Oremandsgaard Gods vinder Bæredygtighedsprisen 2023

af | 9. feb 2024 | Erhvervsnyheder

Plads til fugle, frøer og erhvervskollektiv og fokus på vedvarende energi udløste en erhvervspris. I år stod August Hage og Oremandsgaard Gods nemlig tilbage som vindere af Bæredygtighedsprisen 2023 ved Vordingborg Erhvervsforenings erhvervsprisfest.

”Det er virkelig noget, jeg er utrolig glad for. Det kommer helt bag på os. Vi føler jo selv i hverdagen, at der er mange ting, der ikke lykkes. Så det er enormt rart, at der er nogen, der ser de ting som lykkes for os,” sagde August Hage efter at have modtaget prisen.

August Hage og Oremandsgaard Gods modtog Bæredygtighedsprisen blandt andet på baggrund af, at godsejeren åbnet godset op for små lokale erhvervsdrivende. Derudover arbejder August Hage aktivt for mere natur på godsets områder og planlægger at opstille vedvarende energi på de nærliggende marker.

”Vi er rigtig mange på det hold, som er Oremandsgaard i dag, så det føles dejligt at kunne give ros videre til dem. Og vise, at det hele gør en forskel. Vi prøver at udnytte mange samarbejder i forhold til at udnytte den tomme kapacitet, vi har haft på godset. Nu nærmer vi os et punkt, hvor vi er ved at løbe tør for plads. Så det føles som om, vi er på rette vej, og prisen er et kæmpe skulderklap,” sagde August Hage.

Den Grønne Pris skiftede i år navn til Bæredygtighedsprisen. Den blev uddelt for tredje gang, og tre virksomheder var nomineret til prisen.

Det var Bryghuset Møn, August Hage med Oremandsgaard Gods og North by Heart.

“Jeg håber, det sætter os lidt på landkortet. Og gør, at der er nogle flere, der rækker ud og har lyst til at samarbejde med os. Jeg tror og håber på, at vi er i starten af en lang rejse hen mod, at vi bliver flere mennesker på gården.”

August Friedenreich Hage | Godsejer, Oremandsgaard Gods

​Rygstød

Det var filialdirektør Finn Pedersen fra Lollands Bank i Vordingborg som overrakte Bæredygtighedsprisen 2023 til August Hage og Oremandsgaard Gods.

”Der var mange gode kandidater at vælge imellem, men Oremandsgaard Gods skilte sig ud, fordi de rummede det hele. De passer på naturen og gør noget for lokalsamfundet. Det betød rigtig meget. Og så er der erhvervskollektivet, hvis man kan bruge det ord, som har haft stor betydning for de små erhvervsdrivende, som i dag har hjemme på godset. Derfor synes dommerkomitéen at August Hage og Oremandsgaard Gods var de rigtige til at modtage prisen,” lød det fra Finn Pedersen.

August Hage håber at flere nu får øjnene op for godsets muligheder.

”Jeg håber, det sætter os lidt på landkortet. Og gør, at der er nogle flere, der rækker ud og har lyst til at samarbejde med os. Jeg tror og håber på, at vi er i starten af en lang rejse hen mod, at vi bliver flere mennesker på gården. Og at vi forhåbentlig kan få aktiveret flere af vores bygninger. På den måde, kan det forhåbentligt blive et kæmpe rygstød.”

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev