Præstøs kulinariske flagskib fik borgmesterbesøg

af | 15. maj 2023 | Erhvervsnyheder

Bæredygtighed og passion gennemsyrer michelin-restauranten Frederiksminde i Præstø. Det oplevede borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed ved selvsyn, da han onsdag sammen med kommunaldirektør Kristina Koch Slot og direktør i Business Vordingborg lagde vejen forbi Frederiksminde.

(Swipe for flere billeder)

Direktør i Frederiksminde, Silje Brenna, havde forberedt en grundig gennemgang af restaurantens virke og forretning.

”Det er en fornøjelse, at få besøg af borgmesteren. Det skaber dialog og knytter os tættere til kommunen. Det er vigtigt at erhvervslivet og kommunen har et tæt forhold, så derfor er det positivt, at de kommer på besøg,” sagde Frederiksminde-direktøren efter besøget.

Frederiksminde er en restaurant, der serverer frokost og en aftenmenu, samt hotel. Derudover lægger de lokale til selskaber, bryllupper og konfirmationer.

Mikael Smed var imponeret over restaurantens virke.

”Frederiksminde tiltrækker mange besøgende til vores område og leverer en unik og højkvalitetsoplevelse. Det er imponerende, hvordan restauranten formår at levere på et så højt niveau, at de kan bevare deres michelinstjerne,” sagde Mikael Smed om besøget på restauranten i Præstø.

Under besøget fortalte Silje Brenna, hvor meget det betød for Frederiksminde, da de første gang modtog deres michelinstjerne for otte år siden. Restauranten var én af de første til at modtage en michelinstjerne uden for København.

”Vi troede kun det var muligt at få en michelinstjerne, hvis man var beliggende i København. Derfor var meget overraskende og overvældende, at vi fik den. Det er en kæmpestor anerkendelse, og derfor betyder det meget,” sagde Silje Brenna.

Det kræver meget af en restaurant at leve op til kravene for at være en michelin-restaurant. Michelin-inspektørerne kommer uanmeldt og vurderer restauranten. Derfor skal maden, serveringen og gæstgiveriet altid være helt i top.

”Det er helt klart vores medarbejderes fortjeneste, at vi har haft en michelinstjerne i så mange år. Det kræver stor faglighed og engagement fra tjenere, kokke, gartnere og rengøringspersonale. Uden dem ville det ikke være muligt,” sagde Silje Brenna.

Foruden Frederiksminde driver Silje Brenna Rønnede Kro og beskæftiger 60 fuldtidsansatte i de to foretagender.

“Vi ønsker at være blandt lokalområdets grønne lokomotiver, som konstant inspirerer samarbejdspartnere, medarbejdere, lokalsamfund og gæster til at gøre den grønne tankegang til en naturlig og åbenlys del af hverdagen.”

Silje Brenna, direktør | Hotel Frederiksminde

Hotel Frederiksminde i Præstø

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoxMDI1NywicG9zdF9sYWJlbCI6IkluZGzDpmcgMTAyNTcgLSBQcsOmc3TDuCBrw6VyZXQgc29tIERhbm1hcmtzIEJlZHN0ZSBIYW5kZWxzYnkgMjAyMCEiLCJ1cmwiOiIiLCJpbWFnZV9pZCI6MCwiaW1hZ2VfdXJsIjoiIiwidGl0bGUiOiJMw4ZTIE9HU8OFOiBQcsOmc3TDuCBrw6VyZXQgc29tIERhbm1hcmtzIEJlZHN0ZSBIYW5kZWxzYnkgMjAyMCEiLCJzdW1tYXJ5IjoiIiwidGVtcGxhdGUiOiJ0ZXN0In0=”]

 

Haven

Tilknyttet til Frederiksminde er en større køkkenhave, som leverer størstedelen af restaurantens grøntsager. Haven drives af gartner David Brook Rosen, der dagligt sår og høster grøntsagerne, der senere serveres på restauranten.

Ifølge Silje Brenna er det helt essentielt at gartneriet er bæredygtigt i mere end én forstand. Det skal være bæredygtigt i forhold til udnyttelsen af fødevarerne. Derfor deler de med Idrætshøjskolen Bosei, hvor gartneriet er placeret på én af højskolens tidligere boldbaner, så grøntsagerne ikke går til spilde. Derfor følger restaurantens menu også årstidens grøntsager.

”Vi ønsker at være blandt lokalområdets grønne lokomotiver, som konstant inspirerer samarbejdspartnere, medarbejdere, lokalsamfund og gæster til at gøre den grønne tankegang til en naturlig og åbenlys del af hverdagen,” sagde Silje Brenna.

Derudover skal gartneriet være økonomisk bæredygtigt.

”Det er en øvelse med excel-ark, hvor vi følger hver eneste grøntsag, for at se om det giver økonomisk mening at dyrke den. De er jo i konkurrence med de grøntsager vi kan købe, og på den måde er det nødvendigt at det er bæredygtigt økonomisk,” lød det fra direktøren på Frederiksminde.

Godt besøg

Under besøget kunne Silje Brenna desuden fortælle om, hvordan hun er engageret i flere lokale initiativgrupper og foreninger.

”Vi vil gerne bidrage til at lokalområdet bliver stærkere. Det tjener ikke Frederiksminde på den korte bane, at vi involverer os i frivilligt arbejde i den grad. Men vi tror på, at det på sigt er til alles bedste, også for Frederiksminde, at vi har et stærkt lokalsamfund i og omkring Præstø,” forklarede Silje Brenna under besøget.

Mikael Smed syntes, det var et spændende virksomhedsbesøg på Frederiksminde.

”Det var interessant at blive indviet i virksomhedens drift og hvad det kræver at drive en michelin-restaurant. Frederiksminde er én af Vordingborg Kommunes fremtrædende virksomheder inden for oplevelsesøkonomien. De tiltrækker mange besøgende til vores område og leverer en unik og højkvalitetsoplevelse. Det er et produkt, der er vigtigt, når man skal gøre sig gældende i kampen om turister både nationalt og internationalt.”

Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29
E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev