kvalificeret arbejdskraft. Og hvordan vi sammen skal gøre vores lokalområde mere attraktivt for både borgere og virksomheder.

Vil du gerne se, hvem du kan møde på Erhvervskonferencen? Se hele listen her.

Tilmeld dig her

Flemming Møldrup

På Erhvervskonferencen 2020 kan du møde Flemming Møldrup, som er kendt som vært på tv-programmet Vild med bøger på DR K og som livstilsekspert i tv-programmet Kender du typen? på DR1. Men hans talenter rækker meget længere.

Flemming er også selvstændig med 20 års erfaring i reklamebranchen. Han er partner i MäRK og Grizzly – to konsulenthuse, som på hver deres måde rådgiver virksomheder i at gøre sig relevante for deres forbrugere og omverden. Han har et indgående kendskab til danskerne, vores vaner og den måde, vi anskuer og lever livet. Flemming Møldrup ved, hvad der bliver det næste store og ikke mindst i hvilken retning tendenserne bevæger sig.

Det handler nemlig ikke kun om at finde medarbejdere, der kvalificerer sig til det arbejde, som virksomhederne tilbyder. Motivation kan ikke måles i løn og materialle goder i dag, som medarbejdere i højere grad gjorde for bare få årtier siden. Arbejdet skal give mening i forhold til både karriere og samfundsværdier. Virksomheder skal i højere grad skabe sig et brand – en værdi, som medarbejdere selv kan identificere sig med og være stolte af at være en del af. Men hvad er forventningerne så til virksomhederne? Hvordan kan vi gøre os relevante? Og hvordan sikrer vi os, at det giver mening for både virksomhed og dets medarbejdere?

Det vil Flemming give sit bud på til Erhvervskonferencen 2020.

Tilmeld dig her

 

Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune
Thisted Kommune har siden 2015 rykket fra en 92. plads til top ti i DI Erhvervsklimaundersøgelse – og alene sidste år rykkede kommunen 44 pladser. Det er et imponerende resultat, og derfor har vi inviteret Ulla Vestergaard (A), borgmester i Thisted Kommune, til Erhvervskonferencen. Her vil hun dele de erfaringer, som var med til at forbedre erhvervsklimaet, så det i højere grad kunne understøtte lokalområdets vækst og velstand.

”I Thisted Kommune har vi en kultur for samarbejde mellem kommune og erhvervsliv. Da vi fik en 92. plads i DI Erhvervsklima, blev der taget en politisk beslutning om at sætte det lokale erhvervsliv mere i fokus. Vi har altid været aktive, men vi gjorde vores indsatser mere synlige, og vi skabte en løbende dialog med erhvervslivet om hvad vi sammen kunne gøre. Den erfaring og mange flere glæder jeg mig til at dele ved Erhvervskonferencen 2020,” siger Ulla Vestergaard.

Tilmeld dig her

 

Peter Rosenkrands, Dansk Industri og adm. direktør for Knudsen Extrusion ApS

Et velfungerende erhvervsliv bidrager til en levende kommune, også uden for åbningstiden. Men hvordan sikrer vi de rigtige kompetencer til vores virksomheder, og hvordan fastholder og tiltrækker vi kvalificeret arbejdskraft og borgere til vores kommune?

Mange virksomheder rekrutterer forgæves eller vælger en kandidat med kvalifikationer, som kun delvist matcher virksomhedens behov. Det påvirker desværre virksomhedernes evne til at udvikle sig, skabe vækst og sikre konkurrenceevne. Virksomheder, uddannelsesinstitutioner og politikere skal sammen sikre, at udbuddet af arbejdskraft med de rigtige kompetencer er til stede gennem kort- og langsigtede tiltag.

Peter Rosenkrands, næstformand for DI Sydsjælland og adm. direktør for Knudsen Extrusion ApS, vil give sit bud på, hvordan vi sikrer arbejdskraft i vores lokalområde.

Virksomhederne bør satse på efteruddannelse af medarbejdere og ansættelse af flere lærlinge for at sikre fødekæden af kvalificerede medarbejdere, mens politikere og uddannelsesinstitutioner skal sikre, at flere unge mennesker tager en erhvervsfaglig uddannelse, som gør dem mere erhvervsparate”, siger Peter Rosenkrands og fortsætter:

”Vi skal også blive bedre til at markedsføre vores virksomheder lokalt for at tiltrække lokal arbejdskraft, som har en høj grad af loyalitet”.

Lokale erfaringer om at tiltrække, rekruttere, talentudvikle og fastholde medarbejdere

Hør om, hvordan andre lokale virksomheder håndterer udfordringerne og ser løsninger.

                      

Tilmeld dig her

Alle erhvervsdrivende i Vordingborg Kommune er inviteret til at deltage gratis i Erhvervskonferencen 2020, som afholdes torsdag den 5. marts kl. 15-19 på Johanneberg.

Vil du gerne se, hvem du kan møde på Erhvervskonferencen? Se hele listen her.

Program
  Ankomst
Tag for dig af forplejningen og få en snak med lokale virksomhedsrepræsentanter, medlemmer af kommunalbestyrelsen, Vordingborg Erhvervs konsulenter og programmets talere
  Velkomst
v. Jacob Møller, næstformand for DI Sydsjælland og adm. direktør for Insatech A/S
  Visioner om det fremtidige, lokale arbejdsmarked
v. borgmester Mikael Smed, Vordingborg Kommune
  Fremtidens kompetencer på arbejdsmarkedet
v.Peter Rosenkrands, næstformand for DI Sydsjælland og adm. direktør for Knudsen Extrusion ApS
  Hvordan går man fra en 50. plads til en 6. plads på ét år i DI’s Erhvervsklimaundersøgelse?
v. borgmester Ulla Vestergaard, Thisted Kommune
  Lokale erfaringer om at tiltrække, rekruttere, talentudvikle og fastholde medarbejdere
v. Corning Optical Communications ApS,  Bisca A/S og IBKA A/S
  Pause og netværk
  Hvordan motiverer vi fremtidens arbejdskraft?
v. Flemming Møldrup, tv-vært, kreativ direktør, selvstændig og partner i konsulenthusene MäRK og Grizzly
  Paneldebat: Hvordan kan vi sammen blive endnu stærkere?
Mikael Smed, borgmester i Vordingborg Kommune
Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune
Peter Rosenkrands, næstformand for DI Sydsjælland og adm. direktør for Knudsen Extrusion ApS
Ann Descroix, rektor hos ZBC
John Norman, direktør for EUC Sjælland
Rikke Engelund, bemandingsplanlægger for Bisca A/S
Claus Hviid Poulsen, forretningschef hos IBKA A/S
Peter Rasmussen, adm. direktør for Corning Optical Communications ApS og formand for Vordingborg Erhverv
  Afrunding
v. Susanne Sørensen, direktør for Vordingborg Erhverv
  Tapas og netværk

Tilmeld dig her

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev