Radikale kæmper for Kriegers Flak og Klintholm Havn

af | 8. jun 2022 | Baltic Sea Offshore Hub, Erhvervsnyheder, Klintholm Havn

Det radikale folketingsmedlem fra Vordingborg Kathrine Olldag var mandag sammen med Michael Larsen fra kommunalbestyrelsen i Vordingborg og de radikales klimaordfører Rasmus Helveg Petersen på en sejltur ud til havvindmølleparken Kriegers Flak.

Radikalt besøg på Kriegers Flak

Her skulle de for første gang selv opleve de store havmøller i aktion.

Turen var arrangeret af Business Vordingborg. Det svenske energiselskab Vattenfall, der servicerer Kriegers Flak fra Klintholm Havn, stod for at sejle de tre folketingspolitikere ud til parken i Østersøen.

Holdningen var klar, da det Vordingborg-valgte folketingsmedlem for Radikale Venstre efterfølgende stod på kajen i Klintholm Havn:

“Der er plads til meget mere grøn energi og flere vindmøller på Kriegers Flak i Østersøen.”

Derfor vil hun presse på for en udvidelse af havvindmølleparken Kriegers Flak.

“Jeg vil knokle for at den her enormt lavthængende frugt bliver plukket med det samme, forklarer hun.”

“Der er potentiale for meget mere vindenergi i Østersøen”

Fhv. folketingsmedlem Kathrine Olldag | Radikale Venstre

Stor gevinst for Klintholm Havn

Kathrine Olldag mener, at det vil være en stor gevinst for lokalområdet med flere vindmøller ved Kriegers Flak, der skal serviceres fra Klintholm Havn.

“For mig at se er det her et erhvervseventyr for Vordingborg Kommune, som man lokalpolitisk skal forstå at gribe. Der er lige så meget potentiale i det her, som der er på Vestkysten.”

Direktør for Business Vordingborg Bolette Christensen deler den holdning.

“Det er vigtigt for Klintholm Havn, for det vil først og fremmest betyde flere arbejdspladser. På længere sigt vil det betyde øget bosætning, siger hun.”

Rapport bakker op

Formanden for Folketingets Klima-, Energi- og Teknikudvalg står ikke alene med vurderingen af Kriegers Flak som ideel lokation for flere havvindmøller. En ny finscreening fra Energistyrelsen udarbejdet af COWI peger på arealer nord og syd for Kriegers Flak på i alt 173 km2.

Arealerne rummer et potentiale for yderligere henholdsvis 460 MW og 540 MW. Af den grund mener Kathrine Olldag at Østersøen skal prioriteres.

“Ligesom der har været stort EU-topmøde om Nordsøen, så skal der selvfølgelig også være et møde mellem landene i Østersøen. Vi skal sammen løfte den her opgave. Der er potentiale for meget mere vindenergi i Østersøen, siger folketingsmedlemmet.”

Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29

E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev