Få støtte til grønt ladeanlæg

af | 18. jan 2022 | Erhvervsnyheder, Grøn omstilling

Overvejer du at skifte til elbiler i virksomheden, men synes det er dyrt at etablere egne ladestandere? Nu kan private virksomheder søge om medfinansiering til grønne ladestandere til erhvervstransport.

Få støtte til grønne ladestandere

Så er det frem med regnemaskinen og gøre klar til at ansøge om at få del i den pulje på 72 millioner kroner til grøn erhvervstransport der netop er åbnet for ansøgninger fra private virksomheder.

Nu kan private og offentlige selskaber søge om medfinansiering til grøn drivmiddelinfrastruktur til erhvervstransporten. Puljen på 72 millioner kroner skal blandt andet være med til at fremme etablering virksomheders egen tank- og ladeinfrastruktur.

Initiativet til puljen er en del af aftalen fra sommeren 2021 om pulje til grøn transport, som regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet står bag.

”For at nå 70 procent CO2-reduktion i 2030 kræver det, at den grønne omstilling sker hurtigere, end markedet kan trække. Jeg er derfor også glad for, at der er bred opbakning til, at vi fra politisk hold skubber på udviklingen, så erhvervslivet vælger den grønne drivmiddelinfrastruktur til – ikke mindst ser jeg et stort potentiale i at udrulle ladeinfrastruktur til tung transport,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

Ansøgningsrunden er åben fra den 15. januar – 24. april 2022. Tilskuddet kan udgøre op til 25 procent af tilskudsmodtagers totalomkostninger til det ansøgte projekt.

Vejdirektoratet står for tildelingen af tilskud til projekterne for grøn drivmiddelinfrastruktur til erhvervstransport, og det forventes, at der gives tilsagn i juni 2022.

Vejdirektoratet har besluttet, at udbetalingen af støtten gives ved den endelige afregning af hensyn til en enkel administration og for at sikre, at projekterne bliver gennemført.

Både privat og offentligt ejede selskaber kan søge puljen, som du kan læse mere om her.

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev