Gert modtog sin overraskelsespris

af | 14. mar 2024 | Erhvervsnyheder

Vinden blæste en kontant kuling fra øst på den dag, hvor Gert Larsen skulle modtage Overraskelsespris 2023 og havde stillet en sejltur i udsigt til tidligere erhvervschef i Møns Bank, Bart Gyldenløve Roetink, og Business Vordingborg-direktør Helene Urth.

De var nemlig mødt op på Kalvehave Havn for netop at overrække overraskelsesprisen til virksomheden Eboating og stifter og medejer Gert Larsen, som producerer el-drevne ribgummibåde.

“Det er jeg superglad for. Jeg har været en énmands-hær de seneste fem år. For fem år siden rystede folk lidt på hovedet over, hvad det var jeg gik og rodede med. Nu har vi fået partnere og nye medejere med. Og der er sket en koloenorm vækst. Vi er gået fra en énmandshær til, at vi har tre afdelinger nu. Og det er jo fantastisk,” lød det fra Gert Larsen, da han modtog prisen.

Selvom vinden blæste kraftigt på dagen for prisoverrækkelsen, betød det intet for virksomheden, som absolut ikke har modvind for tiden. Udover at være modtager at Vordingborg Erhvervsforenings Overraskelsespris ved Erhvervspris 2023, har Eboating netop indgået en distrubutionsaftale om at sælge deres produkt i hele Europa.

”Eboating har formået at samle nogle af verdens bedste og mest effektive el-ribgummibåde. El-gummibådene skal sælges i hele Europa, og Eboating har nyligt indgået en aftale med en af verdens største producenter af gummibåde. Med sin ydmyge tilgang, store personlige engagement og kærlighed til sejlsporten har Gert Larsen skabt Eboating ud af nærmest ingenting og givet aktivitet og arbejdspladser i vores kommune, og vi håber, der ligger et stort eksporteventyr og venter i horisonten,” sagde Bart Roetink Gyldenløve i sin motivation for at uddele prisen til Eboating.

“For fem år siden rystede folk lidt på hovedet over, hvad det var jeg gik og rodede med. Nu har vi fået partnere og nye medejere med. Og der er sket en koloenorm vækst. Vi er gået fra en énmandshær til, at vi har tre afdelinger nu.”

Gert Larsen | stifter og medejer, Eboating

Direktør og ejer hos Knudsen Extrusion Peter Rosenkrands

Elektrificering til vands

Elektrificeringen af den lette transport på land har længe været i gang, hvor den amerikanske bilproducent Tesla har skubbet på udviklingen med deres populære el-biler. Men på vand er sagen en anden. Her har udviklingen stået i stampe, da det har været vanskeligt at opnå et optimalt lejde mellem fart og rækkevidde. Det vil virksomheden Eboating lave om på.

I Kalvehave på Sydsjælland har Gert Larsen og Eboating, løst el-udfordringen på vand, og derfor står de nu og banker på til et kæmpestort marked i hele Europa. Eboating er netop hjemkommet fra Colombia, hvor de har indgået en aftale med AB, som er én af verdens største producenter af ribgummibåde. Eboating og AB går sammen om at levere el-ribgummibåde til hele det europæiske marked.

Hos E-boating tilbyder de dog langt mere end blot elektrificerede ribgummibåde. Gert Larsen og hans fire fuldtidsansatte ombygger eksisterende benzindrevne både til el og servicerer påhængsmotorer fra Torqeedo. Derudover sælger virksomheden E-boating ror og drejbare sejldrev til sejlbåde.

“Når man henvender sig (red. Til Business Vordingborg), bliver man mødt med stor imødekommenhed og der bliver straks iværksat tiltag. Så man føler virkelig, der bliver taget hånd om én. Det synes jeg er fantastisk.”

Gert Larsen | stifter og medejer, Eboating

Ejer og direktør hos Knudsen Extrusion Peter Rosenkrands med gæster fra Vordingborg Erhvervsforening

På skiferie

Gert Larsen havde desværre ikke mulighed for at deltage i Erhvervspris 2023, og derfor modtog han Overraskelsesprisen på efter prisoverrækkelsen som fandt sted den 25. januar. Men Bart Roetink fra Møns Bank havde dog inden Erhvervspris 2023 haft mulighed for at overraske Gert Larsen over en fjernforbindelse til Norge, hvor Gert Larsen var på skiferie.

Og Eboating-grundlæggeren var meget overrasket, da han fandt ud af, at han var udvalgt til at modtage prisen.

”Det er jo helt fantastisk at modtage en pris,” fik Gert Larsen fremstammet over fjernforbindelsen.

Udover at sige tak for prisen, sendte Gert Larsen en tak til Business Vordingborg, hvor han tidligere i år har fået sparring i forbindelse med virksomheden Eboating.

”Når man henvender sig, bliver man mødt med stor imødekommenhed og der bliver straks iværksat tiltag. Så man føler virkelig, der bliver taget hånd om én. Det synes jeg er fantastisk,” sagde Gert Larsen.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev