Business Vordingborg søger ny direktør

af | 29. jun 2023 | Erhvervsnyheder

Ansøgningsfrist: 8 august 2023. Læs mere om stillingen her.

Der er fuld fart på erhvervslivet i Vordingborg Kommune, særligt inden for den grønne omstilling.

Derfor søger Business Vordingborg nu en entreprenant og vedholdende direktør, der skal placere sig forrest i frontlinjen for at tiltrække nye betydelige virksomheder til området og cementere kommunens plads som Østdanmarks kraftcenter for grøn energi, og dermed fortsætte den positive udvikling.

”Det, der gør stillingen meget attraktiv, er, at vi befinder os i et område, hvor den grønne omstilling ikke har ligget dybfrossen. Tværtimod. Vi er i et område, hvor den grønne udvikling har været prioriteret i mange år,” siger bestyrelsesformand i Business Vordingborg, Steffen Steffensen.

De seneste år er det lykkedes at tiltrække Power to X-virksomhederne Arcadia eFuels og Vordingborg Biofuel, der er etableret et stort biogasanlæg ved Køng, og i Barmosen har BeGreen plantet solceller. Det skal den nye direktør i Business Vordingborg bygge videre på.

En del af arbejdet kommer desuden til at berøre samarbejdet mellem erhvervslivet og kommunen. Den kommende direktør får ansvaret for at implementere Erhvervsmasterplan 2030 og styrke et erhvervsvenligt Vordingborg Kommune i tæt samarbejde med den øvrige kommune og erhvervsliv.

”Det skal vi have til at spille sammen på en rigtig god måde, så vi får fremmet den grønne omstilling. Lige præcis i vores kommune,” siger Steffen Steffensen.

Bestyrelsesformanden for Business Vordingborg har selv 40 års baggrund indenfor det lokale erhvervsliv i Vordingborg Kommune og har været aktiv som dels ejer og direktør i forskellige brancher. Gennem sit virke har han beskæftiget sig med omstilling.

”Det helt moderne i de 40 år, jeg har arbejdet, har faktisk hele tiden været at spare energi, og at blive mere effektiv med hensyn til udnyttelsen af energi, og derved omstille fra den gamle energi til den nye energi,” forklarer Steffen Steffensen.

“Det plejer tit at være sådan, at hvor der i forvejen er travlt, der kommer mere travlhed til. Så det er den spiral, vi skal ind i med en ny direktør i spidsen for det daglige arbejde.”

Steffen Steffensen, bestyrelsesformand | Business Vordingborg

Business Vordingborg søger ny direktør. Det siger bestyrelsesformand Steffen Steffensen

Praktisk orienteret

Ansættelsesudvalget består af Steffen Steffensen, Pia Wamberg, Peter Ole Sørensen og Rasmus Møller, der alle sidder i Business Vordingborgs bestyrelse. Udvalget ser gerne, at den kommende direktør er praktisk orienteret, forklarer Steffen Steffensen.

”Opgaven er en hands-on opgave. Der er ikke tale om, at vi har brug for flere tykke rapporter om den grønne omstilling. Vi har brug for, at vi omsætter tingene til handling. Og vi ser gerne, at det er en person, som også netop har en baggrund. Simpelthen omsætter de forskellige ideer, der jo er mange af, til noget konkret,” siger Steffen Steffensen og påpeger at vilje og handlekraft også er påkrævet til stillingen, da man ellers ikke kan komme frem til resultater i Business Vordingborg, uden at man en gang imellem også skal have albuespidseren frem, sådan at man ikke hele tiden står nede i syvende eller ottende rækkende, men er fremme og bliver hørt.

”Toget er lavet. Der er lagt skinner. Skinnerne rækker ikke frygtelig langt ud, men de er der. Og det opgaven går ud på nu, det er at få accelereret toget og få skinnerne til at række meget længere frem. Og ikke mindst, vi skal have flere med ombord på toget,” siger Steffen Steffensen og fortsætter:

”Det plejer tit at være sådan, at hvor der i forvejen er travlt, der kommer mere travlhed til. Så det er den spiral, vi skal ind i med en ny direktør i spidsen for det daglige arbejde.”

Ferieby på Sukkerfabrikken Møn

“Vi har Vordingborg Havn, som både er et sted, hvor man har en god logistik med skibe til og fra, og det er også et veludviklet industriområde, hvor virksomheder kan lokalisere sig.”

Steffen Steffensen, bestyrelsesformand | Business Vordingborg

Attraktivt område

Mange af de basismaterialer, der skal bruges i den grønne omstilling, er til stede i Vordingborg Kommune. Derfor er området et godt sted at være, hvis man skal beskæftige sig med den grønne omstilling, lyder det fra Business Vordingborgs bestyrelsesformand.

Den ene af basismaterialerne er strøm.

”Der har vi allerede rimelig tilgang til strømkapacitet. Og vi ved, at der kommer meget mere lige så snart, at der kommer endnu flere vindmøller op i forbindelse med Kriegers Flak II og Kadetbanke,” siger Steffen Steffensen.

Den anden ting, man skal bruge, er biomasse. I Vordingborg Kommune findes store landbrugsområder både syd og nord for Vordingborg. Og det er let at transportere basismaterialerne, forklarer Steffen Steffensen.

”Vi har Vordingborg Havn, som både er et sted, hvor man har en god logistik med skibe til og fra, og det er også et veludviklet industriområde, hvor virksomheder kan lokalisere sig.”

Den anden ting, der gør Vordingborg Kommune til et attraktivt område, ifølge Steffen Steffensen, er en velvilje fra administrativ side og politisk hold. Kommunalbestyrelsen har nemlig besluttet, at kommunen skal være en betydelig spiller og et centrum i Sydøstdanmark for grøn energi og grøn omstilling.

”Vi har god medvind, når det kommer til den politiske holdning til den her udvikling,”

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev