Erhvervsforeningens helt store aften bød på rekord

af | 9. feb 2023 | Erhvervsnyheder

Torsdag den 26. januar dannede den Bøhmiske Hal i den tidligere sukkerfabrik i Stege ramme om Vordingborg Erhvervsforenings traditionsbundne nytårskur og Erhvervsprisfest. Det lokale erhvervsliv blev fejret på behørig vis.

For første gang nogensinde havde erhvervsforeningen valgt at slå de to arrangementer sammen til ét stort, og det viste sig at være en succes. I hvert fald hvis man måler det på antal deltagere, for 150 erhvervsfolk mødte op for at fejre områdets erhvervsliv. Det er deltagerrekord for et arrangement i erhvervsforeningen.

”Det er en af erhvervsforeningens helt store aftener, hvis ikke den absolut største. Vi har glædet os meget til det, for vi har valgt at slå både erhvervsprisuddelingen og vores nytårskuren sammen. Og det lader til at blive en stor succes. Det her bliver vores absolut største arrangement nogensinde i erhvervsforeningen,” fortalte Willi Becke, der er formand for erhvervsprisens dommerkomite.

Erhvervspris 2022 var arrangeret af Vordingborg Erhvervsforening i samarbejde Lolland Bank, Møns Bank, Business Vordingborg og Vordingborg Kommune.

“Det er en af erhvervsforeningens helt store aftener, hvis ikke den absolut største.”

Willi Becke, formand for erhvervsprisens dommerkomite | Malermester Willi Becke

Willi Becke og Kristian Jensen til Vordingborg Erhvervsforenings erhvervsprisfest

 

God udvikling

Borgmester Mikael Smed var én af de fremmødte til Vordingborg Erhvervsforenings nytårskur og erhvervsprisfest. De rekordmange deltagere til prisfesten, var for ham et udtryk for, at områdets erhvervsliv er inde i en god udvikling.

”Hvis ikke der var et velfungerende erhvervsliv, og der ikke var et godt samspil og en god udvikling i gang, så ville der jo ikke komme nogen til sådan en aften her. Så ville de jo ikke synes, det var værd at bruge tid på,” forklarede borgmesteren i Vordingborg Kommune inden prisuddelingen gik i gang.

Det var formanden for Vordingborg Erhvervsforening Jacob Møller helt enig i:

”Det er jo fantastisk, at der er så meget gang i den hernede, at folk virkelig dukker op, når der sker noget. Det har været supervellykket.”

Ferieby på Sukkerfabrikken Møn

“Det er jo fantastisk, at der er så meget gang i den hernede, at folk virkelig dukker op, når der sker noget.”

Jacob Møller, formand for Vordingborg Erhvervsforening | Insatech A/S

Vattenfall vandt

Under prisuddelingen kunne Borgmester Mikael Smed overrække Erhvervsprisen 2022 til Vattenfalls danske direktør Anne Mette Traberg. Energivirksomheden fik prisen for sit arbejde med at drive vindmølleparken Kriegers Flak fra Klintholm Havn.

Vattenfall var meget stolte og glade over at modtage Erhvervsprisen 2022.

”Havvind handler om en fossilfri fremtid og energisikkerhed, men i høj grad også om godt naboskab og arbejdspladser lokalt. Vi gør os umage for at falde godt til i området, og det er dejligt, at vores indsats ser ud til at virke,” sagde Anne Mette Traberg efter prismodtagelsen.

Vattenfalls indsats for at blive en integreret del af Klintholm Havn er blevet honoreret af lokalsamfundet. Det forklarede Anne Mette Traberg til Business Vordingborgs udsendte kommunikationsmedarbejder: 

”Vi er blevet rigtig godt modtaget i lokalområdet, både af Vordingborg Kommune og erhvervsforeningen, men også af den lokale borgerforening i Klintholm. Det vil jeg gerne sige en stor tak for.”

Aftenens anden pris, Den Grønne Pris, blev overrakt til Salsbjerggård ved Søren Madsen af Bart Roetink, der er erhvervschef i Møns Bank.

Salsbjerggård består af 700 hektar jord og cirka 800 økologiske malkekøer, og Søren Madsen er Sjællands største mælkeproducent.

“Det er ubetinget noget jeg kan bruge sammen med mine medarbejdere, da det at drive et landbrug og i særdeleshed mælkebrug er en holdsport, hvor det skal meget teamwork til for at det kan lykkes. Det er vi utroligt glade for og et godt rygstød,” sagde han efter at have modtaget Den Grønne Pris.

Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29
E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev