Havvind som mønsk eksportsucces

af | 11. jan 2022 | Baltic Sea Offshore Hub, Erhvervsnyheder, Grøn omstilling, Power-To-X, Vækst

CTV på vej til at gå ombord på fartøj

Havvind-industri kan blive det nye mønske småkageeventyr

Først var det småkagerne fra Karen Volf og i fremtiden kan det blive havvindmølle industrien i Klintholm Havn, der bliver den store eksportsucces på Møn.

Det forudsiger en af verdens førende eksperter på udbygningen af den kommercielle havvind.

Jakob Baruël Poulsen er direktør for Copenhagen Infrastructure Partners, der er en global investeringsfond med speciale i store offshore havvindmølle projekter.

Han er født og opvokset på Møn og på trods af et travlt liv på den globale scene med store milliardinvesteringer i grønne energiprojekter verden over kommer han jævnligt hjem til Møn, hvor han har sommerhus.

Jakob Baruel Poulsen

I et interview med Vordingborg Erhverv giver Jakob Baruël Poulsen udtryk for at han ser et stort vækst- og job potentiale for Møn og resten af Vordingborg kommune i forbindelse med den grønne omstilling.

En forudsigelse, der tager udgangspunkt i Jakobs ungdom på Møn, hvor han havde job på Bisca og stiftede bekendtskab med de mønske småkager, der blev til en kæmpe eksportsucces:

”Det slog mig jo at Møn har jo allerede forskellige erhvervssuccesser og en af dem er jo Karen Volf – Bisca – hvor jeg arbejdede som ung gymnasieelev og det slog mig at de produkter ser man jo overalt i verden i dag. Jeg tænker jo – uden at vide det helt – at da man etablerede den forretning tilbage i 50’erne – 60’erne … så var der jo ikke nogen der havde set det potentiale at man i dag eksporterer småkager til Nepal, Kina og alle mulige andre steder hvor man støder ind i Karen Volfs produkter i dag,” siger Jakob Baruël Poulsen, direktør for Copenhagen Infrastucture Partners (CIP).

Ifølge Jakob Baruël Poulsen gælder det om at tænke stort og bruge den viden, der oparbejdes til at gøre forretningen endnu større.

”Jeg synes det giver et meget godt billede på, at hvis man har en viden omkring et eller andet – i det her tilfælde at bage nogle rigtig gode kager – og nu fremover den viden man opbygger indenfor offshore vind, så er der måske et potentiale for at man kan bruge det i endnu større sammenhæng. Det her med at være åben og forfølge mulighederne – det skal man passe på med ikke at glemme,” siger Jakob Baruël Poulsen.

Centrum for offshore vind

CIP-direktøren tegner et meget optimistisk og lovende billede for erhvervslivet på Møn om 10 til 20 år, hvor der er bygget adskillige offshore vindmølleparker i Østersøen som bliver serviceret fra Møn.

”Jeg håber der er blevet lavet nogle virksomheder, som også arbejder længere væk. Man flyver til Polen og hjælper dem med at udbygge offshore vind – at man flyver ud i verden og bruger nogle af de løsninger der er etableret omkring driften ud af Klintholm Havn. Det kan bruges i en større sammenhæng. Så jeg håber vi har et blomstrende erhvervsliv og jeg tror, det er fuldt muligt,” siger Jakob Baruël Poulsen.

Småkagerne fra Karen Volf, der i dag hedder Bisca, havde et stort potentiale i hele verden, og ifølge Jakob Baruël Poulsen har havmølle industrien et lige så stort og måske endda større potentiale til at blive en mønsk eksport succes.

Men som han siger:

”Hvis man vel at mærke er vaks ved havelågen og forfølger de muligheder, der er til stede for øjeblikket, ” siger en optimistisk Jakob Baruël Poulsen til Vordingborg Erhverv.

Se video interviewet med Jakob Baruël Poulsen

Født og opvokset på Møn

Student fra Vordingborg Gymnasium i 1991

Cand. Polit fra Københavns Universitet

Har arbejdet i Finansministeriet, McKinsey, Dong og siden oktober 2012 i Copenhagen Infrastructure Partners.

Jakob Baruël Poulsen

Direktør, Copenhagen Infrastructure Partners

Jakob Baruel Poulsen fra CIP

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev