Årets handelsby 2022: Flotte placeringer til købstæderne

af | 14. okt 2022 | Detail, Erhvervsnyheder

Citymanager-teamet, der er en del af Business Vordingborg, var torsdag sammen med erhvervsudviklingskonsulent Johnny Maul Meyer til uddelingen af Årets handelsby 2022 i Fredericia. Det var med kriller i maven og spænding om det skulle lykkes for Præstø at genvinde titlen som Årets Handelsby eller om det ville lykkes for enten Vordingborg eller Stege at løbe med titlen.

Citymanager teamet til Årets Handelsby 2022

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoxOTEzNCwicG9zdF9sYWJlbCI6IkluZGzDpmcgMTkxMzQgLSBDaXR5bWFuYWdlciBza2FiZXIgc3TDuHJyZSB0cnlnaGVkIGhvcyBueWUgYnV0aWtzZWplcmUiLCJ1cmwiOiIiLCJpbWFnZV9pZCI6MCwiaW1hZ2VfdXJsIjoiIiwidGl0bGUiOiJMw4ZTIE9HU8OFOiBDaXR5bWFuYWdlciBza2FiZXIgc3TDuHJyZSB0cnlnaGVkIGhvcyBueWUgYnV0aWtzZWplcmUiLCJzdW1tYXJ5IjoiIiwidGVtcGxhdGUiOiJ0ZXN0In0=”]

Men denne gang var det en by i en nabokommune, der løb med titlen

Der blev uddelt priser i syv kategorier. Det var blandt andet bedste handelsby, mest servicemindede handelsby, mest bæredygtige handelsby og bedst markedsførte handelsby.

Præstø endte i top tre i alle kategorierne på nær en.

”Jeg bliver næsten helt rørt over, at Præstø klarer sig så flot. Det er en bekræftelse af, at borgerne synes, vi gør noget rigtigt,” sagde citymanager for Præstø Rasmus Evind efter arrangementet.

Vordingborg var i top ti i alle kategorierne, og Stege var også med i den bedre halvdel.

Selvom det ikke blev til den store pris, var det en berigende tur. Citymanagerne tager nemlig god viden med hjem til det videre arbejde med udvikling af kommunens købstæder.

Et stort tillykke skal desuden lyde til Nykøbing Falster i Guldborgsund Kommune, der blev kåret til Danmarks bedste handelsby ’22.

Kåringerne sker på baggrund af 100 interviews med bymidtens kernekunder samt en jurybedømmelse bestående af nøglepersoner fra branchen. Og 20 byer var med i dysten om at blive Danmarks bedste handelsby.

Læs mere om dette års kåringer her.

https://www.epaper.dk/detailforum/danmarks-bedste-handelsby-2022-rapport/

FAKTA om “Årets handelsby 2022”:

Deltagende handelsbyer: Fredericia, Haderslev, Helsingør, Herning, Holstebro, Køge, Lemvig, Middelfart, Nykøbing F., Næstved, Præstø, Roskilde, Silkeborg, Skanderborg, Sorø, Stege, Svendborg, Vejen, Vejle og Vordingborg.

 

I hver handelsby er der gennemført 100 interviews med bymidtens kernekunder, dvs. kunder, der kommer i bymidten mindst én gang om måneden. Herudover har en jury bestående af nøglepersoner fra branchen foretaget en bedømmelse af handelsbyerne bl.a. på baggrund af et detaljeret spørgeskema udfyldt af de enkelte handelsbyer. Her har handelsbyen detaljeret redegjort for, hvad der gør deres bymidte speciel samt hvordan der arbejdes på at gøre den endnu mere attraktiv. Kåringen af Danmarks Bedste Handelsbyer er sket på baggrund af resultaterne af kundeinterviewundersøgelsen samt juryens bedømmelser.

Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92

E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev