Erhvervslivet på forkant: Likviditet var i rampelyset

af | 9. jun 2023 | Erhvervsnyheder

Solceller Residens Møen

For at støtte og styrke det lokale erhvervsliv arrangerede Øernes Revision, Advokatfirmaet Kromann Nielsen, Møns Bank og Business Vordingborg i fællesskab en aften for virksomhedsejere, der gerne ville ruste sig bedre mod lavvande i kassen og problemer relateret til likviditet.

Det viste sig at være en stor succes og et emne, som absolut var højaktuelt, for 80 virksomhedsejere og interessenter mødte op en tirsdag aften på Johanneberg til arrangementet ”Pas på pengene”.

”Det er fantastisk, at vi har ramt noget aktuelt og møder stor opbakning,” sagde filialdirektør i Møns Bank Vordingborg, Christian Mellergaard efter det vellykkede arrangement.

Selvom arrangement udløber af inflations- og energikrise, kunne Øernes Revision, Advokatfirmaet Kromann Nielsen, Møns Bank og Business Vordingborg fortælle, at det faktisk går godt for erhvervslivet i Vordingborg Kommune.

”Der er nogle brancher, som er hårdt ramt. Men overordnet går det overraskende godt. Restaurationsbranchen og butikkerne har det hårdt,” siger Christian Mellergaard.

En af Christian Mellergaards hovedpointer til ”Pas på pengene” var, at det er vigtigt at søge hjælp i tide for virksomhedsejerne, inden problemerne bliver uoverstigelige. Han forklarede, at banken er til for at hjælpe og kan tilbyde løsninger, der kan guide virksomhedsejerne videre.

“Når du arbejder 70 timer om ugen kan man glemme at prioritere det strategiske arbejde. Hvis det du gør ikke virker, er det vigtigt, at man stopper op og derved undgår at gentage fejl,” sagde Christian Mellergaard.

“Der er nogle brancher, som er hårdt ramt. Men overordnet går det overraskende godt. Restaurationsbranchen og butikkerne har det hårdt.”

Christian Mellergaard, filialdirektør | Møns Bank – Vordingborg

Produktion hos Viking Malt

Selvhjælp

Advokatfirmaet Kromann Nielsen, der var medarrangør, holdt også oplæg for de 80 fremmødte virksomhedsejere. Stifter af Advokatfirmaet Kromann Nielsen, Lonnie Kromann Nielsen, fortæller, at advokatfirmaet får mange henvendelser om små fordringer for tiden.

Derfor ville hun gerne informere bredere om, hvad man som virksomhedsejer kan gøre, når man ikke får betaling for sit arbejde eller sin vare. Ifølge Lonnie Kromann Nielsen, er der meget man selv kan gøre i sådan en situation.

”Mindre krav giver ikke mening at køre gennem en advokat. Det er alt for dyrt,” siger Lonnie Kromann Nielsen

Under arrangement fortalte advokatfuldmægtig ved Advokatfirmaet Kromann Nielsen Josephine Hjelm Boesen, at domstolene gerne vil have, at parterne selv klarer det.

”Hvis tvisten drejer sig om mindre end 100.000 kroner, kan det klares gennem et betalingspåkrav på domstol.dk,” lød det fra Josephine Hjelm Boesen, og forklarede at det er vigtigt at gøre selvom man ikke forventer at få sine penge, da det vil forlænge forældelsesfristen til 10 år.

Hvis man alligevel får brug for en advokat, er det vigtigt at have styr på oplysningerne, inden man henvender sig.

”Vi bruger hurtigt flere timer på blot at få styr på sagens detaljer,” sagde Josephine Hjelm Boesen.

Ferieby på Sukkerfabrikken Møn

“Hvis man sparer på sit privatforbrug, har det stor effekt på forretningens økonomi, da man på den måde kan omsætte for mindre, mens økonomien stadig hænger sammen.”

Peter Hansen, medejer og revisor | Øernes Revision

Styr på skat

Øernes Revision var også med til at arrangere ”Pas på pengene”. Her havde Peter Hansen, som er revisor og partner i Øernes Revision, gode tips om blandt andet skat til de fremmødte.

”Det er vigtigt at have styr på blandt andet forskudsregistreringen. Hvis den ikke er retvisende, er det meget vigtigt at ændre den. Det kan gå galt, hvis man ikke har styr på det. Og så kan det virkelig være svært at komme efter det igen. Det kan tage flere år at komme på fode,” sagde revisoren til de erhvervsdrivende, som var mødt op til ”Pas på pengene”.

Derudover opfordrede Peter Hansen, til at man som virksomhedsejer også var opmærksom på sin privatøkonomi.

”Hvis man sparer på sit privatforbrug, har det stor effekt på forretningens økonomi, da man på den måde kan omsætte for mindre, mens økonomien stadig hænger sammen,” lød det fra Peter Hansen.

Ifølge revisoren og partneren fra Øernes Revision var de medarrangør, fordi de oplevede at nogle har haft en svær opstart efter corona-nedlukningen. Især lokalområdets butikker har det svært, og derfor havde Peter Hansen efterfølgende en opfordring.

”Brug jeres penge på lokale butikker.”

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev