Bæredygtighedsprisen 2023: Tre virksomheder nomineret

af | 11. jan 2024 | Erhvervsnyheder

Disse tre virksomheder er nomineret til Bæredygtighedsprisen 2023

Grøn omstilling og bæredygtighed er for alvor ved at komme på dagsordenen hos mange virksomheder. Derfor har det været en fornøjelse for Dommerkomiteen bag Vordingborg Kommunes erhvervspriser at nominere tre udvalgte virksomheder, der skal dyste om Bæredygtighedsprisen.

De tre virksomheder er Bryghuset Møn, North by Heart og Oremandsgaard Gods.

Sidste år blev prisen uddelt under navnet ”Den Grønne Pris”, men den skifter i år navn til Bæredygtighedsprisen. Prisen tildeles virksomheder, der arbejder for den grønne omstilling med bæredygtige tiltag, der hjælper både virksomheden selv, deres kunder og vores klima. Alle bæredygtige initiativer kan tages i betragtning, når dommerkomiteen udvælger vindervirksomheden.

Prisen blev uddelt første gang i 2021.

Bryghuset Møn

Mikrobryggeriet, som ligger i Stege på Møn, har bevist, at det kan lade sig gøre at brygge en øl, som kan få det biodynamiske demeter-mærke.

”Det er dejligt, at nogen har fået øje på, at vi nu også arbejder med biodynamiske råvarer. Det er svært at producere og blive certificeret gennem demetermærket, så det er fantastisk at blive anerkendt for det,” siger medindehaver af Bryghuset Møn Thomas Stecher.

Bryghuset Møn sælger deres øl til restauranter, caféer og hoteller samt enkelte vinhandlere og specialbutikker i hele Danmark. Dog kan øl fra Bryghuset Møn købes i supermarkeder og i butikker på Møn.

Deres demeter-øl, Dronningestolens Helles Lager, er brygget med biodynamisk maltbyg fra et biodynamisk landbrug ved Ulvshale.

Direktør og ejer hos Knudsen Extrusion Peter Rosenkrands

Oremandsgaard Gods

På Oremandsgaard Gods ved Præstø, har godsejer August Hage medvirket til at etablere flere bæredygtige virksomheder på og omkring godset med blandt andet distelleriet Radius og kødproducenten Jergyu.

Derudover er godset med i planlægning af vedvarende energi på land i Vordingborg Kommune, hvor de ønsker at etablere solcellepark og vindmøller tæt ved godsets hovedhus.

”Det er ikke altid nemt at afveje natur- og miljøhensyn i hverdagen, og der er meget vi gjorde bedre, hvis vi havde råd, men anerkendelsen af vores indsats betyder meget. Også en tak til folkene i kommunens teknik- og miljøafdeling, som modsat andre kommuner lytter og finder løsninger til fordel for natur, miljø og landmand. Uden dem havde vi aldrig fået gennemført det 90 ha. store hydrologiprojekt på Gl. Oremandsgaard, hvor frøer og fugle boltrer sig i tusindvis,” siger August Hage, som desuden kunne fejre 10-års jubilæum i 2023

Ejer og direktør hos Knudsen Extrusion Peter Rosenkrands med gæster fra Vordingborg Erhvervsforening

North by Heart

North by Heart fra Præstø producerer plejeprodukter baseret på bæredygtighed, lokalt samarbejde og kvalitet. I 2023 blev virksomheden nomineret som årets brand til danish beauty awards.

“Hos North by Heart er vi dedikerede til at skabe bæredygtige og naturlige produkter, der ikke kun plejer håret, men også tager hensyn til miljøet og vores planet. At blive anerkendt for vores bestræbelser på at gøre en positiv forskel inden for bæredygtighed betyder meget for os,” siger stifter og ejer Silje Brenna og fortsætter:

”Nomineringen er en anerkendelse af vores engagement i at skabe produkter, der ikke går på kompromis med kvaliteten eller vores værdier. Vi er stolte af at kunne tilbyde økologiske og naturlige produkter som sæbe, lotion, shampooer og conditionere, der er fyldt med nærende ingredienser og fri for skadelige kemikalier. Alt er bionedbrydeligt. Vi vil gerne takke for nomineringen og alle vores kunder for deres støtte på vores rejse mod en mere bæredygtig fremtid.”

Nort by Heart er stiftet og drives af Silje Brenna, som også er direktør for michelinrestauranten i Præstø, Frederiksminde. Siden lanceringen har produkterne været en succes og bliver solgt online og hos forhandlere på hele Sjælland.

Virksomheden omfatter ikke kun sæbe, lotion og håndsprit, men også Little Acorn-universet med en billedbog og en agern-bamse.

Ejer og direktør hos Knudsen Extrusion Peter Rosenkrands med gæster fra Vordingborg Erhvervsforening

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev