Gavlmaleri markerer godt naboskab

af | 30. jun 2022 | Baltic Sea Offshore Hub, Erhvervsnyheder, Klintholm Havn

Mandag eftermiddag blev et stort gavlmaleri på nordsiden af Vattenfalls servicebygning i Klintholm Havn indviet. Kunstværket er lavet af Mia Sloth Møller, og motivet er en 240 kvadratmeter stor kejserguldsmed.

I forbindelse med byggeriet af Vattenfalls servicebygning bredte der sig utilfredshed med facadens udseende. Facaden, der vender ind mod byen, bestod kun af en sort port og grå beton.

Derfor besluttede det svenske energiselskab at bygningen skulle udsmykkes.

“Når vi går ind og giver penge sammen med Thyborøn Invest, så er det fordi vi gerne vil have et godt naboskab. Vi er ikke tonedøve. Så når vi hører fra naboerne, at de ikke synes facaden er køn, så lytter vi, siger Arne Rahbek,” der er Community og Stakehold Manager hos Vattenfall.

Hele processen skete i samarbejde med Klintholm borger- og grundejerforening.

“Vi er meget begejstrede. Det har været konstruktivt. Det er ikke fordi, vi har holdt mange møder, men vi fandt meget hurtigt fælles fodslag, og alle var lydhøre for, hvad der kom fra de forskellige steder. Vi er faktisk helt tilfredse med det, der er sket, siger Anne Marie Hørlyck,” der indtil for nyligt har været formand for grundejerforeningen.

Kunstværket på gavlen er finansieret af Vattenfall, Thyborøn Invest, der ejer bygningen, og Vordingborg Kommune. Den har kostet 450.000 kroner, der er delt imellem de tre parter.

Gavlmaleri blev indviet mandag

“Det grønne energibehov bliver større, det kræver tekniske anlæg af enorm skala.”

Formand for Klima- og Teknikudvalget Anders J. Andersen | Vordingborg Kommune

Stort fremmøde

Både lokale og folk ude fra var mødt op foran det store gavlmaleri til indvielsen, hvor Vattenfall bød på is og sodavand.

Der var store bifald til den store kejserguldsmed og kunstneren, da kunstværket officielt blev indviet efter Arne Rahbek, Mia Sloth Møller, og formand for Klima- og Teknikudvalget i Vordingborg Kommune Anders J. Andersen havde talt til de fremmødte.

Sidstnævnte lagde i sin tale vægt på nødvendigheden af det gode samarbejde mellem Klintholm Havn og virksomheder som Vattenfall. Da vi står i en energikrise, vil der blive brug for meget mere af den type industri, der er i den østmønske by i kraft af funktionen som offshore-servicehavn.

“Ambitionen for fremtiden det må være, at vi når de klimamål, vi har sat. Det kræver energianlæg i stor skala. Det grønne energibehov bliver større, det kræver tekniske anlæg af enorm skala. Derfor er det vigtigt med tiltag som det her i Klintholm, der viser det gode samarbejde,” sagde Anders J. Andersen foran kunstværket.

Mandag blev gavlmaleri indviet

“Jeg er så glad for, at man har inddraget dem, der bor her til daglig.”

Borgmester Mikael Smed | Vordingborg Kommune

Glad for inddragelse

Borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed var også med til indvielsen af det store kunstværk på gavlen af Vattenfalls betonbygning. Han var især imponeret af processen op til kunstværkets tilblivelse.

“Jeg er glad for, at man har inddraget dem, der bor her til daglig, som skal gå og kigge på det,” siger Mikael Smed.

Vordingborg Kommunes borgmester siger, at naboskabet kom lidt skævt fra start.

“Det var utilfredshed med betonbygningen, der ellers markerer en ny æra for Klintholm Havn med arbejdspladser og aktivitet.

Det Vattenfall gør rigtig godt, er at de har en som Arne Rahbek ansat til at tale med lokalbefolkningen, være på forkant med og løse de udfordringer, der kan komme. Det er en god vinkel at have, når man kommer som virksomhed til et lokalområde.”

Mia Sloth Møller, som er kunstneren bag det store gavlmaleri på Vattenfalls nye servicebygning
Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29

E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev