DETAIL
Støt den 
lokale handel

Detailhandel

Detailhandlen er en af styrkepositionerne i Vordingborg Kommune. Derfor har denne branche strategisk prioritet i Vordingborg Erhvervs arbejde. Vi understøtter bl.a. med vejledning af butikker, tiltrækning af nye butikker, events og koordinering på tværs af handelsbyerne Vordingborg, Stege og Præstø.

City Manager

Den lokale detailhandel understøttes af initiativet City Manager – en fælles koordineret indsats, som skal styrke de tre handelsbyer Stege, Præstø og Vordingborg. 

Initiativet er en lokal city manager-funktion, som varetages af et team bestående af de lokale handelsforeninger med Vordingborg Erhverv A/S som teamleder. Samarbejdet startede i august 2019 med et langt højere fokus på et koordineret samarbejde, som skal skabe fælles aktiviteter, et tættere samarbejde og større mulighed for at lære af hinanden. Dertil er der selvfølgelig fortsat fokus på at tiltrække nye butikker til alle tre handelsbyer samt støtte detailhandlen. 

Den store forskel i det nye setup er et tættere samarbejde med de enkelte foreninger, hvor hver forening får større indflydelse og mere engagement ved én person, som er tilknyttet Vordingborg Erhverv én dag om ugen. Citymanager-funktionen forbliver forankret i Vordingborg Erhverv, hvor erhvervsservicechef Jens Damgaard er overordnet ansvarlig.

Handelsbyerne i Vordingborg Kommune

Handelsbyen Præstø

Rasmus Evind, formand for Præstø og Handel- og Erhvervsforening, er City Manager for Præstø.

Læs mere om Præstø

Handelsbyen Stege

Tina Olsen, formand for Møn Handelsstandsforening, er City Manager for Stege.

Læs mere om Stege

Handelsbyen Vordingborg

Vordingborg Erhverv varetager City Manager-funktionen for Vordingborg i tæt samarbejde med ByCentrum Vordingborg.

Læs mere om Vordingborg

Detailhandelsanalyse

Vordingborg Erhverv har fået udarbejdet en detailhandelsanalyse, som blandt andet viser fremtidige potentialer og konkurrencesituation ift. andre nærliggende handelsbyer som Næstved og Nykøbing Falster.

Læs detailhandelsanalysen her

Kontakt os

Har du spørgsmål til City Manager-funktionen? Så er du velkommen til at kontakte direktør Bolette Christensen.

T:  40 64 89 23
E: bc@vordingborgerhverv.dk

Bolette Christensen Vordingborg Erhverv