Første møde for Eksportnetværk

af | 21. jul 2020 | Vordingborg Erhverv

Eksportnetværk

Vordingborg Erhverv inviterer til opstart af et nyt eksportnetværk!

Erhvervsudvikling i Vordingborg Kommune står stærkere end nogensinde før. Og med den kommende Femern Bælt-tunnel kommer vi meget tættere på det tyske og europæiske marked. Derfor er nu det rette tidspunkt at undersøge din virksomheds muligheder for at øge sit marked og styrke sin konkurrenceevne!

 

 

Onsdag d. 16 september 2020, kl. 8.00-10.00.
Det Gamle Toldhuus, Havnepladsen 10, 4720 Præstø.

Femern Bælt-Tunnel

Vi har lavet et program, hvor virksomheder, som enten er i gang eller vil i gang med eksport, kan være med.

Erhvervshus Sjælland vil introducere det nye EU-projekt German-Danish Innovation, der hjælper både danske og tyske virksomheder med at tilpasse deres produkter til et nyt marked samt at skabe samarbejde på tværs af landregrænser.

Vi får også besøg af internationaliseringsrådgiver Helle Lyngberg fra Udenrigsministeriet, der med sine mange års erfaring med eksport for mange forskellige industrier og markeder, vil fortælle om lokale virksomheders eksportmuligheder

Tilmeld dig her

German-Danish Innovation

German-Danish Innovation (GDI) er et projekt, der skal styrke de deltagende virksomheders konkurrenceevne ved at øge de kommercielle transaktioner mellem region Sjælland og den østlige del af Schleswig-Holstein. Gennem GDI-projektet kan din virksomhed få viden om markedet på den anden side af grænsen og mulighed for at skabe et internationalt samarbejde om innovation og afsætning.

Helt konkret kan GDI-projektet være med til at tilpasse din virksomheds produkt eller service til det tyske marked. Projektet kan derudover også hjælpe til at få de rette godkendelser og tilladelse samt juridisk ekspertise.

Hvad får virksomhederne?

  • Workshops som giver konkret viden om det tyske marked, fx lovgivning og målgrupper.
  • Matchmaking med relevante tyske virksomheder i den østlige del af Schleswig-Holstein.
  • Et stærkt netværk med tyske eksperter, som kan bruges fremadrettet i virksomheden.
  • En strategi, der i løbet af en kort periode omdanner virksomhedens idéer til specifikke produkter, der kan introducere på det tyske marked.
  • Fokus på erhvervsøkonomiske udfordringer og muligheder i det attraktive erhvervsområde omkring Femern Bælt.
  • Konkret innovationssamarbejde med virksomheder, eksperter og vidensinstitutioner på den anden side af grænsen.

GDI-projektet består af både danske og tyske partnere, som samarbejder om at gøre virksomheders konkurrencedygtige på et nyt marked og øge samarbejdet mellem dansk og tysk erhverv.

Tilmeld dig her

Stock

Om Helle Lyngberg, internationaliseringsrådgiver ved Udenrigsministeriet

Helle er uddannet eksportingeniør og har mere end 20 års bred praktisk B2B-erfaring inden for internationalisering og afsætning af produkter og serviceydelser. Hun har praktisk erfaring fra de fleste brancher og har opbygget kompetencer gennem ledende eksportstillinger i større danske virksomheder og som konsulent, hvor hun har rådgivet, formidlet og eksekveret sine kunders internationaliseringstiltag og -strategier.

Helle har derfor en bred praktisk eksporterfaring fra mange forskellige industrier og markeder. Hun tager altid udgangspunkt i, hvordan produktet eller serviceydelsen kan tilføre værdi til det pågældende eksportmarked og kunder. Hun rådgiver derfor virksomheder i at skabe en succesfuld markedsintroduktion ved at tilpasse sig til markedets krav og behov.

For Helle er markedsviden nøglen til succes i eksport. Gennem 9 år har hun selv arbejdet med blandt andet nordiske markedet. Og med hendes arbejde inden for Udenrigsministeriet tager hun også udgangspunkt i den hjælp og de tilskudsmuligheder, som virksomheder kan få.

Tilmeld dig her

Har du spørgsmål?

Hvis du vil vide mere om eksportnetværk, så er du velkommen til at kontakte erhvervsservicechef Jens Damgaard på:

T: +45 28 18 09 12
E: jd@vordingborgerhverv.dk

Medarbejderfoto af Jens Damgaard

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev