Lokal kaffevirksomhed blomstrer – men ønsker flere lokale kunder

af | 14. apr 2023 | Erhvervsnyheder

Onsdag var borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed, kommunaldirektør Kristina Sloth og Business Vordingborg direktør Michael Engelbrechtsen på besøg hos Delicate Coffee i Stensved.

(Swipe for flere billeder)

Henrik Bolvig Nielsen er én af tre ejere af virksomheden, der leverer kaffe og kaffeautomater til andre virksomheder, kantiner, skoler og restauranter. Det var ham, der tog imod og viste rundt i Delicate Coffees udstilling og lager på den gamle hjemmeværnskaserne uden for Vordingborg.

Besøget skete i anledning af, at borgmesteren er på besøgsrunde for at opleve kommunens stærke erhvervsliv. Og det var en virksomhed med fuld blus på kaffekedlerne, som Mikael Smed besøgte. Sidste år havde Delicate Coffee en vækst på 35 procent, og Henrik Bolvig Nielsen forventer, at vækstniveauet fortsætter i år.

”Vi har allerede nu rigtig fine tal for 2023. Så det peger den rigtige vej,” sagde medindehaveren under besøget.

Mikael Smed var imponeret over de opnåede resultater og ambitionerne fra kaffevirksomheden i Stensved, der blev stiftet i 2019. I dag har virksomheden syv ansatte.

”En virksomhed som Delicate Coffee viser, at det er muligt at drive og vækste en succesfuld virksomhed i Vordingborg Kommune. Vi har mange små- og mellemstore virksomheder i kommunen, og her tjener Delicate Coffee som fint forbillede for, hvordan ambitioner og målsætninger kan få det til at lykkes. Sådan en veldrevet virksomhed er desuden en god arbejdsplads, der kan tilbyde interessant arbejde til kommunens borgere.”

“Vi har allerede nu rigtig fine tal for 2023, så det peger den rigtige vej.”

Henrik Bolvig Nielsen, direktør | Delicate Coffee

Direktør i Delicate Coffee Henrik Bolvig Nielsen

Ønsker til kommunen

Før Henrik Bolvig Nielsen med-stiftede Delicate Coffee, var han med i ejerkredsen i kaffevirksomheden Cafax. Han har kaffe i blodet og er vokset op med en far, der også gjorde karriere indenfor kaffebranchen.

Derfor har Henrik Bolvig Nielsen helt styr på, hvordan en kaffevirksomhed skal drives. Han er tilfreds med udviklingen i Delicate Coffee, men der er dog én ting, der ærgrer ham.

”Vi begynder at have flere kunder udenfor kommunen end i Vordingborg Kommune. Vi skal have flere virksomheder til Vordingborg Kommune, for vi vil gerne forblive lokaliseret i området. Det er ikke kun for vores skyld, for vi skal nok holde fast i vores forankring her i Stensved, men det er nødvendigt for at sikre kommunens fremtid,” sagde han.

Desuden mener Henrik Bolvig Nielsen, at Vordingborg Kommune skal blive bedre til at støtte områdets lokale virksomheder.

”Det er vigtigt, at de lokale virksomheder blomstrer. Så derfor skal kommunen naturligvis bruge dem, når de indkøber varer for eksempel i forbindelse med gaver. Vi har så mange spændende lokale produkter, så det er jo oplagt,” sagde han.

Hertil var borgmester Mikael Smed enig.

”Det synes jeg, vi er blevet bedre til og mere opmærksomme på. Men det kan være, der er behov for at undersøge de nuværende leverandøraftaler yderligere,” sagde borgmesteren under besøget.

Borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed sammen med direktør for Delicate Coffee Henrik Bolvig Nielsen

“En virksomhed som Delicate Coffee viser, at det er muligt at drive og vækste en succesfuld virksomhed i Vordingborg Kommune.”

Godt med interesse

Generelt var Henrik Bolvig Nielsen glad for at få besøg af borgmesteren.

”Det er dejligt, at vi har en borgmester der også viser interesse for små virksomheder, for så føler man sig værdsat. Det betyder meget for os, at vi kommer på det lokale landkort. Og det virkede til, at der blev lyttet både på vores ønsker, og hvordan virksomheden hænger sammen. Så det var helt klart et positivt og interessant møde.”

Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29
E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev