Digitalisering giver plus på bundlinjen

af | 19. jan 2022 | Erhvervsnyheder

”Åh nej – nu taler de igen om det dersens digitalisering. Det er altså ikke noget for mig og min virksomhed. Vi har computere, og skal ikke bruge robotter til noget her hos os!”

Digitalisering giver plus på bundlinjen

Citatet er fiktivt, men dækker over en kendt reaktion hos mange små og mellemstore virksomheder, når talen falder på digitalisering af virksomheden.

Fordi det kan virke som en stor og uoverskuelig opgave at komme i gang med, og samtidigt som noget der ikke virker relevant.

Den opfattelse og reaktion vil ejer og direktør for Knudsen Extrusion i Præstø Peter Rosenkrands gøre op med. Digitalisering vedkommer alle virksomheder uanset størrelse og branche.

”Vi skal holde op med at tale om hvilket niveau vi er på, når det handler om digitalisering og i stedet tage udgangspunkt i hvor man er. Det er ok at man ikke er kommet i gang med at digitalisere, og derfor starter fra nul,” siger Peter Rosenkrands.

Han er også næstformand for Dansk Industri (DI) Sydsjælland, og skal på et webinar 1. februar fortælle om de erfaringer han og Knudsen Extrusion har fået med at digitalisere på virksomheden.

Første skridt var digitalisering af de administrative arbejdsgange.

”Vi tog fat i noget, som var meget simpelt. Det var elektronisk arkivering af dokumenter, som før blev arkiveret i gammeldags ringbind. Ved hjælp af en enkel software i vores kopimaskiner bliver dokumenterne nu scannet ind og gemt som en søgbar PDF,” siger Peter Rosenkrands.

Det har givet virksomheden en mere effektiv arbejdsgang, hvor der bruges færre ressourcer på arkivering.

Peter Rosenkrands og Knudsen Extrusion har fået hjælp og støtte til digitaliseringsarbejdet via SMV Digital puljen og det har været en værdifuld hjælp.

Virksomheden har også gennemført en digitalisering af produktionsplanlægningen, der før blev gjort via Excel. I dag har virksomheden et sammenhængende produktionsplanlægningssystem, der sikrer at en ny ordre er planlagt på 5 minutter.

Indehaver af Knudsen Extrusion Peter Rosenkrands

”Det har givet os en produktivitetsforbedring på 10 %, og gjort det meget lettere at planlægge produktionen hvilket smitter af på vores bundlinje, ” siger Peter Rosenkrands.

Du kan møde Peter Rosenkrands i et webinar arrangeret af DI.

Her fortæller han mere om hvordan de har digitaliseret produktionsplanlægningen og hvilke erfaringer med digitalisering de har fået.

Du kan tilmelde dig gratis HER!

Peter Rosenkrands – indehave af Knudsen Extrusion

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev