Rørt klimaudvalgsformand ser Kriegers Flak for første gang

af | 8. jun 2022 | Baltic Sea Offshore Hub, Erhvervsnyheder, Klintholm Havn

Mandag besøgte formanden for Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg Rasmus Helveg Petersen Klintholm Havn sammen med sin partikollega det Vordingborg-valgte folketingsmedlem for Radikale Venstre Kathrine Olldag. Den radikale klimaudvalgsformand var rørt.

Klimaudvalgsformand på Klintholm Havn

De var blevet inviteret af Business Vordingborg til at se og opleve havvindmølleparken ved Kriegers Flak med egne øjne. Derfor blev de to folketingspolitikere fra Radikale Venstre sejlet ud med én af Vattenfalls CTV-skibe. Det svenske energiselskab servicerer og vedligeholder Kriegers Flak fra Klintholm Havn.

For den radikale klimaudvalgsformand var det et følelsesladet møde med havvindmølleparken på Kriegers Flak, fordi det er noget Rasmus Helveg Petersen har kæmpet for i mange år.

“Og det giver blod på tanden at se vindmøllerne, vi har brug for at bygge meget mere af det,” siger formanden for folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg foran Vattenfalls bygning i Klintholm Havn.

Østersøen giver ifølge Rasmus Helveg Petersen god mening, og derfor vil han forsøge at få en beslutning igennem om nye havvindmølleparker nord og syd for Kriegers Flak, når der inden sommerferien er forhandlinger i Folketinget.

“Det er formentlig det sted, hvor vi kan sætte mest vind op hurtigst. Og det vil jeg have,” siger den radikale klimaudvalgsformand.

Den havvindmøllepark, der allerede ligger på Kriegers Flak, er Skandinaviens største og kan producere 600 megawatt gennem 72 vindmøller. Rasmus Helveg Petersen vil mere end fordoble kapaciteten ved at etablere nye havvindmølleparker på Kriegers Flak nord og syd, der skal bidrage med yderligere 1000 megawatt.

“Jeg er klar på meget mere Kriegers Flak, det har vi brug for,” siger klimaudvalgsformanden.

“Én af de ting jeg prøver at appellere til Regeringen om, er ikke kun at have et Esbjerg-summit for Nordsønationerne. Der skal også være et Østersø-summit.”

Formanden for Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg Rasmus Helveg Petersen | Radikale Venstre

Klintholm Havn

I forbindelse med sit besøg på Kriegers Flak, kunne den radikale klimaudvalgsformand ved selvsyn konstatere Klintholm Havns kvaliteter som vindmølleservice havn.

“Kriegers Flak har jo bevist, at her er gode faciliteter og infrastrukturen kører med servicehavnen i Klintholm Havn. Det indtryk man får er rolig kompetence, og det spiller. Der er de faciliteter, der skal til, og der er ikke noget drama i det. Det er stille og rolig effektiv afvikling af det, vi har brug for: servicering af store møller. Det kan vi lige så godt gøre i større skala,” siger Rasmus Helveg Petersen.

Derfor mener klimaudvalgsformanden, at den Østmønske havneby er et naturligt centrum for servicering af havvindmøller i Østersøen.

“Klintholm Havn har aldrig været en politisk beslutning, det har været en geografisk beslutning. Og jeg antager at Klintholm Havn bliver nøgle-udskibningssted for alt det der ligger tættest på kysten her.”

Radikale politikere på Kriegers Flak
Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29

E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev