Besøg hos Tvedemose

af | 10. mar 2022 | Erhvervsnyheder

Der gik svamp i Vordingborg Erhvervsforening torsdag eftermiddag, da 35 af foreningens medlemmer var på besøg hos Tvedemose i Snesere tæt på Lundby. Vordingborg Erhvervsforening havde inviteret medlemmer til endnu et 16-19 møde hos svampeproducenten, og det var et virksomhedsbesøg hos Jens Christian og Kirsten Hansen, der driver den store virksomhed i Snesere.

Vordingborg Erhvervsforening på besøg hos Tvedemose

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoxNjE5MywicG9zdF9sYWJlbCI6IkluZGzDpmcgMTYxOTMgLSBUdmVkZW1vc2UgdWR2aWRlciBzdmFtcGVwcm9kdWt0aW9uIiwidXJsIjoiIiwiaW1hZ2VfaWQiOjAsImltYWdlX3VybCI6IiIsInRpdGxlIjoiTMOGUyBPR1PDhTogVHZlZGVtb3NlIHVkdmlkZXIgc3ZhbXBlcHJvZHVrdGlvbiIsInN1bW1hcnkiOiIiLCJ0ZW1wbGF0ZSI6InRlc3QifQ==”]

Tvedemose producerer 40 tons danske svampe om ugen af højeste kvalitet på bæredygtige principper, og de står for 80 procent af den samlede danske produktion af champignon.

Den store svampeproducent tager klimaforandringerne seriøst, da det er en af de største udfordringer vi står overfor i nyere tid. Derfor prioriterer Tvedemose bæredygtighed i deres forbrug af ressourcer og deres produktionsmetoder. Derfor besluttede de for 10 år siden, at Tvedemose Champignon skulle produceres uden brug af sprøjtemidler. Alle champignon er nu økologiske.

Tvedemose Champignon blev startet af den nuværende ejer Jens Christian Hansens far, farfar og morbror i 1963. Gennem mere end 50 år og 3 generationer har familien Hansen oparbejdet en særlig viden om dyrkning og forarbejdning af champignoner på Tvedemose. Producenten ligger placeret på Sydsjælland midt imellem Næstved, Vordingborg og Præstø.

Da virksomheden startede i 1963 fremstillede Tvedemose Champignon 30 tons champignon om året. I dag bliver der fremstillet 2000 tons champignon og 15 tons specialsvampe om året. Der plukkes hver dag året rundt og medarbejderstaben tæller 65 fastansatte. Derudover er 80 ungarbejdere i alderen 15-20 år ansat til plukning i helligdage og weekender. Der arbejdes i tre-holdskift hver dag året rundt og der leveres friske svampe 6 dage om ugen.

Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev